Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
18 találat a(z) "Okosotthon" cimkére.

Támadó vagy segítő az okosotthon?

2017. január. 12. 11:12
A Kaspersky Lab orosz kiberbiztonsági vállalat szerint tavaly év végén derült fény rá, hogy mennyire sebezhetőek a válogatás nélkül internetre csatlakozó háztartási eszközök vagy elektromos készülékek, azaz az IoT-k ("Internet-of-Things"), amikor több százezer ilyen készülékből álló hadsereg együtt globális botnetként támadta az internetet.

Okosotthon az Apple-től: nehéz bekerülni a klubba

2017. február. 13. 23:18
A piacon elérhető más okosotthon-vezérlőkkel ellentétben az Apple HomeKit jóval szigorúbb elvárásokat támaszt a gyártók felé, így sokkal nehezebb bekerülni a termékcsaládba. Vajon mi a fontosabb, a nagyobb eszközbázis vagy a nagyobb biztonság? Manapság egyre többet olvashatunk az okosotthon-vezérlőkről, mint például a Google Home vagy az Amazon Echo, de ezek között említhető a nyílt forráskódú és ingyenesen elérhető IFTTT is. Természetesen nem lehet kihagyni a...

Jön az intelligens otthonbiztosítás

2017. február. 08. 09:41
Elsőként a német ügyfelek választhatják az egyedülálló lakásbiztosítási megoldást. A nemzetközi Generali-csoport bejelentette legújabb együttműködését a Google anyavállalatához, az Alphabethez tartozó Nest Labs-szel. A partnerkapcsolatnak köszönhetően a biztosító február végétől technológiai okosotthon-megoldásokkal egybekötött lakásbiztosítást fog nyújtani, elsőként a német piacon.

Az IoT már az amerikai otthonok negyedét meghódította

2017. április. 21. 12:00
Az otthonautomatizálási platformok fejlesztésével foglalkozó Wink kutatása szerint a lakástulajdonosok 27 százaléka vásárolt már otthonra IoT-eszközt. A Haris Poll által elvégzett felmérés azt mutatta, hogy az amerikaiak 71 százaléka szívesen tudna arról, mi történik a távolléte alatt az otthonában, főleg biztonsági okokból, de az is érdekli őket, mi történik a családtagokkal vagy a családi kedvencekkel.

India is az IoT-fejlesztések célpontja

2017. április. 03. 20:46
A főként intelligens készülékeiről ismert Honeywell technológiai óriás az utóbbi időben egyre nagyobb figyelmet szentelt a számban szépen gyarapodó indiai okosvárosoknak. Erre a tényre utalnak a Times of India nevű napilapban nemrég megjelent, a Honeywell képviselőitől származó kommentárok, amelyek szerint a népes ázsiai ország kiemelt szerepet kaphat a New Jersey-i székhelyű vállalat jövőbeli stratégiájában.

Mikor tud túl sokat az okosotthon?

2016. szeptember. 13. 12:15
A Kaspersky a berlini IFA szakkiállításon tartott előadást a témában. Szerintük a különböző intelligens háztartási gépek túl szenzitív adatokat gyűjtenek felhasználóikról, és a gyártók kiemelt felelőssége, hogy ezeket biztonságosan kezeljék. A technológia kora őszi kiállításán, a berlini IFA-n idén is nagy szerepet kaptak a világhálóra csatlakoztatott háztartási berendezések: így például az intelligens mosógép, melyet távolról is el lehet indítani és értesítést...

Mind többen vágynak okosotthonra Magyarországon

2016. szeptember. 09. 11:30
A lakáskeresés során az érdeklődők első lépése az internetes keresés és a környék kiválasztása és körbejárása. A befektetési céllal vásárlók fele ingatlan vásárlásakor elvárja, hogy okosotthona legyen. Budapesten több mint 78 ezren tervezik, hogy öt éven belül új építésű lakást vásárolnak a Cordia Magyarország és az Ipsos Zrt. kutatása szerint. A vidéki nagyvárosokban 22 ezerre tehető azok száma, akik ugyanilyen típusú lakóingatlant vennének az elkövetkező...

Okosotthonokba költöznének a magyarok

2016. október. 19. 16:21
A magyar lakosok majdnem kétharmada szívesen lakna okosotthonban, jelenleg azonban kevesebb, mint 10 százalékuk mondhatja ezt el magáról. Ez derül ki a Siemens és az NRC közös kutatásából. Sokan az „okosítással” járó költségektől tartanak, pedig szakemberek szerint az épület automatizálási rendszerek kiépítése az egyik leggyorsabban megtérülő befektetés.

Okosotthon egy lépésben

2016. november. 14. 11:40
Az intelligens világítás területén a Philips számos újdonságot jelentett be a HUE termékcsaládjához kapcsolódóan az idei év utolsó negyedévben. A fejlesztések fő iránya a megnövekedett fényerő és memória, az optimálisabb fogyasztás és az okoseszköz nélküli vezérelhetőség kialakítása, valamint új kiegészítők és lámpatestek bevezetése.

IFTTT: okosprogramozás kezdőknek

2016. november. 04. 08:27
Akár az átlagfelhasználóknak tervezett IFTTT-t, akár a vállalati szférát célzó Microsoft Flow-t használja, a személyre szabható parancsok segítségével megkönnyítheti életét. A legtöbb programozó a „ha X, akkor Y” jellegű parancsok tervezésével kezdi. Az alkalmazások legnagyobb része ezen az elven működik, elég például egy okos-riasztórendszerre gondolni: ha a megadott időintervallumban (amikor a tulajdonos nincs otthon) a szenzorok mozgást érzékelnek, azonnal...

összesen: 18 db | 10 db/oldal

1 2