Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
6 találat a(z) "Neumann János Számítógép-tudományi Társaság" cimkére.

Rangos nemzetközi elismerést kapott Magyarország a digitális készségfejlesztésért

2018. május. 09. 12:00
Rangos nemzetközi elismerést kapott Magyarország a digitális készségfejlesztésért: a Legjobb Gyakorlat (Best Practice)-díjakat a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) által fejlesztett, két komplex oktatási anyag nyerte, mindegyik a társadalom számára nélkülözhetetlen digitális készségeket fejleszti - közölte a nonprofit tudományos egyesület az MTI-vel hétfőn. A tájékoztatás szerint a díjakat négy kategóriában adta ki a nemzetközi ICDL közösség,...

Ingyenesen letölthető a 98 oldalas IT biztonsági könyv

2017. június. 29. 10:02
A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) kötete közérthető nyelven, ám szakszerűen szól mindenkihez a biztonsági alapismeretekről. Ma valamennyien találkozunk az élet valamennyi területén az infokommunikációs eszközökkel és azok biztonságos használatának követelményével: gyakorlatilag valamennyi munkahely, ezek között a sérülékenység szempontjából különösen kritikus közszolgálati, kormányzati munkahelyek is érintettek.

Gondolkodom, tehát… ? Digitális Esélyegyenlőségi konferencia

2017. január. 21. 15:07
A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság idén már 10. alkalommal rendezi meg a Digitális Esélyegyenlőségi konferenciát Gondolkodom, tehát… ? címmel. A rendezvényen szó volt robotikáról, önvezető autókról, és arról is, hogy mit kell tennünk, hogy élvezhessük a digitalizáció hatásait. Az esemény átadták az NJSZT hagyományos díjait is. Az év informatikai újságírója idén, Panulin Ildikó, a Inforádió újságírója lett.

Új elnök a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság élén

2012. december. 09. 16:47
Friedler Ferenc egyetemi tanárt, a veszprémi székhelyű Pannon Egyetem rektorát választotta elnökévé a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság december 6-i tisztújító közgyűlésén. Az új elnök célja, hogy az előző elnök, Péceli Gábor példaértékű munkáját folytatva támogassa az informatikai oktatási, tehetséggondozási, valamint kutatás-fejlesztési-innovációs tevékenységet, hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

Ahol a középiskolásokból lesznek a tanárok

2011. október. 11. 16:05
A digitális írástudatlanság csökkentéséért indít közös akciót a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, a két szervezet vezetése erről hosszú távú együttműködési megállapodást írt alá október 10-én. A közös munka első lépéseként kortárs segítő programot szerveznek, melynek keretében az ország különböző településein száz hátrányos helyzetű gyermeket tanítanak meg az alapvető ismeretekre, hogy a későbbiekben önállóan is...

Elérhetők az idei első eVITA Fórum előadásai

2011. március. 30. 02:39
A kormány elsősorban a hazai kis- és középvállalkozásokra számít az életvitelt segítő infokommunikációs eszközök fejlesztésében. A Nemzeti Innovációs Hivatal és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium üdvözli az eVITA Nemzeti Technológiai Platform tevékenységét, és tagjaival hosszú távú együttműködésre törekszik.