Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
28 találat a(z) "jelszó" cimkére.

Védd magad tolvajok ellen ezzel az ingyenes eszközzel

2017. szeptember. 22. 07:56
Elég egyetlen kattintás a különben tökéletesen ártalmatlannak látszó linkre és már fel is törték a Facebook-, vagy más, jelszóval védett fiókunkat. Nem véletlen, hogy az adathalász támadások olyan gyakoriak lettek az interneten. Ez ugyanis az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb módszer a felhasználók adatainak a lenyúlására. Az átveréshez elegendő, ha a link a felületes szemlélőnek biztonságosnak tűnik: sokan még arra is kattintanak, hogy facebook.akarmi.com (ahol...

Megmutatjuk a feltörhetetlen, de mégis megjegyezhető jelszót

2017. október. 12. 08:58
Pofonegyszerű, mégis kifog a hackerek többségén, akik inkább odébb állnak egy számítógéppel, mint sem ezt próbálják megfejteni. Mi a digitális világ legnagyobb kihívása? A jelszókezelés. Jelszavakkal védett oldalakon rejtőzik minden személyes információnk, az összes pénzügyi, munkahelyi, banki adatunk – az egész magánéletünk.

Cseréljen végre jelszót: 1,4 milliárd felhasználó adata került napvilágra

2017. március. 13. 06:49
Utoljára ilyen balhé a Yahoo két évvel ezelőtti jelszótörése kapcsán volt. Ezúttal éppen a hóhért akasztják, csak éppen akár a mi bőrünkre is mehet a játék: a világ egyik legnagyobb levélszemétküldőjének szerverét törték fel. Chris Vickery, a MacKeeper kutatója fedezte fel, hogy a River City Media (RCM) nevezetű spammer cég 1,4 milliárd címet tartalmazó adatbázist tárva-nyitva a weben. Az adatbázis tartalmazza az e-mail címeket, neveket, IP címeket, és számos...

Megmutatjuk a rossz jelszót

2017. június. 23. 07:30
Nem csupán arra kell vigyázni, hogy kerüljük a leggyakoribb és legkönnyebben feltörhető jelszó-kombináció, az „123456”, az „12345678”, és a „qwertz" használatát. A DARPA, az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának kutatásokért felelős részlege nemrég kiadott tanulmányában a Fortune listáján szereplő cégeknél használt jelszavakat vizsgálta. Megállapították, hogy a használt kódok mintegy fele ugyanazt a mintát követi.

Megmutatjuk a jelszót, amit nem törnek fel, mégsem bonyolult

2017. június. 09. 08:05
Persze csak idő és számítógép kérdése, bármit fel lehet törni. Csakhogy a kézenfekvő megoldás is tud olyan bonyolult lenni az adattolvaj számára, hogy inkább feladja a dolgot. Eddig mindig azt hallhattuk-olvashattuk, hogy a jó és biztonságos jelszó legalább nyolc-tíz karakterből áll, tartalmazzon kis- és nagybetűket, egy-két számot, s néhány szimbólumot, írásjelet.

Kevés internetező használ biztonságos jelszót

2017. január. 10. 08:43
Még mindig csak kevés internetező alkot hatékony jelszót és használja azt biztonságosan, annak ellenére, hogy majdnem minden ötödik internetező fiókját megpróbálták már feltörni a Kaspersky Lab orosz kiberbiztonsági vállalat kutatása szerint. Az MTI-hez elküldött összegzésből kiderült, hogy a felhasználók mindössze harmada alkalmaz új jelszavakat különböző online fiókokhoz vagy számlákhoz, sokan ugyanazt a jelszót használják minden fiókhoz, így az egyik jelszó...

Most a Dropboxtól loptak el pár millió jelszót

2016. szeptember. 01. 08:34
A mai kor divatjának megfelelően hosszú idővel eltulajdonításuk után kerültek az online feketepiacra a Dropbox lopott jelszavai. Több mint 68 millió fiók tulajdonosa láthatja kárát. Az idei biztosan fekete év lesz az online adatbiztonságban. Egymást érték a nagy jelszólopási botrányok – például a Twitter-nél, a LinkedIn-nél és a MySpace-nél –, most pedig a Dropbox került sorra.

Hat végzetes hiba, amit mobillal elkövethetünk

2016. október. 28. 07:40
Ez a legkevesebb, amit be kell tartani, ha nem akarunk kényelmetlen helyzetekbe kerülni. Bármilyen mobil eszközzel; telefonnal, tablettel, laptoppal.

Jelszópszichológia: kiből lesz áldozat a weben?

2016. október. 05. 09:25
Tudják, de nem teszik: bár az emberek nagy része tisztában van a biztonságos jelszóhasználat fontosságával, sokan mégis figyelmen kívül hagyják a kockázatokat. A LastPass által készített felmérés a fogyasztói lélektan, viselkedés és hozzáállás, valamint a személyes jelszavak közös vonatkozásait vette górcső alá. A személyazonosság- és belépéskezelő megoldásokat fejlesztő cég megbízásából készített tanulmány eredményei arra utalnak, hogy az emberek még mindig...

Használja okosan a hálózatokat!

2016. november. 02. 09:38
A ma már szinte mindenhol elérhető WiFi-hálózatok kényelmessé teszik a munkát és a szórakozást is, de komoly veszélyeket is rejthetnek. Íme, néhány újabb javaslat, hogy mire érdemes figyelni.

összesen: 28 db | 10 db/oldal

1 2 3