Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
15 találat a(z) "pénzügy" cimkére.

Mit várhatunk a jövőben a bitcointól és társaitól?

2018. szeptember. 13. 13:00
A pénzügyi szektor mellett például a gyártástechnológia is sokat profitálhat a blokklánc megoldásokból.

Több mint egymilliószor fizettek a SimplePay-en keresztül

2018. október. 05. 12:00
Augusztusban a SimplePay fizetési megoldáson keresztül több mint egymilliószor vásároltak online - közölte az MTI-vel a fizetési szolgáltatás fejlesztője, az OTP Mobil.

Jóslás a jövőre: ilyen lesz a fenntarthatóság és fintech a globális pénzvilág?

2018. november. 15. 11:00
A pénzügyi technológiai szektor az egyik legdinamikusabban fejlődő területté vált. Lássuk, mit hoz a jövő.

Közelednek a héják az MNB felé

2018. június. 21. 13:00
Izgalmas hét volt a befektetők számára az elmúlt egy hét, hiszen számunkra mindhárom fontos jegybank, a Fed, az EKB és az MNB is kamatdöntő ülést tartott. A szigorítás irányába mutató jegybanki nyilatkozatok hatására a deviza- és kötvénypiacok is megmozdultak, és a folytatásban is kötvényhozam-emelkedésre lehet számítani, ezért érdemes óvatosan bánni a feltörekvő állampapírokkal – tanácsolja a K&H.

Varga Mihály: a NAV is segíthet a versenyképesség növelésében

2018. június. 18. 10:30
A vállalkozók versenyképességének növelésében jelentős szerepet játszhat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter a NAV vezetői értekezleten, amelyen bemutatta Sors Lászlót, az adóhivatal új vezetőjét.

Minden kínainak átlagosan két bankkártyája van

2012. március. 21. 04:10
A múlt év végén összesen 2 milliárd 950 millió bankkártya volt kínaiak kezében, ami azt jelenti, hogy átlagosan minden kínai lakosra két bankkártya jut. A Kínai Népi Bank (PBOC) jelentéséből kiderül, hogy az 1,3 milliárdos Kínában a lakosság többsége a mindennapokban és az igen elterjedt online vásárlásoknál is a készpénzkímélő fizetést részesíti előnyben. A városi lakosság körében általánosan elterjedt, hogy az emberek kettőnél több kártyával rendelkeznek.

Az európai átlagnál kevesebb magyar használja a különböző mobil funkciókat

2012. május. 25. 04:28
Az európai átlagnál kevesebben használják Magyarországon a különböző mobil funkciókat: a beszélgetéseken kívül - legtöbben SMS-t küldenek, 72 százalék használja telefonját erre a célra. Az adatok szerint a mobiltulajdonosok 58 százaléka fényképez készülékével, 52 százaléka pedig üzenetet hagy hangpostafiókban - a többi között ezt állapította meg a Nielsen piackutató 2012. februári felmérése.

Megjelent az MNB-rendelet a napközbeni átutalásokról

2012. június. 13. 04:15
Július 1-jétől egy munkanappal rövidebb lesz a belföldi forint átutalás teljesítési ideje, már néhány órán belül megérkeznek a címzetthez az elektronikusan benyújtott banki átutalások. A Magyar Közlönyben kedden jelent meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének rendelete a pénzforgalom lebonyolításáról szóló MNB rendelet módosításáról, amely a napközbeni átutalás szabályairól rendelkezik.

Felgyorsulhat az elektronikus számla elterjedése

2012. június. 05. 05:16
Az elektronikus számlázás elterjedésének felgyorsulására számít jövőre a Számlaközpont Kft. egyrészt az áfatörvény várható módosítása, másrészt az uniós számlázási irányelv átvétele miatt. Az EU számlázási irányelvét, amely liberalizálja az elektronikus számlázás technikai követelményeit, Magyarországnak legkésőbb 2012. decemberig kell átvennie. Az Európai Bizottság 2020-ra szeretné, ha az e-bizonylatolás lenne az általános számlázási mód az unió összes...

eFestivál díjazottak: Bemutatkozik az Opten.hu

2012. január. 21. 06:28
A vállalkozások sikeres működése szempontjából meghatározó, hogy mindig megbízható és érdemi információkkal bírjanak a piacról, partnereikről vagy akár a konkurens vállalkozásokról. Nem egy vállalkozás kerül bajba azért, mert nem rendelkezik elégséges információval, akár még a szerződéskötés előtt a meglévő, vagy leendő partnere üzleti tevékenységével, pénzügyi helyzetével, fizetési fegyelmével kapcsolatban. Az Opten célja a vállalkozások, költségvetési...

összesen: 15 db | 10 db/oldal

1 2