Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
10 találat a(z) "jogszabály" cimkére.

Egy hét múlva élesben indul az online számlázás

2018. június. 26. 13:00
Több mint kétmillió számla érkezett az online számla tesztfelületére június 22-ig. A július 1-jén induló rendszer tehermentesíti a vállalkozásokat és növeli az államkassza bevételét is, a számlázó programok adóhivatalhoz történő bekötésével ugyanis évi 50 ezer milliárd forint összegű számlaforgalom válik láthatóvá és követhetővé az adóhatóság számára - hívta fel a figyelmet a Pénzügyminisztérium (PM) vasárnap.

Előre elkért összegek, elmaradt kiszállítás, átverések

2018. június. 16. 09:00
Negyven munkanap után sem érkezik meg a közösségi oldalon rendelt ruha, ám a fizetés előre történt. A panaszra pedig még csak egy reagálás sem érkezik, holott az eladó „látta” a panaszos üzenetét. Könnyen pórul járhat a vásárló, ha nem figyel, Mutatjuk, mit lehet tenni ilyen esetekben.

A nagy online piacterek kisöprik a veszélyes termékeket

2018. július. 06. 10:00
Az Alibaba, az Amazon, az Ebay és a Rakuten-France kötelezettségvállalást írt alá hétfőn a veszélyesnek bizonyuló termékek gyorsabb eltávolítására - jelentette be az Európai Bizottság.

Tállai: az Uber-sofőröknek is meg kell felelniük a jogszabályoknak

2016. január. 26. 08:59
Az Uber-sofőröknek is meg kell felelniük a magyar jogszabályoknak, az utazásbiztonsági és az adózási szabályoknak - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára. Tállai András kiemelte: annak is körültekintőnek kell lennie, aki igénybe veszi a szolgáltatást, hiszen nem tudja, hogy a sofőr mikor szerezte a jogosítványát vagy, hogy milyen műszaki állapotban lévő autóval érkezik a megadott címre.

Jelentős jogszabályi változások várhatók az új tanévben

2016. augusztus. 31. 09:28
Csökkenhetnek a diákok terhei, új köznevelési intézménytípusokat vezetnek be, és átalakul a köznevelési intézmények fenntartási rendszere, míg a felsőoktatásban módosul a doktori képzés - ezek a hamarosan induló új tanév legfontosabb változásai. Az oktatási államtitkárság MTI-hez eljuttatott összegzése szerint a köznevelési kerekasztallal együttműködve a minisztérium megvizsgálta, miként lehetséges a pedagógusok szakmai önállóságának növelése, illetve a tanulói...

Finisben a drónokról szóló jogszabály

2015. július. 08. 09:13
Magyarországon több ezer drón lehet cégek és magányszemélyek birtokában. Várhatóan a jövő év közepére születhet meg a drónokról szóló jogszabály - mondta Farkas András, a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatalának légügyi elnökhelyettese a Magyar Hírlapnak. A lap keddi számában azt írta, Magyarországon több ezer drón lehet cégek és magányszemélyek birtokában.

Júliustól jogszerűvé válik az adatfeldolgozás kiszervezése

2013. június. 27. 14:50
Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény idén július elsején hatályba lépő módosítása lehetővé teszi, hogy a kiszervezett feladatok - például informatikai támogatás, ügynöki tevékenység - elvégzésére szerződött vállalkozás egyes részfeladatokkal, az adatkezelő előzetes hozzájárulása esetén más vállalkozást bízzon meg - hívja fel a figyelmet a Deloitte.

Japánban szigorították az internetes letöltésekre vonatkozó jogszabályt

2012. október. 03. 11:07
Japánban egy hétfőn életbe lépett törvénymódosítás értelmében akár kétéves börtönbüntetéssel vagy kétmillió jenes pénzbüntetéssel is sújthatók azok, akik jogellenesen töltenek le fájlokat az internetről. A törvénymódosítást elsősorban a zeneipar védelmére, a kiadók erős lobbizásának hatására fogadta el a szigetország parlamentje. Japán a világ második legnagyobb zenepiaca, de iparági becslések szerint az országban egy legális médiafájl-letöltésre közel tíz...

Kihirdették a "Nagy Testvér"-törvényt Romániában

2012. június. 13. 04:22
Traian Basescu román államfő kihirdette az Európai Unió adatmegőrzési irányelvének életbe léptetésére vonatkozó jogszabályt, amelyet a román média "Nagy Testvér"-törvényként bélyegzett meg. A törvény arra kötelezi a telefon- és internetszolgáltatókat, hogy fél évig tárolják, és szükség esetén a bűnüldöző szervek rendelkezésére bocsássák előfizetőik hívásainak, illetve levelezésének minden adatát, a tartalom kivételével.

Mikor legális és mikor nem a betörés? - Átértékelődött a hackerek szerepe

2012. július. 11. 12:10
Etikus hacker - a kifejezés a magyarországi szóhasználatban egyfajta "fából vaskarika". A hazai internet hőskorában még fehéren-feketén lehetett ugyanis tudni: a cracker a "rosszfiú", aki nem törődik azzal, hogy milyen károkat okoz tevékenységével, élvezettel turkál a rendszerekben, megváltoztatja a weboldalakat, és nyilvánosságra hozza a birtokába került adatokat. Szemben a hackerrel, aki esetleg feltöri egy szoftver másolásvédelmét, vagy betör valamilyen...