Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
16 találat a(z) "mobilhálózat" cimkére.

Németország már rálépett az 5G útjára

2019. március. 20. 10:00
Elkezdődött kedden Németországban az ötödik generációs mobil távközlési hálózatok (5G) kiépítéséhez szükséges frekvenciák árverése. Az 5G-technológia segítségével Németország elindulhat a "digitális jövő" felé - hangsúlyozta az árverés kezdetén Jochen Homann, a távközlési szabályozó hatóság (Bundesnetzagentur) vezetője.

Káoszt okozhat az időjárás-előrejelzésekben az ötödik generációs mobilhálózat

2019. május. 02. 10:00
Interferálhat a következő generációs mobiltechnológia az alapvető fontosságú műholdas földi megfigyelésekkel, amelyek az időjárás-előrejelző modellek alapját képezik.

A magyarországi mobilhálózatok a második legjobbak a világon a mobil videózást tekintve

2018. október. 01. 10:00
Mindegy, hogy vicces videót nézünk a YouTube-on, filmet a MyTV-n vagy az HBO GO-n, Magyarországon a második legjobb a mobil videózás élménye a világon.

Harmadszorra is a Magyar Telekom mobilhálózata lett a legjobb

2018. november. 26. 10:00
A P3 Communications tanácsadó cég mérései alapján a Magyar Telekom mobilhálózata ismét, harmadszorra a legjobb összesített eredményt érte el a hang- és az adatszolgáltatások terén is a hazai mobilszolgáltatók közül.

40 perc alatt jön a mobil segítség katasztrófahelyzetben

2018. január. 12. 08:41
A Vodafone Magyarország és a Nokia együttműködésében tesztelt alkalmazás lehetővé teszi, hogy katasztrófahelyzetben a leghatékonyabban nyújtsanak segítséget a szakemberek. A megoldással 4G hálózathoz kapcsolódó drónok segítségével pillanatok alatt láthatóvá válik, hogy hol és milyen jellegű segítségre van szükség – írja a Computerworld.

Magyarországon is keskenysávú hálózatot épít a Telekom

2017. március. 01. 09:29
Nyolc országban, köztük Magyarországon is keskenysávú hálózatot épít a Telekom csoport; a jelenleginél költséghatékonyabb, gépek közötti kommunikációt segítő, úgynevezett NarrowBand-IoT (NB-IoT), az 5G felé vezető út első szakasza, segítségével az összekapcsolt érzékelők adatokat tudnak egymás között továbbítani. Dévényi István, a Magyar Telekom hozzáférési hálózat és szolgáltatás menedzsment igazgatója szerint anyavállalatuk viszonylag korán bekapcsolódott az 5G...

5 év alatt 2,6 milliárddal nő a mobilnetezők száma

2017. június. 14. 07:26
A következő 5 évben 2,6 milliárddal bővül a mobilnetezők száma, tavaly 4,4 milliárd előfizetője volt a szélessávú mobil netszolgáltatásoknak világszerte az Ericsson júniusi mobilitási jelentése szerint. A telekommunikációs cég keddi előrejelzése alapján a globális mobil adatforgalom a nyolcszorosára növekedhet 2022-re, az okostelefonok mobil adatforgalma havonta 66 exabájtra (több mint 16 milliárd DVD-n tárolható adatmennyiség) emelkedhet.

Természeti adottságok is befolyásolják, milyen a mobil vétele

2016. szeptember. 14. 17:09
A magyarországi mobilhálózatok letöltési sebessége a világon a harmadik leggyorsabb egy felmérés szerint, a hálózatok időbeli elérhetősége alapján azonban nem áll dobogós helyen ugyanebben a felmérésben. A Telenor tájékoztatása szerint a vezetékes hálózatokkal szemben egy mobilhálózat működését jelentősen befolyásolják a domborzati és időjárási viszonyok is, amelyek hatással lehetnek a rádiójelek terjedésére, és így a hívások minőségére vagy a mobilinternet...

9 milliárdot költ hálózatfejlesztésre a Telenor

2016. június. 25. 11:53
A pénz főként a lakossági beltéri lefedettség javulását és a 4G+ (LTE Advanced) hálózat bővítését szolgálja - mondta el a társaság műszaki vezérigazgató-helyettese. Sepsi Zsolt a világban és a Telenor-csoporton belül a magyar 4G hálózatot az egyik legjobb minőségűnek nevezte, és megemlítette, hogy a gyors internetezést lehetővé tevő kültéri lefedettsége a Telenornál 97 százalék fölötti. Hozzátette: a Telenor LTE-hálózatának (Long Term Evolution – negyedik...

Az Egységes Digitális Rádiótávközlő Rendszer fejlesztésének projektzárása

2015. szeptember. 17. 18:18
Huszonhárom állomással bővült a készenléti szervek mobilhálózata. Az „Egységes Digitális Rádiótávközlő rendszer fejlesztése” elnevezésű projektben a Pro- M Zrt. modernizálta a készenléti szervek által használt országos, zárt láncú rádió- távközlési hálózatot. A most üzembe állított bázisállomásokkal a felhasználói igényeknek megfelelően javul az EDR hálózat lefedettsége és kapacitása.

összesen: 16 db | 10 db/oldal

1 2