Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
5 találat a(z) "pályaválasztás" cimkére.

A pályaválasztás felelősséget és lehetőséget is jelent

2017. szeptember. 19. 08:44
A pályaválasztás fontos döntés, amely nemcsak felelősséget, hanem lehetőséget is jelent - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára hétfőn Budapesten, a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat Továbbtanulási és Pályaválasztási Tanácsadó Tagintézménye fennállásának 50. évfordulója alkalmából tartott jubileumi ünnepségen.

Pályaválasztási kiállítást rendez a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal

2017. október. 30. 14:00
November 8-10 között pályaválasztási kiállítást rendez a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, amelyen valamennyi környékbeli középfokú oktatási intézmény részt vesz kiállítóként – mondta Hajasné Hertelendi Valéria a Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály vezetője. Egy felmérés szerint az általános iskolások továbbtanulását, s ezzel együtt pályaválasztását legnagyobb mértékben a szülők, valamint a barátok határozzák meg.

Sok érettségizőt érinthet az idei tanév rendjének egyik kiegészítése

2017. október. 04. 08:10
Apró változás az idei tanév rendjében, mégis sok idén érettségiző diákot érint: míg eddig a tanárok jóindulatán vagy a szülői igazolások számán múlt, hogy egy végzős el tudott-e menni valamelyik pályaorientációs kiállításra vagy börzére, ettől az évtől egy tanítási napot kötelező pályaorientációs célra fordítani ‒ tájékoztatott az Eduline oktatási portál.

Átfogó programot indít a kormány az informatikus utánpótlás biztosítására

2017. április. 09. 21:51
A pályaválasztás előtt álló fiatalokat ösztönözzük arra, hogy válasszák az informatika területét, amely keresett szakma, és biztos megélhetést nyújt – mondta Kara Ákos az oktatási intézmények és IKT vállalkozások közötti együttműködés ösztönzésének támogatásáról szóló program sajtótájékoztatóján. Az infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár hozzátette: a GINOP 3.1.1. program első ütemében 2,8 milliárd forint európai uniós forrásból valósul...

Nőket vár a Mercedes duális képzésre Kecskeméten

2016. december. 15. 12:00
Négy szakmát mutatott be pályaválasztás előtt álló lányoknak a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár. Negyedik alkalommal rendezte meg kifejezetten lányok számára szervezett nyílt napját a Mercedes-Benz Gyár Kecskeméten. A 2013-ban indult, ma már hagyománynak számító rendezvényen több mint 60 pályaválasztás előtt álló fiatal hölgy ismerkedett meg a járműkarosszéria-előkészítő és felületbevonó, a gépjármű mechatronikus, a mechatronikus karbantartó, valamint a...