Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
20 találat a(z) "mezőgazdaság" cimkére.

Elkészült hazánk Digitális Agrár Stratégiája, ami teljes mértékben átformálja az ágazatot

2018. március. 12. 20:13
Önvezető traktorok, talajnedvesség-szintet jelző eszközök, forradalmi átalakulások – a tavasszal kormány elé kerülő stratégia nem kisebb célkitűzéssel, mint az ágazat megreformálásával indul útjának. Az előrejelzések pozitívak. De miként reagálnak a digitális átalakulásra a gazdák, és milyen lehetőségeket rejt magában az Európában is toplistásnak számító stratégia?

Robotok a mezőgazdaságban: hatalmas fejlődés előtt áll az iparág

2018. augusztus. 31. 11:00
A kutatók becslése szerint az iparág 2016-ban világszinten egymilliárd dolláros forgalmat bonyolított le, és ez az összeg 2020-ra elérheti az 5,7 milliárdot.

Innovatív mezőgazdasági technológiák és agrárdigitalizáció a 21. Mostari Nemzetközi Gazdasági Vásáron

2018. április. 16. 23:10
Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára képviselte hazánkat a 21. Mostari Nemzetközi Gazdasági Vásár megnyitóján, mely a nyugat-balkáni régió egyik legjelentősebb multiszektorális kiállítása. Az április 10. és 14. között megrendezett eseményen számos hazai vállalkozás mutatta be termékeit a magyar standon.

Miben segítenek a téradatok, és hogyan érhetőek el? – interjú Fekete Gáborral

2017. december. 28. 13:29
Miben segíti az ingatlanvásárlónak a térbeli adatok központi nyilvántartásból való lekérése? Hogyan egyszerűsíti a vásárlás folyamatát, és teszi nyomon követhetőbbe? Fekete Gábor az interjúban kimerítő választ ad a kérdésekre, amelyek nem csak a szakmabeliek, de a laikusok hasznára is válhat.

Új magyar agrárinformatikai eszköz a gazdák szolgálatában

2017. április. 11. 08:00
A mezőgazdálkodás során elvégzendő feladatok komplexitása nem csupán a nagygazdálkodókank, hanem a kisebb területet művelőknek is indokolja az intelligens feladatkiosztó megoldások alkalmazását. A magyar Digitális Agrár Stratégia megállapítása szerint a hazai agrárágazatban pusztán a modern informatikai eszközök alkalmazása 10-30 százalékos hatékonyságnövekedést eredményezhet.

Egyre több okosfarm lesz Magyarországon

2016. február. 15. 14:12
A gazdák fele hallott már a precíziós gazdálkodásról. Bár a mezőgazdaságban tevékenykedők jelentős része a „fontolva haladás” híve, ugyanakkor megjelent a nem is jelentéktelen számú “tech-savvy”, újításokra fogékony réteg. Ők azok a pionírok, akik példát mutatnak, és a kedvező tapasztalatuk előmozdítja a technológia gyorsabb elterjedését – derül ki abból az online kutatásból, amelyet a Market Insight készített az Agroinform.hu portálon elért 400 szántóföldi...

Tusványos 2016 – Informatikai lehetőségek az agráriumban

2016. augusztus. 08. 15:02
Az informatika az élet minden területére begyűrűzik. Nem kivétel ez alól a mezőgazdaság sem. A termelők az utóbbi években az agrárium egyre több területén használnak informatikai eszközöket arra, hogy növelni tudják a termésátlagokat, valamint hogy minőségi termékeket állítsanak elő. A Bálványosi Szabadegyetem Infotér sátrában a meghívott szakemberek az agrárium IT lehetőségeiről beszélgettek.

Digitalizálva évi 60 milliárdot is megtakaríthatnak a gazdák

2016. április. 11. 07:35
A helymeghatározáson alapuló precíziós gazdaság szántóföldi elterjesztése önmagában évi 30 milliárd forint megtakarítást eredményez. A termelés további szektoraiban (állattenyésztés, kertészet, stb.), valamint az üzem szervezésben, integrációk működtetésében, a szakmai háttérrendszerek biztosításában, valamint az ágazat közigazgatási területein bevezethető informatikai megoldásokkal további 30-40 milliárd forintot lehet megtakarítani. A megtakarítások mellett a...

Precíziós gazdálkodás és digitális trendek I.

2015. március. 30. 08:13
Kétféle gazdálkodó létezik Magyarországon: azok, akik már elindultak a precíziós mezőgazdaság megvalósításának útján és azok, akik a közeljövőben fognak. Ezzel a mottóval rendezte meg első alkalommal az Agroinform és az IVSZ a PreGa Konferenciát Kecsekméten. A rendezvényen a precíziós gazdálkodás és az informatika kiemelt szereplői tartottak gyakorlatorientált előadásokat.

High-techet a magyar szántóföldre

2015. március. 13. 19:07
Egy magyar mezőgazdasági dolgozó termelékenysége messze elmarad a nyugat-európai társakétól, de a szakadék akár tovább is nőhet, ha a magyar gazdáknak csak egy kis része változtat a szemléletén. Ez derült ki múlt héten – a Watify program keretében megrendezett – PreGa agrárinformatikai konferencián. Az Agroinform.hu, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és a Nemzeti Agrárkamara (NAK) közös rendezvényén kiderült, hogy több...

összesen: 20 db | 10 db/oldal

1 2