Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
22 találat a(z) "önvezető autó" cimkére.

A magyarok zöme ódzkodik az önvezető autóktól

2019. január. 18. 09:30
Mindössze a válaszadók negyede használna okosautót, vagyis önvezető autót – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) lakossági felhasználói szokásokat, vélekedéseket felmérő kutatásából, amelynek részleteit pénteken közölték az MTI-vel.

Nagyzoló jóslat vagy hihető valóság? 10 év múlva nem lesz sofőr a volánnál

2019. január. 14. 10:15
Nem kérdés, hogy az elektromos autózás néhány éven belül elsöpör minden mást, ám a CES brit szakemberei szerint pontosan ez fog történni az önvezető autózással is. Egy évtized múlva szükségtelenné válik a vezető a kormány mögött. Hihetünk a hihetetlennek?

Megmutatjuk az új Mercit: teljesen önvezető, elektromos és moduláris

2018. szeptember. 12. 13:00
Hétfőn leplezte le a Mercedes a jövőautóját, amit nem kell vezetni, sőt kormány egyáltalán nem lesz benne.

A kulturális háttértől is függ, ki éli túl az ütközést – meghökkentő kutatás látott napvilágot az önvezető autózásban

2018. október. 30. 14:15
A japánok balra, az amerikaiak jobbra, a magasan képzettek pedig szintén jobb oldalra rántanák a kormányt, ha egy idős férfi vagy egy egyetemista és egy kisgyerek közül kellene eldönteni, hogy ki élje túl a karambolt. Az MIT Media Lab önvezető autós kutatása meglepő dologról rántotta le a leplet.

Börtönbüntetést kockáztatnak az önvezető autók gyártói?

2018. október. 03. 09:00
A brit kormányszóvivő szerint súlyos büntetésnek nézhetnek elébe a kárt okozó sofőr nélküli autók fejlesztői. Peta Buscombe ezt egy, a témában elhangzott parlamenti kérdésre válaszolta. Magyarázatként hozzátette, hogy az érvényben lévő egészségügyi és biztonsági törvények „a mesterséges intelligenciára és a gépi tanuláson alapuló szoftverekre is vonatkoznak”.

Egyre keresettebbek az önvezető és autonóm robotok

2018. november. 23. 12:00
A Nemzetközi Robotikai Szövetség (IRF) 2018-as jelentése alapján jelentős, 162%-os a növekedés a logisztikában használt robotok értékesítése terén.

Mi köze a szexnek az önvezető autózáshoz?

2018. november. 19. 15:00
Mondhatni a két dolog kéz a kézben jár, ugyanis néhány év múlva nem az a lesz a legnagyobb gond az utakon, hogy az ember telefonozik vezetés közben. Egy friss tanulmányban papírra vetették a mezítelen igazságot az önvezető autózás szokatlan veszélyéről.

Regionális együttműködés az önvezető autók fejlesztéséért

2018. március. 23. 17:57
A magyar-osztrák-szlovén együttműködési megállapodással különösen kedvező feltételeket teremthetünk a Zalegerszeg-Graz-Maribor háromszögben, illetve a környező országokban az önvezető autók határokon átnyúló tesztelésének elvégzéséhez – mondta Varga Mihály a szándéknyilatkozat aláírását követő sajtótájékoztatón. A nemzetgazdasági miniszter hozzátette: a járműgyártás jövője kétség kívül az elektromobilitásban, az automatizált, autonóm vezetési rendszerekben,...

A rendőrség kiadta a gyalogost halálra gázoló önvezető autó videóját

2018. március. 23. 07:02
A tempei rendőrség hivatalosan közzétette a vasárnapi tragédia utolsó másodperceinek felvételét. Látható, amit a kocsi kamerái automatikusan rögzítettek az utcáról, az úttesten átkelő gyalogosról, illetve az autó utasteréről. Mint ismert, az Uber robotautója halálra gázolt egy gyalogost az amerikai Tempében, Phoenix külvárosában. Ez a világon az első halálos gyalogosbaleset, amelyet önvezető jármű okozott. A 49 éves Elaine Herzberg négysávos úton,...

A gyalogoshalál végzetes csapást mérhet az önvezető autókra

2018. március. 21. 06:54
Vasárnap éjjel bekövetkezett a modern autós technológiai rémálom: a világon először embert ölt az önvezető autó. Ez az első halálos gyalogosbaleset, amelyet önvezető jármű okozott. Az Uber minden önvezető autójának tesztjét felfüggesztette, mivel a cég robotautója halálra gázolt egy gyalogost az amerikai Tempében, Phoenix külvárosában. Az önvezető autók tesztjei Phoenixben, Pittsburghban, San Franciscóban és Torontóban zajlottak.

összesen: 22 db | 10 db/oldal

1 2 3