Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
24 találat a(z) "MNB" cimkére.

Rekordot dönött a kártyás fizetés Magyarországon

2019. március. 19. 12:00
Nőtt a magyarországi kibocsátású betéti kártyák száma, ugyanakkor csökkent a hitelkártyák száma Magyarországon tavaly a negyedik negyedévben, ugyanakkor az ügyfelek minden eddigi negyedévinél több, 209 millió belföldi vásárlást indítottak, 1547 milliárd forint értékbe nkártyákkal - tette közzé a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn a honlapján.

Visszaéltek az MNB nevével adathalászok

2018. október. 25. 09:00
Az ügyfelek jelzései alapján több esetben tapasztalta a jegybank, hogy ismeretlen csalók hamis elektronikus leveleket küldenek ki, megtévesztően a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nevében vagy annak „elvárásaira” hivatkozva, így próbálva magyar magánszemélyektől banki azonosítókat, pénzt kicsalni. A jegybank – amely minden ügyben büntető feljelentést tesz – sohasem kér ilyen adatokat.

Hazai banki ügyfelek megkárosítására figyelmeztet a Magyar Nemzeti Bank

2018. október. 18. 15:00
Az adathalászok nem a bankok IT-rendszereit támadják, hanem magukat az ügyfeleket igyekeznek rábírni arra, hogy az elektronikus felületeken önként adják meg a banki azonosító adataikat

Közelednek a héják az MNB felé

2018. június. 21. 13:00
Izgalmas hét volt a befektetők számára az elmúlt egy hét, hiszen számunkra mindhárom fontos jegybank, a Fed, az EKB és az MNB is kamatdöntő ülést tartott. A szigorítás irányába mutató jegybanki nyilatkozatok hatására a deviza- és kötvénypiacok is megmozdultak, és a folytatásban is kötvényhozam-emelkedésre lehet számítani, ezért érdemes óvatosan bánni a feltörekvő állampapírokkal – tanácsolja a K&H.

Óvatosabbá vált az MNB hangvétele, de mit hozhat a jövő?

2018. június. 20. 12:00
Londoni pénzügyi elemzők egyöntetű értékelése szerint az eddigieknél visszafogottabb hangvételre váltott a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa. A szigorítás várható menetrendjéről ugyanakkor eltérnek a citybeli vélemények: egyes elemzők már jövőre jelentős kamatemelést várnak, mások szerint ez még odébb van.

Trump támogatja az MNB laza politikáját

2018. július. 26. 10:00
A lassan, de biztosan kibontakozó vámháború az európai növekedési kilátások romlásában és az inflációs várakozások emelkedésében is fokozatosan tetten érhető. Ennek hatására az Európai Központi Bank várhatóan óvatos megközelítést választva szeptemberig kivár a jegybanki politika további iránymutatásával kapcsolatban, miközben a Magyar Nemzeti Bankon is enyhül a nyomás, hogy a szigorítás irányába lépjen – tájékoztatott a K&H Alapkezelő.

Októbertől módosulnak a jegybanki adósságfékszabályok

2018. augusztus. 24. 11:00
A Magyar Közlönyben történő megjelenéssel hivatalosan is kihirdették az adósságfék szabályok módosításáról szóló MNB rendeletet, amely október 1-től lép érvénybe. Ezzel a lépéssel a jegybank a hosszú kamatperiódusú hitelek felé próbálja terelni a bankokat és a háztartásokat.

Több mint egy év van hátra az azonnali fizetések rendszerének bevezetéséig

2018. április. 17. 17:00
Jövő év júliusától lép életbe az azonnali fizetések rendszere Magyarországon, amely a lakosság és a vállalkozások számára jobb banki szolgáltatások egész sorozatát nyitja meg - mondta Selmeczi-Kovács Zsolt, a Giro Zrt. vezérigazgatója a KPMG banki vezetők számára pénteken tartott szakmai eseményén. Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint Selmeczi-Kovács Zsolt azt is megjegyezte: a hátralévő időben még nagyon hosszú utat kell megtenniük a bankoknak informatikai...

A jegybank lehetőségként tekint a fintech forradalomra

2017. szeptember. 08. 08:21
Elkerülhetetlen a pénzügyi technológiai (fintech) forradalom a pénzügyi rendszerben, a jegybank alapvetően lehetőségként tekint az új megoldásokra - mondta a Figyelő című hetilap csütörtöki számában megjelent interjúban Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti alelnöke.

15 éven belül megszűnhetnek a bankfiókok

2017. szeptember. 05. 08:07
Már video chaten is nyithatunk bankszámlát Magyarországon, s talán hamarosan már a hitelfelvételhez sem kell sorszámot húzni. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy leáldozóban van a fizikai bankfiókoknak – véli dr. Hannya Nimer, az MGV Zrt. elnök-ügyvezetője. Az MNB által közzétett új Pmt. (pénzmosás elleni rendelet) lehetőséget ad arra, hogy az intézmények az ügyfeleket online módon, személyes megjelenés nélkül is azonosíthassák.

összesen: 24 db | 10 db/oldal

1 2 3