Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
21 találat a(z) "Okosotthon" cimkére.

Okostéglákkal kell kezdeni az okosotthon építését

2017. május. 22. 16:19
Az intelligens lakóhelyek alapját azok az okos falazási rendszerek teremtik meg, melyek az energiahatékonysági mutatóik alapján eredményesen veszik fel a harcot az elillanó hővel szemben. Az álomotthon megtervezésekor hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen fontos döntést kell meghoznunk akkor, amikor kiválasztjuk a szükséges építőanyagok hosszú sorának egyik legelső elemét, a téglákat.

Okosotthon mindenkinek? Igen, de csak okosan

2017. május. 06. 09:19
Az okosotthon már ma sem kizárólag a gazdagok kiváltsága. De mit tegyünk, hogy ne csak kényelmes, hanem biztonságos is legyen? Kezdjük azzal, hogy mi is az az okosotthon? Az okosotthon olyan technikai megoldások összessége, amik segítségével kényelmesebbé, sok esetben automatizálhatóvá tehető az otthonunkban végzett folyamatok jelentős része.

Támadó vagy segítő az okosotthon?

2017. január. 12. 11:12
A Kaspersky Lab orosz kiberbiztonsági vállalat szerint tavaly év végén derült fény rá, hogy mennyire sebezhetőek a válogatás nélkül internetre csatlakozó háztartási eszközök vagy elektromos készülékek, azaz az IoT-k ("Internet-of-Things"), amikor több százezer ilyen készülékből álló hadsereg együtt globális botnetként támadta az internetet.

Okosotthon az Apple-től: nehéz bekerülni a klubba

2017. február. 13. 23:18
A piacon elérhető más okosotthon-vezérlőkkel ellentétben az Apple HomeKit jóval szigorúbb elvárásokat támaszt a gyártók felé, így sokkal nehezebb bekerülni a termékcsaládba. Vajon mi a fontosabb, a nagyobb eszközbázis vagy a nagyobb biztonság? Manapság egyre többet olvashatunk az okosotthon-vezérlőkről, mint például a Google Home vagy az Amazon Echo, de ezek között említhető a nyílt forráskódú és ingyenesen elérhető IFTTT is. Természetesen nem lehet kihagyni a...

Jön az intelligens otthonbiztosítás

2017. február. 08. 09:41
Elsőként a német ügyfelek választhatják az egyedülálló lakásbiztosítási megoldást. A nemzetközi Generali-csoport bejelentette legújabb együttműködését a Google anyavállalatához, az Alphabethez tartozó Nest Labs-szel. A partnerkapcsolatnak köszönhetően a biztosító február végétől technológiai okosotthon-megoldásokkal egybekötött lakásbiztosítást fog nyújtani, elsőként a német piacon.

Mitől lesznek népszerűek az otthoni okoskészülékek?

2017. április. 28. 17:56
Mondhatnak bármit a reklámok, a puding próbája az evés. Vajon milyen tényezők játszanak közre abban, hogy a felhasználók valóban élvezzék az okosotthon előnyeit és sokáig használják a berendezéseket? A Cox Communications okosotthon-bejáró túráján a Phoenix Business Journal újságírója több mint 50 csatlakoztatott háztartási berendezést tesztelt egy belvárosi lakásban, majd a média és a vendégek reakciói alapján összeállította, mi is lehet a készülékek sikerének...

Az IoT már az amerikai otthonok negyedét meghódította

2017. április. 21. 12:00
Az otthonautomatizálási platformok fejlesztésével foglalkozó Wink kutatása szerint a lakástulajdonosok 27 százaléka vásárolt már otthonra IoT-eszközt. A Haris Poll által elvégzett felmérés azt mutatta, hogy az amerikaiak 71 százaléka szívesen tudna arról, mi történik a távolléte alatt az otthonában, főleg biztonsági okokból, de az is érdekli őket, mi történik a családtagokkal vagy a családi kedvencekkel.

India is az IoT-fejlesztések célpontja

2017. április. 03. 20:46
A főként intelligens készülékeiről ismert Honeywell technológiai óriás az utóbbi időben egyre nagyobb figyelmet szentelt a számban szépen gyarapodó indiai okosvárosoknak. Erre a tényre utalnak a Times of India nevű napilapban nemrég megjelent, a Honeywell képviselőitől származó kommentárok, amelyek szerint a népes ázsiai ország kiemelt szerepet kaphat a New Jersey-i székhelyű vállalat jövőbeli stratégiájában.

Mikor tud túl sokat az okosotthon?

2016. szeptember. 13. 12:15
A Kaspersky a berlini IFA szakkiállításon tartott előadást a témában. Szerintük a különböző intelligens háztartási gépek túl szenzitív adatokat gyűjtenek felhasználóikról, és a gyártók kiemelt felelőssége, hogy ezeket biztonságosan kezeljék. A technológia kora őszi kiállításán, a berlini IFA-n idén is nagy szerepet kaptak a világhálóra csatlakoztatott háztartási berendezések: így például az intelligens mosógép, melyet távolról is el lehet indítani és értesítést...

Mind többen vágynak okosotthonra Magyarországon

2016. szeptember. 09. 11:30
A lakáskeresés során az érdeklődők első lépése az internetes keresés és a környék kiválasztása és körbejárása. A befektetési céllal vásárlók fele ingatlan vásárlásakor elvárja, hogy okosotthona legyen. Budapesten több mint 78 ezren tervezik, hogy öt éven belül új építésű lakást vásárolnak a Cordia Magyarország és az Ipsos Zrt. kutatása szerint. A vidéki nagyvárosokban 22 ezerre tehető azok száma, akik ugyanilyen típusú lakóingatlant vennének az elkövetkező...

összesen: 21 db | 10 db/oldal

1 2 3