Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
170 találat a(z) "Palkovics László" cimkére.

90 milliárd forintos kutatásfejlesztési és innovációs forrás érhető el az első fél évben

2019. május. 02. 12:00
A magyar gazdaság fejlődésében a szellemi tőkére épülő innovációnak meghatározó szerepe lesz, megkerülhetetlen a magyar kutatás-fejlesztési és innovációs kapacitás erősítése a hatékonyság és versenyképesség növelése érdekében - hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden, sajtótájékoztatón Budapesten.

Mesterséges intelligencia - még idén nemzeti stratégia készül

2019. június. 24. 06:54
A Mesterséges Intelligencia (MI) Koalíció az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával akciótervet készít, amely a nemzeti MI stratégia alapját képezheti. Az intézkedéscsomag az adatipar, a technológia- és gazdaságfejlesztés, a technológia használat területeire fókuszálva határozza meg a legfontosabb teendőket – jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az MI Koalíció plenáris ülésén 2019. június 21-én, Budapesten.

Palkovics: a magyar versenyképesség kulcsa a jobb innovációs teljesítmény

2019. január. 25. 09:00
Az innováció és a technológia az élet minden területét átszövi, néhány szegmensben pedig olyan gyümölcsöző ereményeket hoz, mint például a T-Systems Magyarország valamint két egyetem, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Szent István Egyetem (SZIE) stratégiai együttműködése. A technológiai miniszter is kommentálta az aláírást.

Palkovics: okosmérőkkel válik hatékonyabbá az energiafelhasználás hat megyei jogú városban

2019. február. 05. 14:00
Hat megyei jogú városban válik még költséghatékonyabbá az élet és az energiafelhasználás a technológia kiaknázásával.

Palkovics: a mostani útfejlesztésekkel az önvezető járművek közlekedtetésére is felkészülünk

2019. április. 10. 12:00
A kormány által elfogadott közlekedési stratégia szerint minden gyorsforgalmi útnak el kell érnie a határig, a megyei jogú városokat gyorsforgalmi úthálózattal kell összekötni, és el kell érni, hogy lehetőleg 30 percen belül mindenki - bárhol lakik az országban - el tudjon érni egy gyorsforgalmi utat - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorában.

Palkovics: Magyarország 2020-ra a GDP 1,8 százalékát akarja kutatásfejlesztésre költeni

2018. szeptember. 07. 13:00
Magyarország 2020-ra a bruttó hazai termék (GDP) 1,8 százalékát akarja kutatás-fejlesztésre költeni - mondta az innovációs és technológiai miniszter csütörtökön, az 56. közgazdász-vándorgyűlésen Debrecenben.

Robottal nyitotta meg az országos szakképzési tanévet Palkovics László

2018. szeptember. 03. 08:52
A győri Lukács Sándor Mechatronikai Szakgimnázium és Szakközépiskola Nao nevű humanoid robotjával nyitotta meg az idei országos szakképzési tanévet az innovációs és technológiai miniszter szombaton a Győri Műszaki Szakképzési Centrum Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolában.

A cégeknek a technológia, a munkavállalóknak a tudás ad új lehetőséget

2018. október. 29. 11:00
Az idei év első nyolc hónapjában 6,3 százalékkal nőtt a magyarországi járműgyártás termelése; ehhez a teljesítményhez elengedhetetlen a korszerű tudással rendelkező szakemberek munkája, ezért "a legfontosabb feladatunk, hogy minél több tehetséges fiatalt tereljünk a szakképzés irányába" - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter pénteken a Mercedes Benz Academy átadásán Kecskeméten.

MI Koalíció alakult az Infotér Konferencián

2018. október. 10. 08:47
Az Infotér Konferencia 0. napján megalakult a Mesterséges Inelligencia Koalíció. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az aláíráskor hangsúlyozta, a koalíció magalapításában ölt testet Magyarország válasza a mesterséges intelligencia generálta kihívásokra, platformot teremtve az ezen területen dolgozó szervezetek együttműködéséhez.

Palkovics: minél korábban hozzá kell szoktatni a gyerekeket a digitális környezethez

2018. október. 08. 09:00
Három-négyéves korban el kell kezdeni a gyermekeknél a viszonyulás kialakítását a digitális környezethez, a robotokhoz, hogy megértsék, mit jelentenek azok, és miként lehet nem csak játékra használni mindezt - mondta az innovációs és technológiai miniszter.

összesen: 170 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11