Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
24 találat a(z) "közlekedés" cimkére.

A közlekedésben is élre törnek az online fizetési megoldások

2018. szeptember. 07. 10:00
Robbanásszerűen fejlődik az online fizetési piac, egy hónap alatt több mint egymilliószor fizettek a SimplePay online fizetési megoldásán keresztül. A rekordvolumenben nagy szerepe volt annak is, hogy idén augusztustól a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. online bankkártyás fizetéseihez is a SimplePay biztosítja a hátteret, illetve hogy nyár elején a cég stratégiai együttműködést jelentett be a MÁV-START-tal.

Infoparlament 2018: mobilitás, machine-to-machine – ez vár a jövőben

2018. június. 14. 11:52
A 8. alkalommal megrendezésre került Információs Társadalom Parlamentjén a mobilitás volt terítéken. Kormányzati, oktatási, munkapiaci, közlekedési és természetesen gazdasági oldalról is nagyító alá került a téma, amelyről rövid összefoglalóban beszélnek a szakterületek hozzáértő képviselői.

Vitézy Dávid – A jövő városának közlekedése: veszélyek és lehetőségek

2018. június. 11. 10:17
Izgalmas látni, miként alakul át egy-egy nagyváros homlokzata, ahogy azt is, hogy a közlekedési forradalom mit hagy maga utána. De hogy néz ki egy autók köré szerveződött város, miért vannak dugók és hogyan fog kinézni a főváros tömeg- és e-közlekedése az elkövetkező években? Vitézy Dávid alaposan körbejárta a témát az idei infoparlamenten.

A Google és a Levi's biztonságosabbá tenné a biciklizést

2018. július. 04. 10:00
Az ikonikussá vált farmerkabát „felokosított” verziója megkönnyíti a bringás közlekedést, de már akkor is jelez, ha megérkezett az Uber.

A vonatok nyomon követését lehetővé tevő internetes rendszert vezetett be a román állami vasúttársaság

2016. január. 06. 01:11
A romániai vonatok nyomon követését biztosító internetes rendszert vezetett be a román állami vasúttársaság (CFR), amelynek járatai évek óta jelentős késésekkel közlekednek a vasútpályák megfelelő karbantartásának hiánya miatt.

Uber: több mint 600 ezer utazás a mobilalkalmazás segítségével Budapesten

2015. október. 21. 15:43
Tavaly novemberi indulása óta Budapesten több mint 600 ezer utazást tettek meg az utazásmegosztó szolgáltatás segítségével, a magyar főváros fejlődése a felhasználók számának gyors növekedése és az autós partnerek körének bővülése szempontjából is egyedülálló - közölte az Uber az MTI-vel szerdán. Tájékoztatásuk szerint ezer autós partner és 55 ezer utas regisztrált az Uber platformján Budapesten.

Telefonos nyomkövetéssel védenék a tömegeket

2015. március. 06. 09:24
A biztonság érdekében telefonos nyomkövetés segítségével szabályoznák a nagyobb tömegek mozgását Sanghajban, ahol a háromtucatnyi halálos áldozattal járó újévi taposásos tömegtragédia a hatalmas emberszám jelentette kockázatokra mutatott rá. A Sanghaj Televízió beszámolója szerint a mobiltelefonnal rendelkezők mozgásának követését lehetővé tevő rendszert a 24 milliós város tömegközlekedésében tesztelik.

Hesz Tamás: Mercedes-Benz Intelligent Drive – A szabadság négy pillére

2014. március. 12. 09:14
Az információ, az enrgia, a hozzáférés és az idő szabadsàga! Ezek azok az értékek, amelyket a Mercedes a IT technológia segítségével ad meg vásárlóinak. Az autók egymás közt kommunikálnak, környezet és enregiatudatosak, megvalósul az autonóm vezetés – ezek azok az újítások, amelyeket Hesz Tamás, a Mercedes-Benz Hungária Kft. kereskedelmi és marketingigazgatója ismeretetett az IT Business kecskeméti konferenciáján.

Legális módszer autósoknak - ezt a rendőrség is támogatja

2014. február. 05. 12:48
Traffi Hunternek hívják azt a mobilalkalmazást, amelyet győri fiatalok fejlesztettek ki, és a rendőrség is támogatja. Borbély Roland fejlesztő a Napközben keddi adásban elmondta, az újabb traffipaxfigyelő program adatbázisának több forrása van. Az egyik a hivatalos fix traffipaxfelsorolás, amely az alkalmazásban térképen és listában is megjelenik. Ha valaki közeledik egy mérőhelyhez, akkor a Traffi Hunter értesíteni tudja. A rendőrség hivatalos oldalára, a...

Tusványos 2014 – Digitális transzformáció a közlekedésben

2014. augusztus. 08. 02:50
Kevés olyan logisztikai rendszer van, mint a közlekedés, amely mindannyiunk fizikai életében ennyire látványosan, meghatározóan és napi szinten van jelen. Természetesen ebben a rendszerben is egyre bonyolultabb digitális megoldásokat alkalmaznak, hogy még egyszerűbbé és gördülékenyebbé váljon. Az informatika olyan összehangoltságot tesz lehetővé a közlekedési eszközök, lámpák és a rendszer egyéb szegmensei között, amilyenre eddig még nem volt példa. De hogyan...

összesen: 24 db | 10 db/oldal

1 2 3