Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
4 találat a(z) "NKI" cimkére.

Milyen veszélyek fenyegetik a kkv-kat?

2018. június. 19. 12:07
Zsarolóvírusok, adathalászok, bitocinbányászok – egy tucatnyi, kézzel foghatatlan, ám valós veszély fenyegeti a kis- és középvállalkozásokat. A súlyos pénzekkel, sőt, rosszabb esetben csőddel záruló incidensek ellen azonban kevesen védekeznek. Mit tehetnek a döntéshozók a veszély csökkentése érdekében? Bencsik Balázzsal, az NKI igazgatójával beszélgettünk.

A Nemzeti Kibervédelmi Intézet feladatai – interjú Bencsik Balázzsal

2016. január. 20. 10:15
A 2013-ban hozott kibervédelemmel kapcsolatos törvény módosításával létrejött Nemzeti Kibervédelmi Intézet főbb feladatairól, irányvonaláról, struktúrájáról is beszámolt Dr. Bencsik Balázs a 6. Infotér Konferencián. Az intézet vezetője elmondta: a feladatok egymás melletti működtetése, a jogszabályokban rögzített feladatok integrálása egy új minőséget hoz a kibervédelmi működésbe.

Több ezer hazai oldalt ért kibertámadás tavaly

2016. február. 20. 14:38
A Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NKI) szerint tavaly több mint ötezer magyarországi weboldalt ért kibertámadás. Ezek mintegy 2 százaléka a kormányzati informatikai rendszerek ellen irányult.

Infotér Konferencia 2015 – interjú Bódi Gáborral

2015. november. 12. 18:16
A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökségnek és a Nemzeti Kiberbiztonsági Intézetnek az elkövetkező egy évben kiemelt feladata lesz a kormány infokommunikációs célkitűzéseinek megvalósításában – mondta Bódi Gábor a 6. Infotér Konferencián. A Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnöke tájékoztatott arról is, hogy az NHIT követi nyomon és stratégiák megvalósulását, és készti elő a szabályozáshoz kapcsolódó döntéseket.