Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
145 találat a(z) "kutatás" cimkére.

Amerika is ráállt a mesterséges intelligencia kutatására

2019. február. 12. 12:00
Donald Trump rendeletet adott ki hétfőn a mesterséges intelligencia kutatásáról és fejlesztéséről.

Az átlagnál jobban bíznak a digitalizációban a magyar cégek

2019. február. 12. 11:00
A térségi átlagnál jobban bíznak a digitalizációban a magyar cégek, 87 százalékuk egyértelműen növekedési lehetőséget lát az innovatív technológiák alkalmazásában, szemben a régiós átlag 83 százalékával - derül ki a Microsoft megbízásából készített legújabb, (Guide to The future - CEE Digital Transformation report) 6 országra kiterjedő regionális kutatásból.

Hatból egy amerikai inkább robottal szexelne, mint emberrel

2019. február. 12. 09:00
A 2010-es évek elhozták a soha nem látott technológiai boom-ot, ami közel egy évtizeddel később annyira beérett, hogy a szexrobot már képes lenyomni a hús-vér partnert. De miért választanák többen a robotot egy valódi ember helyett?

Nincsenek elnyomva a nők, csak merni kell vállalkozni

2019. február. 11. 09:00
A legfrissebb kutatások szerint Magyarországon a női vállalkozások aránya 28.1 százalék, vagyis alig minden harmadik üzlet tulajdonosa vagy vezetője nő.

Stabil pénzügyi eredményekkel terveznek a kkv-k

2019. február. 05. 12:00
Stabil 8%-os árbevétel-növekedéssel, de a korábbiakhoz képest kissé szerényebb, 4%-os profitnövekedéssel terveznek a cégek idén – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból. Pénzügyeik jövőbeni alakulását tekintve a mikrovállalkozások a legoptimistábbak, míg az ágazatok közül az ipar lehet a húzóerő, hiszen itt több mint kétszer magasabb profitbővüléssel számolnak, mint például a szolgáltató szektorban.

Mi automatizálható a magyar vállalkozások körében?

2019. április. 30. 09:00
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete 6781 társaságot kérdezett meg arról, hogy a magyarországi cégeket milyen mértékben érintheti az automatizáció, és hogyan viszonyulnak az új technológiák bevezetéséhez. Felmérték azt is, hogy a munkavállalók mekkora része végez a jelenlegi tudásunk szerint automatizálható feladatokat.

Még mindig készpénzes nemzet a magyar

2019. április. 17. 12:00
Magyarországon még mindig népszerű a készpénzhasználat, mivel az emberek több mint fele napi szinten készpénzzel fizet – derül ki az Intrum követeléskezelő fizetési szokásokról szóló reprezentatív kutatásából.

Van gyógymódja a krónikus munkaerőhiánynak

2019. április. 05. 12:00
Magyarországon megduplázódott az üres álláshelyek száma az elmúlt 4 évben. A helyzet bizonyos szakmákban pedig annyira rossz, hogy a HR-szakemberek szinte lasszóval fogják össze a potenciális munkaerőt. A megváltozott munkaerő-piaci viszonyok között sikeresnek maradni három lépéssel? Működik.

Ki, mit, mikor– mitől izzanak a megosztás és like gombok?

2019. április. 02. 10:00
A kék-fehér óriás több mint két milliárd felhasználóval rendelkezik, a napi szinten aktív másfél milliárd facebooker pedig elképesztően különböző megosztási és közösségi médiás szokásokat mutat. Megdöbbentő, de az egyik legfiatalabb generáció a legtartózkodóbb. Hiánypótló kutatás készült a Facebookos megosztási szokásokról.

összesen: 145 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11