Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
16 találat a(z) "önvezető autó" cimkére.

Megmutatjuk az új Mercit: teljesen önvezető, elektromos és moduláris

2018. szeptember. 12. 13:00
Hétfőn leplezte le a Mercedes a jövőautóját, amit nem kell vezetni, sőt kormány egyáltalán nem lesz benne.

A kulturális háttértől is függ, ki éli túl az ütközést – meghökkentő kutatás látott napvilágot az önvezető autózásban

2018. október. 30. 14:15
A japánok balra, az amerikaiak jobbra, a magasan képzettek pedig szintén jobb oldalra rántanák a kormányt, ha egy idős férfi vagy egy egyetemista és egy kisgyerek közül kellene eldönteni, hogy ki élje túl a karambolt. Az MIT Media Lab önvezető autós kutatása meglepő dologról rántotta le a leplet.

Börtönbüntetést kockáztatnak az önvezető autók gyártói?

2018. október. 03. 09:00
A brit kormányszóvivő szerint súlyos büntetésnek nézhetnek elébe a kárt okozó sofőr nélküli autók fejlesztői. Peta Buscombe ezt egy, a témában elhangzott parlamenti kérdésre válaszolta. Magyarázatként hozzátette, hogy az érvényben lévő egészségügyi és biztonsági törvények „a mesterséges intelligenciára és a gépi tanuláson alapuló szoftverekre is vonatkoznak”.

Regionális együttműködés az önvezető autók fejlesztéséért

2018. március. 23. 17:57
A magyar-osztrák-szlovén együttműködési megállapodással különösen kedvező feltételeket teremthetünk a Zalegerszeg-Graz-Maribor háromszögben, illetve a környező országokban az önvezető autók határokon átnyúló tesztelésének elvégzéséhez – mondta Varga Mihály a szándéknyilatkozat aláírását követő sajtótájékoztatón. A nemzetgazdasági miniszter hozzátette: a járműgyártás jövője kétség kívül az elektromobilitásban, az automatizált, autonóm vezetési rendszerekben,...

A rendőrség kiadta a gyalogost halálra gázoló önvezető autó videóját

2018. március. 23. 07:02
A tempei rendőrség hivatalosan közzétette a vasárnapi tragédia utolsó másodperceinek felvételét. Látható, amit a kocsi kamerái automatikusan rögzítettek az utcáról, az úttesten átkelő gyalogosról, illetve az autó utasteréről. Mint ismert, az Uber robotautója halálra gázolt egy gyalogost az amerikai Tempében, Phoenix külvárosában. Ez a világon az első halálos gyalogosbaleset, amelyet önvezető jármű okozott. A 49 éves Elaine Herzberg négysávos úton,...

A gyalogoshalál végzetes csapást mérhet az önvezető autókra

2018. március. 21. 06:54
Vasárnap éjjel bekövetkezett a modern autós technológiai rémálom: a világon először embert ölt az önvezető autó. Ez az első halálos gyalogosbaleset, amelyet önvezető jármű okozott. Az Uber minden önvezető autójának tesztjét felfüggesztette, mivel a cég robotautója halálra gázolt egy gyalogost az amerikai Tempében, Phoenix külvárosában. Az önvezető autók tesztjei Phoenixben, Pittsburghban, San Franciscóban és Torontóban zajlottak.

Az önvezető autóhoz gondolkodó abroncs dukál

2018. július. 26. 11:00
A sofőr nélküli vezetés fokozatosan formálhatja át a mobilitási kultúrát – egyre kevesebb múlik az emberen, egyre több a technológián.

Ötödannyi kocsi, kevesebb dugó – miként alakítják át a város szerkezetét az önvezető autók?

2018. július. 22. 11:29
Az önvezető autók nem csak a vezetés élményét, hanem a városi közlekedést is átalakítják. Csúcsforgalomnak nyoma sem lesz, ahogy a parkolók helyét is a sétálóutcák vehetik át. A Kínában már megvalósult gyakorlatok mutatják, hogy van értelme nyitni a jövő felé. De mi lesz ebből itthon? Dr. Simon Vilmossal beszélgettünk.

Biró Albert – okos város, önvezető autó, magyar kkv-k – mit tartogat a jövő?

2018. július. 11. 15:50
Biró Albert beszédében áttekintést nyújtott az elmúlt nyolc év eredményeiről majd kitért arra is, hogy az idei Infoparlament két legtöbbet elhangzott kifejezése az önvezető autó és az okosváros volt. Ezt utóbbi két fogalmat nem véletlenül emelte ki az Infotér főtitkára, ugyanis e két szó refelktált leginkább az eseményen elhangzott előadások fő témájára. Bíró Albert az összefoglalón túl azt a kérdést is megválaszolta, hogy miként reagálnak a technológiai...

Guruló iroda és hálószoba lesz az önvezető autókból?

2018. július. 04. 12:00
Az autósok elsősorban alvással és szórakozással töltenék az időt az önvezető gépkocsikban, hivatalos úton viszont inkább dolgoznának vezetés helyett. Erre jutott az öt országban végzett felmérésével a stuttgarti központú Horváth & Partners csoport.

összesen: 16 db | 10 db/oldal

1 2