Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
25 találat a(z) "iskola" cimkére.

Palkovics: az iskolák működési feltételei biztosítottak

2017. szeptember. 04. 16:06
Az iskolák működési feltételei teljes mértékben biztosítottak - mondta az oktatási államtitkár az MTI-nek szombaton, kiemelve, hogy nő a pedagógusok anyagi megbecsülése. Palkovics László utalva az intézményfelújítási programokra, úgy fogalmazott: lesznek ugyan kényelmetlenségek, de ilyen nagyságrendű fejlesztés még nem történt. Hozzátette: részben uniós forrásból megvalósuló 81,5 milliárd forintos programról van szó, amelynek keretében nem csupán...

Fejlesztések az oktatási szektorban

2017. november. 22. 06:33
Vakmerőség a magyar oktatás digitalizációjáról beszélni? Egyáltalán mit értünk ez alatt és hogyan válik egy hagyományos iskola digitalizálttá? Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánybiztos alaposan beavatott minket a téma rejtelmeibe, ahogy arról is beszámolt, milyen fejlesztések zajlanak az oktatási szektorban.

Miben segít a Digitális Oktatási Stratégia?

2017. március. 22. 15:12
Egyre több informatikus hiányzik a munkaerőpiacról, s eközben a különböző felmérések azt mutatják, hogy a magyar diákok digitális írástudása nagyon alacsony. Mennyire jelent gyógyszert a kialakult helyzetre a kormány által az ősz folyamán elfogadott Digitális Oktatási Stratégia?

DOKK 2017 – a holnap iskolái, avagy a digitalizált oktatás rejtelmei

2017. december. 13. 09:18
A jövő elkezdődött – derült ki a DOKK rendezvényén. Miért hatékonyabb a digitális oktatás, hogyan függ össze a sikeresebb munkavállalás a digitalizációval, és az oktatás mely szegmensében valósul meg először teljes kőrűen a digitális átalakulás? Feltett kérdéseinkre a Dr. Rétvári Bence, Dr. Deutsch Tamás és Lepsényi István adott kimerítő választ.

A Digitális Módszertani Központ szerepe – interjú Horváth Ádámmal

2017. december. 01. 08:42
Horváth Ádám előadását a Digitális Módszertani Központ részeletes bemutatásának szentelte, amely új intézményként jött létre a köznevelés támogatásra. Többek közt kitért a digitális oktatási stratégiai célok megvalósításában betöltött szerepére és arra is, hogy miért szükséges az oktatás digitalizálása, valamint arra is választ kaptunk, hogy mit profitálnak mind ebből a diákok.

Mire jók a kütyük a tanórán?

2017. augusztus. 23. 08:17
A Digitális Jólét Program szakemberei azon dolgoznak, hogy a digitális eszközök elterjedjenek az oktatásban, és minden diák számára biztosítsák az infokommunikációs alapkészségek elsajátítását. Annak érdekében, hogy az oktatás területén minél szélesebb körben elérhetőek legyenek a kütyük, jelenleg a nagy sávszélességű internethozzáférés megteremtésének alapozása zajlik, ezt követően a pedagógusok számára biztosítanak majd laptopokat, majd erre épül rá a tanulói...

Palkovics: jó tanár nélkül nincs jó iskola

2016. november. 18. 06:40
Jó iskola, jó oktatás nincsen jó tanár nélkül ‒ jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) oktatásért felelős államtitkára szerdán a Debreceni Egyetemen, a középiskolai igazgatók és osztályfőnökök fórumán. Palkovics László közlése szerint ezért az egyik legfontosabb kérdés a pedagógusképzés korszerűsítése, a pedagógus-továbbképzés, illetve az oktatás módszertanának átalakítása.

Robotok az iskolákban

2016. november. 16. 16:42
Az amerikai National Instruments (NI) debreceni leányvállalata 15 millió forint értékben robotokat ajándékozott a megyeszékhely 37 általános iskolájának a cég másfél évtizedes fennállása alkalmából. A vállalat intézményenként három-három robotikakészletet ajánlott fel. A 2009 óta működő mentorprogram keretében a 2015-16-os tanévben már több mint száz hazai iskolában mintegy 3500 diáknak tartottunk robotprogramozási szakkört, szerveztünk számukra tudományos...

Czunyiné Dr. Bertalan Judit: Informatikai ismeretekkel kell felruházni a diákokat

2016. július. 12. 17:32
Már nem csak a Mivel?-ről, hanem a Hogyan?-ról és a Mit?-ről is gondolkodunk akkor, amikor az oktatás digitalizációjáról beszélünk – mondta Czunyiné Bertalan Judit. A digitális oktatás tartalomfejlesztéssel összefüggő feladatok ellátásért felelős kormánybiztos elmondta a cél az, hogy olyan informatikai ismeretekkel ruházzák fel a diákokat, amelyek segítik őket a mindennapi életben való boldogulásban.

Tovább nő a pedagógusok fizetése

2016. december. 03. 17:32
Az idén januári 15 százalék után 2017 januárjában további öt százalékkal nőnek a keresetek a felsőoktatásban – mondta Palkovics László oktatási államtitkár az MTI-nek csütörtökön. A jövő évi emelést 2018-ban követi egy újabb öt százalékos lépcső, így összességében 27 százalékkal nőnek majd a keresetek az államtitkár közlése szerint.

összesen: 25 db | 10 db/oldal

1 2 3