Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
22 találat a(z) "kriptovaluta" cimkére.

Mark Zuckerberg globális kriptovalutát tervez

2019. június. 25. 05:50
A Facebook 2020-ban bevezeti digitális valutáját a Librát. Zuckerberg terve, hogy az új pénznem betörjön a tech óriások számára eddig bizonytalan pénzügyi piacra. Évek óta aggódnak a Wall Street irányítói, hogy egy nap a Szilikon Völgy megrengeti a pénzügyi szektort. A Facebook szándéka, hogy ők legyenek az elsők – írja a The Economist.

A bitcoinnak nagyobb a károsanyag-kibocsátása, mint Jordániának

2019. június. 13. 12:00
A bitcoin kriptovaluta a számítógépek akkora teljesítményét veszi igénybe, olyan mennyiségű energiát használ fel, hogy szén-dioxid-kibocsátása nagyobb, mint Jordániának – állapította meg egy német tanulmány.

Sírba vitte a titkát, milliárdokat buktak a kriptovaluta befektetők

2019. február. 07. 11:00
A Quadriga pénzügyi helyzete és léte azután került veszélybe, hogy váratlanul elhunyt a cég 30 éves kanadai ügyvezetője, Gerald Cotten, és ő volt az egyetlen, tudta a jelszót a QuadrigaCX trezorjához, amiben az ügyfelek pénzét tartották - írta a CNN.

Energiacégek állnak a hackerek célkeresztjében

2018. március. 29. 17:35
A Kaspersky Lab idén is elkészítette az energetikai szervezetek és az ipari irányítástechnikai- és vezérlőrendszerek (ICS – Industrial Control Systems) elleni támadásokra vonatkozó jelentését. Az ICS CERT kutatói szerint szeptembertől ugrásszerűen megnőtt a bányász támadások száma a kriptovaluták árfolyama piaci növekedésének és a bányászok fellendülésének köszönhetően.

A mágikus kriptodevizán túl – laikusoknak, érthetően

2018. március. 22. 07:00
Manapság naponta találkozni a bitcoin vagy kriptovaluta kifejezésekkel, s ezek jelentése legtöbbször még mindig misztikus ködbe burkolózik. Mik ezek pontosan, hogy válthatók át kézzel fogható pénzre, és hogyan lehet bányászni ezeket? Ennek jártunk utána a téma szakértőivel.

Szigorítják a kriptodevizák kibocsátását

2018. március. 20. 07:40
Szigorú keretek közé szorítanák a kriptodevizák kibocsátását, a világ 20 legnagyobb gazdasága március 19-én kezdődő kétnapos tanácskozásán megszülethetnek az első erre vonatkozó irányelvek - mondja Kardos Krisztina, a KPMG Legal szakértője. A közös nemzetközi fellépést nehezíti, hogy még a definíciók sem letisztultak. A világ vezető gazdaságai megkezdték a felkészülést a kriptodeviza kibocsátások keretek közé szorítására, tágabb értelemben az ICO-k (Initial Coin...

Milyen veszélyek fenyegetik a kkv-kat?

2018. június. 19. 12:07
Zsarolóvírusok, adathalászok, bitocinbányászok – egy tucatnyi, kézzel foghatatlan, ám valós veszély fenyegeti a kis- és középvállalkozásokat. A súlyos pénzekkel, sőt, rosszabb esetben csőddel záruló incidensek ellen azonban kevesen védekeznek. Mit tehetnek a döntéshozók a veszély csökkentése érdekében? Bencsik Balázzsal, az NKI igazgatójával beszélgettünk.

Blokklánc-alapú kriptovalutát hozott létre a pécsi Futuraqua Nyrt.

2018. július. 16. 12:00
A watereum (wrm) elnevezésű kriptovalutából 10 milliárd digitális utalványt (token) generáltak - írta a 2011-ben alapított, 107 millió forint jegyzett tőkéjű, szinte teljes egészében magyar tulajdonú, mintegy 1500 - többnyire kisbefektető - részvényessel rendelkező társaság.

A kriptovalutás átverésekkel alaposan megszedték magukat a kiberbűnözők

2018. július. 11. 10:00
A kriptovaluták elterjedése nemcsak a befektetőket vonzza, hanem a kiberbűnözők is ezekkel kívánják növelni profitjukat.

Digitális pénzek adózása: amit akkor is érdemes tudni, ha nincs bitcoinunk

2018. január. 31. 11:20
Az elmúlt hónapokban nagy visszhangot keltett a kriptovaluták, köztük a bitcoin szárnyalása, majd zuhanása, rendkívüli árfolyammozgása. Ez ráirányította a figyelmet a kriptovalutákra és sokakban merült fel: hogyan lehetne ilyen digitális pénzhez jutni, hogyan működik az új, forradalmi technológia, de leginkább, hogy vajon megéri-e a kriptovalutákkal foglalkozni és kell-e utánuk adózni? A kérdésekre dr. Kiss Helga, az RSM Hungary szenior adómenedzsere válaszol.

összesen: 22 db | 10 db/oldal

1 2 3