Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
4 találat a(z) "önvezető autók" cimkére.

"GREEN WHEELS"

2017. március. 14. 10:04
“Green Wheels” néven Erasmus+ projekt indult útjára 2016. novemberében. A projekt célja olyan szabadon hozzáférhető digitális tananyag összeállítása - hibrid és elektromos autók gyártása és szervizelése szakterületen, amely a legmodernebb pedagógiai módszereket használja: úgy mint a kritikai gondolkodás, a kollektív tanulás,a fordított tanterem koncepció vagy a PLA.

Okosvárosok nélkül hiába várunk az önvezető autókra

2017. március. 05. 18:37
Lassan valóság lesz az önvezető autó, de addig még sokat kell tenni, és nem csak a mérnököknek, hanem a jogászoknak és a várostervezőknek is – mondja Urbán László, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese, a Magyar Innovációs Szövetség alelnöke a Kossuth Rádió G7 című műsorában.

Megalakult az 5G koalíció

2017. július. 05. 08:20
Június 19-én 46 szervezet, kormányzati és piaci szereplők, valamint egyetemek képviselői ünnepélyes keretek között aláírták az 5G koalíció alapító nyilatkozatát. Az összefogásnak az a célja, hogy Magyarországon minél gyorsabban bevezethessék az ötödik generációs mobiltechnológiát.

CES: intelligens megoldások az egészségesebb életért

2017. január. 09. 06:48
A technológiai expón az önvezető autók és a drónok mellett olyan fejlesztések is bemutatkoztak, melyek könnyebbé teheti a mozgáskorlátozottak életét. A bottal közlekedők legtöbbször még segítséggel is bizonytalanul közlekednek, emellett pedig épp elégszer maradnak magukra, így a veszélyes helyzetekben előfordulhat, hogy csak sokára érkezik meg a segítség.