Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
18 találat a(z) "pénzügy" cimkére.

Mesterséges intelligencia a pénzügyi szektorban

2019. március. 14. 15:00
A 700 szakember megkérdezésével készült globális felmérés szerint a vállalatok 89 százaléka még nem vezetett be mesterséges intelligencián (AI) alapuló megoldásokat a pénzügyi folyamataiba.

Még nem áll készen a pénzügyi szektor az AI alkalmazására

2019. február. 21. 11:00
Az Oracle és egy nemzetközi könyvelői szövetség közös felmérése szerint a pénzügyi szakemberek 90 százaléka nincs felkészülve a digitális átalakulásra.

A digitális szakembereken múlik az európai cégek jövője

2019. február. 08. 09:00
A technológiában jártas munkaerő biztosítása elengedhetetlen Európa tőkevonzó képességének megőrzéséhez. A döntéshozók többsége szerint a digitális készségek hiányának negatív hatása van az árbevételre és a vállalatok működési hatékonyságára – állapítja meg az EY tanácsadó cég HR-felmérése.

Mit várhatunk a jövőben a bitcointól és társaitól?

2018. szeptember. 13. 13:00
A pénzügyi szektor mellett például a gyártástechnológia is sokat profitálhat a blokklánc megoldásokból.

Több mint egymilliószor fizettek a SimplePay-en keresztül

2018. október. 05. 12:00
Augusztusban a SimplePay fizetési megoldáson keresztül több mint egymilliószor vásároltak online - közölte az MTI-vel a fizetési szolgáltatás fejlesztője, az OTP Mobil.

Jóslás a jövőre: ilyen lesz a fenntarthatóság és fintech a globális pénzvilág?

2018. november. 15. 11:00
A pénzügyi technológiai szektor az egyik legdinamikusabban fejlődő területté vált. Lássuk, mit hoz a jövő.

Közelednek a héják az MNB felé

2018. június. 21. 13:00
Izgalmas hét volt a befektetők számára az elmúlt egy hét, hiszen számunkra mindhárom fontos jegybank, a Fed, az EKB és az MNB is kamatdöntő ülést tartott. A szigorítás irányába mutató jegybanki nyilatkozatok hatására a deviza- és kötvénypiacok is megmozdultak, és a folytatásban is kötvényhozam-emelkedésre lehet számítani, ezért érdemes óvatosan bánni a feltörekvő állampapírokkal – tanácsolja a K&H.

Varga Mihály: a NAV is segíthet a versenyképesség növelésében

2018. június. 18. 10:30
A vállalkozók versenyképességének növelésében jelentős szerepet játszhat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter a NAV vezetői értekezleten, amelyen bemutatta Sors Lászlót, az adóhivatal új vezetőjét.

Minden kínainak átlagosan két bankkártyája van

2012. március. 21. 04:10
A múlt év végén összesen 2 milliárd 950 millió bankkártya volt kínaiak kezében, ami azt jelenti, hogy átlagosan minden kínai lakosra két bankkártya jut. A Kínai Népi Bank (PBOC) jelentéséből kiderül, hogy az 1,3 milliárdos Kínában a lakosság többsége a mindennapokban és az igen elterjedt online vásárlásoknál is a készpénzkímélő fizetést részesíti előnyben. A városi lakosság körében általánosan elterjedt, hogy az emberek kettőnél több kártyával rendelkeznek.

Az európai átlagnál kevesebb magyar használja a különböző mobil funkciókat

2012. május. 25. 04:28
Az európai átlagnál kevesebben használják Magyarországon a különböző mobil funkciókat: a beszélgetéseken kívül - legtöbben SMS-t küldenek, 72 százalék használja telefonját erre a célra. Az adatok szerint a mobiltulajdonosok 58 százaléka fényképez készülékével, 52 százaléka pedig üzenetet hagy hangpostafiókban - a többi között ezt állapította meg a Nielsen piackutató 2012. februári felmérése.

összesen: 18 db | 10 db/oldal

1 2