Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
148 találat a(z) "NAV" cimkére.

Egyszerűen az új NAV-felületen

2017. március. 28. 11:45
Valamennyi adózó felelőssége és érdeke, hogy a tervezetekből ne maradjon ki semmi, ezért érdemes mielőbb átnézni a NAV kimutatását. Legegyszerűbben ezt, ügyfélkapus jelszóval a nav.gov.hu oldalról elérhető új felületen lehet. Akik netán elakadnak a tervezet jóváhagyásában, esetleges kiegészítésében, vagy akár a felajánlásban, azok számára a NAV rövid tájékoztató videói lehetnek a segítségükre:

ÁSZ: biztonságos az ellenőrzött kiemelt nyilvántartások adatkezelése

2017. március. 16. 08:28
Az egyes kiemelt adatnyilvántartások kezelői betartották a biztonságos adatkezelésre vonatkozó előírásokat 2011 és 2015 között - állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ). Az ÁSZ a hírportálján kedden közzétett összegzés szerint a 2011 és 2015 közötti időszakra vonatkozó ellenőrzése során azt értékelte, hogy megfelelően kialakított-e az adatvédelem hazai keretrendszere, és az ellenőrzésre kiválasztott adatkezelő szervezetek megfelelően alkalmazták-e a...

Több mint kétmillió magánszemély egy kattintással érheti el a bevallási tervezetét

2017. március. 02. 20:49
Két hét múlva debütál a NAV legjelentősebb adminisztrációcsökkentő csomagja, az e-szja. A cél az, hogy a lehető legnagyobb segítséget kapják azok is, akiknek a tervezetet ki kell egészíteniük. A premier előtti bemutatón jól vizsgázott az új szja-bevallási rendszer online felülete – mondta az adótanácsadóknak tartott konzultációs fórumon Tamásné Czinege Csilla a Nemzetgazdasági Minisztérium adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkára.

Éjfélkor lejár az adóbevallás határideje

2017. május. 22. 17:13
Éjfélig kell benyújtani a személyijövedelemadó-bevallást. Ennek legegyszerűbb módja a NAV által készített bevallási tervezet véglegesítése, amit ügyfélkapus hozzáféréssel pillanatok alatt el lehet intézni. Akinek nincs ügyfélkapuja, annak a postán kapott vagy a NAV ügyfélszolgálatán hozzáférhető tervezet nyújt segítséget a bevalláshoz. Az adó 1+1 százalékáról is már csak ma lehet rendelkezni.

ÁSZ: lezárult a NAV informatikai rendszereinek ellenőrzése

2017. május. 17. 16:00
Lezárult a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) informatikai rendszereinek 2015. január 1. és 2016. június 30. közötti időszakra vonatkozó ellenőrzése. A vizsgálat egyebek mellett kiterjedt az e-kereskedelemmel összefüggő általános forgalmi adó (áfa) megfizetésével, a kutatás-fejlesztési kedvezmények érvényesítésével, valamint az adók módjára behajtandó köztartozások beszedésével összefüggő tevékenységekre is - közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szerdán az MTI-vel.

Jól vizsgázott a NAV új rendszere, az e-szja

2017. június. 22. 11:53
Az szja-bevallási korszak idén véget ért; a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elektronikus szja-rendszere minden adózót mentesített a bevallás kitöltésének kötelezettsége alól - jelentette ki budapesti tájékoztatóján Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter elmondta, a magyar e-szja példaértékű lehet az Európai Unióban. Tállai András miniszterhelyettes, a NAV vezetője bejelentette: szeretnék továbbfejleszteni a rendszert, hogy az adózóknak minél kevesebb időt kelljen...

NAV: internetes bankkártyás fizetés

2017. január. 24. 07:13
A NAV-nál jelenleg is folyik az internetes bankkártyás fizetési mód (VPOS) kialakítása; a rendszert Kisvárdai Ágnes adóügyi kiemelt szakreferens mutatja be. Az alábbiakban Kisvárdai Ágnes adóügyi kiemelt szakreferens (NAV Folyószámla-Felügyeleti Főosztály) Elektronikus befizetések az adóhatóságnál (VPOS) című, az Adóvilág idei első számában megjelent cikke olvasható. Az elektronikus befizetések lehetőségének megteremtése az adóhatóságnál az Elektronikus Fizetési...

Parragh László: az árunyilvántartó rendszereket is be kell kötni az adóhivatalhoz

2017. január. 02. 15:15
Az adóhivatalhoz bekapcsolt pénztárgépek bevezetése jó megoldás, de önmagában még nem elég, az árunyilvántartó rendszereket is be kellene kötni a NAV-hoz, hogy ki lehessen szűrni a feketén beszerzett árukat. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke szerint az adóhivatalhoz bekapcsolt online pénztárgép sok gondot megold, de nem orvosolja az idegen, számla nélküli árubevitel problémáját.

Még egy újítás a NAV-tól

2017. február. 01. 13:53
A NAV ebben az évben mindenkinek, mintegy 3,8 millió magánszemélynek elkészíti az adóbevallási tervezetét a kifizetőtől, munkáltatótól érkezett adatszolgáltatás alapján. Ha a magánszemély a NAV által készített adóbevallási tervezetet szeretné megismerni, választhat: vagy személyesen nyit ügyfélkaput, vagy SMS-ben kéri az adóhivataltól a postázást – tájékoztatta Tállai András az MTI-t.

Éjjel leáll az ügyfélkapu

2017. április. 26. 11:40
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleménye szerint karbantartást fognak végezni a portálon, ami négy órán keresztül nem lesz elérhető. „Értesítjük, hogy a Kormányzati Portálon és az Ügyfélkapun 2017.04.26. 22:00-tól 2017.04.27. 02:00-ig karbantartást végeznek. Ezen időszak alatt a Kormányzati Portál, valamint az Ügyfélkapu alá tartozó honlapok és szolgáltatások nem lesznek elérhetőek, így az üzemszünet a NAV rendszerét is érinti. Kérjük, vegye figyelembe az...

összesen: 148 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11