Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
29 találat a(z) "mesterséges intelligencia" cimkére.

Mesterséges intelligenciával toboroz fiatalokat a MOL

2017. március. 30. 09:38
Chatbotot vetnek be, hogy a fiatal felhasználók hasznos információkat kaphassanak a vállalat toborzó programjáról, a GROWWW-ról. A chatbot olyan eszköz, amelynek üzenetet lehet küldeni és az üzenetnek megfelelően válaszol. A botok alapvetően a mesterséges intelligenciát ötvözik az emberi interakcióval.

Machine Learning: miért hasznos, ha a gépek is tanulnak?

2017. március. 02. 09:06
A Dolgok Internetét a többség úgy értelmezi, hogy a hétköznapi tárgyak intelligenssé válnak, illetve rákapcsolódnak a világhálóra. Az viszont még korántsem elég, hogyha ezeket az élettelen tárgyakat „ellátjuk az érzékelés képességével”. A Qulix Systems üzleti részlegvezetője szerint a fejlődés következő lépcsőjében inkább hagynunk kellene, hogy maga az Internet of Things (IoT) gondolkodjon és tanuljon.

Akár szelfivel is fizetnének a fogyasztók

2017. március. 01. 17:46
Pozitívan értékelik a felhasználók a virtuális valóság, valamint a szelfivel történő fizetés térnyerését – derül ki a Mastercard digitális fizetési kutatásából. A kártyagyártó a PRIME és a Synthesio kutatócéggel közösen készítette tanulmányát, amelyhez több mint 3,5 millió közösségi médiában megjelent bejegyzést elemeztek. Arra az eredményre jutott, hogy a digitális tárcák érdeklik leginkább a fogyasztókat jelenleg, az elemzett – fizetéstechnológiáról szóló –...

Változások, amit az Ipar 4.0 tartogat

2017. május. 21. 18:56
Egyes szakértők szerint eljutottunk a kiterjesztett (augmented) korszakba, amelyben a mesterséges intelligencia új szerephez jut. Eddig minden eszközünk passzív volt: „elmondtuk” nekik, beállítottuk rajtuk, hogy mi a feladatuk, és a gépek elvégezték a feladatot. A jövő azonban már egy új korszakot tartogat, amelyben a mesterséges intelligencia saját ötletekkel, saját tervezéssel és új termékekkel is előállhat.

Robog a dolgok internete, de tartanak tőle a főnökök

2017. július. 17. 12:33
A digitális átalakulás felforgatja az üzleti élet számos területét, komoly kihívások elé állítva a folyamat levezénylésében kulcsszerepet játszó informatikusokat. A dolgok internete (IoT), az önkiszolgáló informatika, a mobilfizetés, a mesterséges intelligencia és a következő generációs wifi lesz a legnagyobb hatással üzleti folyamataikra - olvasható a CompWorld-ön egy felmérés eredménye. Előrejelzések szerint 2020-ra 26 milliárdnyi eszköz fog csatlakozni a...

Gyökeresen változtatja meg a világot a mesterséges intelligencia

2017. július. 05. 09:06
Gyökeresen változtatja meg a világot a mesterséges intelligencia. Ezekre a változásokra fel kell készülni, és ebben kiemelkedő szerepe van az oktatásnak - mondta az MTI-nek Alföldi István, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) ügyvezető igazgatója annak kapcsán, hogy a társaság a napokban ingyenes, az IT-biztonságról szóló tankönyvet jelentetett meg, és a robotikával, valamint a mesterséges intelligenciával foglalkozó tananyagon is dolgozik.

Milyen kockázatokat rejt a technológiai fejlődés?

2017. január. 17. 22:09
A hírportálok hajlamosak az okosfejlesztések előnyös oldalára fókuszálni, azonban minden előrelépés veszélyeket is hordoz magában: például a munkaerőpiac ismét megszenvedheti az automatizációt. A Világgazdasági Fórum tagjai idén januárban is összegyűlnek a svájci Davosban, hogy megtárgyalják a gazdaságra legnagyobb hatást gyakorló trendeket. Ezek között külön ki kell emelni a mesterséges intelligencia térnyerését, melynek terjedése gyorsabb ütemben csökkentheti...

Féltik az embereket a robotoktól

2017. január. 15. 11:32
Rendszabályozná a robotokat az Európai Parlament. A jogi szakbizottság szerint sürgősen ki kell dolgozni azokat a rendelkezéseket, melyek a mindennapi életben egyre gyakrabban használt robotokra vonatkoznak. Konkrétan az embereket féltik a masináktól. A gyártóknak például rájuk kellene szerelni egy biztonsági kapcsolót, mely vészhelyzetekben azonnal leállítja őket.

Több millió japánt foszthat meg állásától az MI

2017. január. 10. 19:22
A mesterséges intelligenciára épülő gépek bevetésével Japánban 13 év alatt 2,4 millió ember válhat munkanélkülivé – idézte a helyi média a Mitsubishi Kutatóintézet eredményeit. Az NHK televíziós csatorna riportja szerint míg a robotok használata 2030-ra mintegy ötmillió munkahelyet teremt, a mesterséges intelligencia a tradicionális ágazatokban 7,4 millió embert válthat ki, ezáltal 2,4 millió japán munkavállaló marad állás nélkül.

Mesterséges intelligenciát kap a Facebook Messenger

2017. április. 08. 16:53
Állítólag a felhasználók igénylik: ehhez képest vírusvideókként terjednek a leírások, hogy miként kapcsoljuk ki őket. Hányszor láttunk embereket, akik az iPhone Sirijének, az androidos Asszisztensnek, netán a Microsoft Cortanájának tettek fel a saját mobiljukkal hangosan társalogva kérdéseket? Az új Samsung csúcsmodell, az S8-as is kapott Bixby mesterséges intelligenciát, amitől-akitől kérdezni lehet – angolul és koreaiul.

összesen: 29 db | 10 db/oldal

1 2 3