Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
31 találat a(z) "jelszó" cimkére.

Védd magad tolvajok ellen ezzel az ingyenes eszközzel

2017. szeptember. 22. 07:56
Elég egyetlen kattintás a különben tökéletesen ártalmatlannak látszó linkre és már fel is törték a Facebook-, vagy más, jelszóval védett fiókunkat. Nem véletlen, hogy az adathalász támadások olyan gyakoriak lettek az interneten. Ez ugyanis az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb módszer a felhasználók adatainak a lenyúlására. Az átveréshez elegendő, ha a link a felületes szemlélőnek biztonságosnak tűnik: sokan még arra is kattintanak, hogy facebook.akarmi.com (ahol...

Megmutatjuk a feltörhetetlen, de mégis megjegyezhető jelszót

2017. október. 12. 08:58
Pofonegyszerű, mégis kifog a hackerek többségén, akik inkább odébb állnak egy számítógéppel, mint sem ezt próbálják megfejteni. Mi a digitális világ legnagyobb kihívása? A jelszókezelés. Jelszavakkal védett oldalakon rejtőzik minden személyes információnk, az összes pénzügyi, munkahelyi, banki adatunk – az egész magánéletünk.

Megmutatjuk, hol ellenőrizhetjük, ellopták-e a felhasználónevünket, jelszavunkat

2017. november. 16. 09:05
Figyeljünk: nem is rést, inkább tátongó kaput nyithatnak személyes adatainkhoz az ellopott azonosítók. Jobb esetben például csomagban értékesítik bűnözőknek. Mint ismert, az utóbbi években több milliárd felhasználónevet és jelszót loptak el és értékesítettek is a feketepiacon. A Google és a kaliforniai Berkeley Egyetem kutatása szerint alapvető gond, hogy a lopott adatok jelentős hányadban olyan Gmail jelszavakat és címeket tartalmazott, amelyeket más védett...

Melyik korosztály vigyáz a legkevésbé a jelszavaira?

2017. november. 01. 06:07
Gondolnánk, hogy a fiatalabbak – a digitális bennszülöttek – a felnőtteknél, idősebbeknél jobban védik személyes intimitásukat. Ellenkezőleg. Egy felmérés szerint éppenséggel gondatlanabbak. Sokan még azt a legegyszerűbb biztonsági intézkedést sem teszik meg online adataik védelmére, hogy különböző jelszavakat használjanak más-más oldalakon.

Cseréljen végre jelszót: 1,4 milliárd felhasználó adata került napvilágra

2017. március. 13. 06:49
Utoljára ilyen balhé a Yahoo két évvel ezelőtti jelszótörése kapcsán volt. Ezúttal éppen a hóhért akasztják, csak éppen akár a mi bőrünkre is mehet a játék: a világ egyik legnagyobb levélszemétküldőjének szerverét törték fel. Chris Vickery, a MacKeeper kutatója fedezte fel, hogy a River City Media (RCM) nevezetű spammer cég 1,4 milliárd címet tartalmazó adatbázist tárva-nyitva a weben. Az adatbázis tartalmazza az e-mail címeket, neveket, IP címeket, és számos...

Megmutatjuk a rossz jelszót

2017. június. 23. 07:30
Nem csupán arra kell vigyázni, hogy kerüljük a leggyakoribb és legkönnyebben feltörhető jelszó-kombináció, az „123456”, az „12345678”, és a „qwertz" használatát. A DARPA, az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának kutatásokért felelős részlege nemrég kiadott tanulmányában a Fortune listáján szereplő cégeknél használt jelszavakat vizsgálta. Megállapították, hogy a használt kódok mintegy fele ugyanazt a mintát követi.

Megmutatjuk a jelszót, amit nem törnek fel, mégsem bonyolult

2017. június. 09. 08:05
Persze csak idő és számítógép kérdése, bármit fel lehet törni. Csakhogy a kézenfekvő megoldás is tud olyan bonyolult lenni az adattolvaj számára, hogy inkább feladja a dolgot. Eddig mindig azt hallhattuk-olvashattuk, hogy a jó és biztonságos jelszó legalább nyolc-tíz karakterből áll, tartalmazzon kis- és nagybetűket, egy-két számot, s néhány szimbólumot, írásjelet.

Kevés internetező használ biztonságos jelszót

2017. január. 10. 08:43
Még mindig csak kevés internetező alkot hatékony jelszót és használja azt biztonságosan, annak ellenére, hogy majdnem minden ötödik internetező fiókját megpróbálták már feltörni a Kaspersky Lab orosz kiberbiztonsági vállalat kutatása szerint. Az MTI-hez elküldött összegzésből kiderült, hogy a felhasználók mindössze harmada alkalmaz új jelszavakat különböző online fiókokhoz vagy számlákhoz, sokan ugyanazt a jelszót használják minden fiókhoz, így az egyik jelszó...

Az igazi biztonsági kockázat nem kívül van

2017. december. 03. 15:27
A belső elhárítás 8 alapszabályát foglalták össze alább a NetIQ szakértői. A Verizon felmérése szerint a biztonsági incidensek 70 százaléka mögött a cégnél dolgozó alkalmazottak állnak. Tavaly egy amerikai egyetem komoly problémákba ütközött egy elbocsátott munkavállalója miatt, aki távozása előtt megváltoztatta az intézmény Google-fiókjának jelszavát, amelyben több mint 2000 hallgató e-mail címeit és oktatási anyagait tárolták.

Most a Dropboxtól loptak el pár millió jelszót

2016. szeptember. 01. 08:34
A mai kor divatjának megfelelően hosszú idővel eltulajdonításuk után kerültek az online feketepiacra a Dropbox lopott jelszavai. Több mint 68 millió fiók tulajdonosa láthatja kárát. Az idei biztosan fekete év lesz az online adatbiztonságban. Egymást érték a nagy jelszólopási botrányok – például a Twitter-nél, a LinkedIn-nél és a MySpace-nél –, most pedig a Dropbox került sorra.

összesen: 31 db | 10 db/oldal

1 2 3 4