Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
4 találat a(z) "online zaklatás" cimkére.

Családtag, vagy ismerős minden harmadik online zaklató Magyarországon

2018. február. 07. 09:01
Meglepő adatok derültek ki egy frissen elkészült kutatásból: tízből kilenc magyarra veszély leselkedik az interneten. Váratlan eredményt hozott magyar vonatkozásban a Microsoft online veszélyeket és azok következményeit vizsgáló, 23 országra kiterjedő, 13-74 évesek körében végzett felmérése: nem a 13-17 éves, Z generációs fiatalokat éri a legtöbb online atrocitás, hanem az eggyel korábbi, Y generációt, a 18 és 34 év közöttieket.

A digitális kultúra jövője – interjú Rab Árpáddal

2017. július. 27. 11:06
Rab Árpád szociológus az InfoParlament találkozóján mondta el véleményét az online zaklatással, és a digitális kultúrával kapcsolatban. A kerekasztal-beszélgetések főbb témája a kiberbiztonság volt, amely nagyban meghatározza majd a digitális kultúránk jövőjét is.

Felelőtlen szülők? Ismerik a veszélyeket, mégsem tesznek ellene

2016. február. 06. 10:46
Bár a szülők fele úgy gondolja, a gyermekekre irányuló online fenyegetések folyamatosan nőnek – kezdve az online zaklatástól a nem kívánatos tartalmakig –, csak harmaduk tesz is ellenük. A felmérésből kiderült, hogy a felnőttek 20%-a nem tesz semmit annak érdekében, hogy megvédje gyermekeit az internet fenyegetéseitől, annak ellenére, hogy hasonló arányban (22%) tapasztaltak valós online fenyegetést, beleértve a nem kívánt tartalmakat, a veszélyes idegeneket és...

Depresszióhoz és rémálmokhoz vezethet az online zaklatás

2016. augusztus. 03. 18:16
A Virtuális Felnövés – Behálózott gyerekek tanulmány, amelyet az iconKids és a Kaspersky Lab közösen adott ki, rámutatott, hogy az online zaklatás sokkal veszélyesebb, mint ahogy a szülők gondolják. A cyberbulling, azaz online zaklatás szándékos fenyegetés, zaklatás vagy visszaélés, amely legtöbbször gyerekeket és tinédzsereket céloz meg. Érdekes módon a 8-16 év közötti gyerekek sokkal óvatosabbak, mint szüleik ezekkel a veszélyekkel kapcsolatban.