Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
15 találat a(z) "munkavállaló" cimkére.

A legnagyobb kiberkockázatot a munkavállalók jelentik

2019. február. 07. 10:00
Magyarországon a cégek csaknem nyolcvan százalékát érte valamilyen kiberbiztonsági incidens az elmúlt hónapokban. A sikeres támadások középpontjában, legtöbb esetben a vállalatok saját munkavállói állnak – derült ki az EY felméréséből.

Stressz, alváshiány, rossz főnök - hányan lépnek olajra mindezek miatt?

2019. április. 05. 11:00
A magyar munkavállalók többsége továbbra is inkább kávézva, dohányozva és beszélgetve vezeti le a vezetőség és az ügyfelek okozta munkahelyi feszültséget pihenőidejükben, ha egyáltalán rendelkezésre áll ilyen. De nem csak a ventillálásból, az alvásból sem jut ki nekik elég.

Saját dolgozóik sodorhatják kiberveszélybe a cégeket

2018. szeptember. 27. 10:00
Hiába emelkedik évről évre a kiberfenyegetettség szintje, és hiába költenek egyre többet a vállalatok védelemre, a cégek informatikai területen dolgozó szakembereinek 77 százaléka gondolja úgy, hogy saját szervezete nem képes napjaink biztonsági kihívásaival megküzdeni.

Nem ragadhat bent az idei szabadság - milyen jogok illetik a munkavállalót?

2018. november. 27. 12:00
A Munka törvénykönyve rendelkezése szerint év végéig minden munkavállalónak ki kell adni az idei szabadságát, a jogszabálytól csak kivételes esetekben lehet eltérni - hívta fel a figyelmet a Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft.

Online is elérhető hazai konferenciát rendeznek az online végezhető munkákról

2018. március. 16. 01:37
Van, ahol már 4 napos a munkahét: az online végezhető szakmák megjelenése és a munkavállalók preferenciáinak változása kapcsán egészen új feltételeket teremt. Március 20-án a NetAcademia szervez – stílszerűen – online is „látogatható” Home Office Konferenciát. A 4 napos munkahétben dolgozó oktatócég a jogi szabályozás főbb tudnivalóit is ismerteti.

Magasabb fizetésnek örülhetnek a pályakezdő fiatalok

2018. március. 14. 12:00
A 19-29 éves fiatalok több mint felének van fizetése főállásából, míg minden harmadik fiatal a családjától kap anyagi támogatást. A rendszeres fizetéssel rendelkezők fele úgy érzi, hogy 2017-ben nagyobb jövedelemből gazdálkodhatott, mint egy évvel ezelőtt. A fizetések évek óta emelkednek országos átlagban, 2017-ben a KSH adatai szerint a - kedvezmények nélkül számolt - nettó bérek például éves összevetésben 12,9 százalékkal nőttek. Ez a béremelkedés a 19-29 éves...

Ellenség a falak között: hogyan jelenthet IT veszélyt a munkavállaló?

2018. június. 15. 08:00
A szándékos és a véletlen károkozás között éles szakadék húzódik, ám ahogy az egyikre, úgy a másikra is többször van példa, mint kellene. De miként okozhat önkéntelenül kiberkatasztrófát az alkalmazott?

Milyen a GDPR kompatibilis munkavállaló?

2018. június. 14. 10:00
A 2018. május 25-től alkalmazandó általános adatvédelmi rendelet (GDPR) számos változást hozott a természetes személyek adatainak kezelése terén. A rendelet kötelezően alkalmazandó az Európai Unió területén élők személyes adatait kezelőkre, így többek között az őket foglalkoztató munkáltatókra és a személyes adataikat feldolgozó bérszámfejtőkre is. A rájuk vonatkozó legfontosabb szabályokat Pentz Edina, az RSM Hungary bérszámfejtési vezetője foglalta össze.

A megfelelő hozzáférés az adatbiztonság kulcsa

2018. július. 06. 11:00
Komoly károktól megvédheti a céget, ha pontosan szabályozzák és szétválasztják a feladatköröket, és minden alkalmazott csak a munkájához szükséges, legalacsonyabb szintű hozzáférésekkel rendelkezik.

Hogyan szabja át a technológia a munka világát?

2017. augusztus. 11. 08:24
A munkavállalók háromnegyede hajlandó új készségeket elsajátítani, illetve teljesen átképezni magát annak érdekében, hogy a jövőben is foglalkoztatható legyen – derül ki a PwC nemzetközi felméréséből. A megkérdezettek szaktudásuk korszerűsítését a saját, nem pedig a munkáltató felelősségének tekintik. A válaszok alapján kirajzolódik, hogy egyre inkább jellemző a munka melletti folyamatos tanulás, amelynek célja, hogy a munkavállalók lépést tudjanak tartani...

összesen: 15 db | 10 db/oldal

1 2