Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
24 találat a(z) "mezőgazdaság" cimkére.

Megjelentek a permetező drónok a mezőgazdaságban

2018. szeptember. 26. 09:00
A magyar mezőgazdaság az elmúlt években hatalmas fejlődésnek indult, folyamatosan nőtt az ágazat kibocsátása, de még mindig van hová fejlődnie. Az Agrárközösség rendezvényén olyan eszközöket mutattak be, amelyek segítségével még hatékonyabb lehet a termesztés.

Könnyebb lehet a gazdáknak: okosfejlesztések a mezőgazdaságban

2018. szeptember. 24. 09:00
A termés minőségét és a terméshozam mennyiségét növelő okosmegoldásokat mutatott be a Magyarországon 10 éve jelenlévő Yara Hungária Kft.

Ez jelenti a kitörési lehetőséget a mezőgazdaságban

2018. október. 12. 10:00
A hazai gazdálkodóknak még inkább nyitniuk kellene a digitalizáció, az okostechnológia, valamint az automatizáció felé.

Elkészült hazánk Digitális Agrár Stratégiája, ami teljes mértékben átformálja az ágazatot

2018. március. 12. 20:13
Önvezető traktorok, talajnedvesség-szintet jelző eszközök, forradalmi átalakulások – a tavasszal kormány elé kerülő stratégia nem kisebb célkitűzéssel, mint az ágazat megreformálásával indul útjának. Az előrejelzések pozitívak. De miként reagálnak a digitális átalakulásra a gazdák, és milyen lehetőségeket rejt magában az Európában is toplistásnak számító stratégia?

Jelentős visszatérítést kapnak a gazdák

2018. december. 10. 08:00
Idén – az előző évhez hasonlóan – mintegy 13,3 milliárd forintnyi növénybiztosítási díjat fizettek be a gazdálkodók, ebből több mint 9,8 milliárd forint után igényelhető díjtámogatás.

Robotok a mezőgazdaságban: hatalmas fejlődés előtt áll az iparág

2018. augusztus. 31. 11:00
A kutatók becslése szerint az iparág 2016-ban világszinten egymilliárd dolláros forgalmat bonyolított le, és ez az összeg 2020-ra elérheti az 5,7 milliárdot.

Innovatív mezőgazdasági technológiák és agrárdigitalizáció a 21. Mostari Nemzetközi Gazdasági Vásáron

2018. április. 16. 23:10
Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára képviselte hazánkat a 21. Mostari Nemzetközi Gazdasági Vásár megnyitóján, mely a nyugat-balkáni régió egyik legjelentősebb multiszektorális kiállítása. Az április 10. és 14. között megrendezett eseményen számos hazai vállalkozás mutatta be termékeit a magyar standon.

Miben segítenek a téradatok, és hogyan érhetőek el? – interjú Fekete Gáborral

2017. december. 28. 13:29
Miben segíti az ingatlanvásárlónak a térbeli adatok központi nyilvántartásból való lekérése? Hogyan egyszerűsíti a vásárlás folyamatát, és teszi nyomon követhetőbbe? Fekete Gábor az interjúban kimerítő választ ad a kérdésekre, amelyek nem csak a szakmabeliek, de a laikusok hasznára is válhat.

Új magyar agrárinformatikai eszköz a gazdák szolgálatában

2017. április. 11. 08:00
A mezőgazdálkodás során elvégzendő feladatok komplexitása nem csupán a nagygazdálkodókank, hanem a kisebb területet művelőknek is indokolja az intelligens feladatkiosztó megoldások alkalmazását. A magyar Digitális Agrár Stratégia megállapítása szerint a hazai agrárágazatban pusztán a modern informatikai eszközök alkalmazása 10-30 százalékos hatékonyságnövekedést eredményezhet.

Egyre több okosfarm lesz Magyarországon

2016. február. 15. 14:12
A gazdák fele hallott már a precíziós gazdálkodásról. Bár a mezőgazdaságban tevékenykedők jelentős része a „fontolva haladás” híve, ugyanakkor megjelent a nem is jelentéktelen számú “tech-savvy”, újításokra fogékony réteg. Ők azok a pionírok, akik példát mutatnak, és a kedvező tapasztalatuk előmozdítja a technológia gyorsabb elterjedését – derül ki abból az online kutatásból, amelyet a Market Insight készített az Agroinform.hu portálon elért 400 szántóföldi...

összesen: 24 db | 10 db/oldal

1 2 3