Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
22 találat a(z) "Péterfalvi Attila" cimkére.

Megfelel a nemzeti konzultáció honlapja a törvényi előírásoknak

2017. április. 10. 08:20
A nemzeti konzultáció internetes honlapja minden tekintetben megfelel a szigorú törvényi előírásoknak - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ vasárnap az MTI-vel. A Fidesz-frakció szerint a baloldali pártok politikai okokból támadják a nemzeti konzultációt, több ellenzéki párt ugyanakkor vizsgálatot követelt, hogy kiderüljön, történt-e jogosulatlan adatkezelés.

Nőtt az adatvédelmi nyilvántartásba bejelentkezések száma

2017. április. 06. 12:00
Rendkívüli mértékben, 7 ezerről 17 ezerre nőtt az adatvédelmi nyilvántartásba bejelentkezések száma tavaly, ugyanakkor mind az adatvédelmi, mint az információszabadságot érintő ügyek száma csökkent - mondta a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke a szervezet elmúlt évi tevékenységét bemutató szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Már csak egy év van az uniós adatvédelmi rendelet bevezetéséig

Felkészülni, vigyázz, GDPR!

2017. április. 03. 14:16
Az Európai Parlament 2016 májusában fogadta el a General Data Protection Regulation (GDPR) nevű szabályozást, amely lényegében az egész unióra kiterjedő, egységes általános adatvédelmi rendelet. Alkalmazni két év múlva, 2018. május 25-től kezdik el. Az addigi türelmi időben a nemzeti hatóságok és a cégek is felkészülhetnek az új körülményekre.

Adatvédelmi pajzs: biztonságban vagyunk Amerikában is?

2016. augusztus. 01. 12:37
Életbe lépett az Európai Bizottság által kezdeményezett EU-USA adatvédelmi pajzs, amely a korábbinál jobban védi az európai polgárok személyes adatait. A megállapodásra – amelynek működését évente fogják ellenőrizni – azért volt szükség, mert a tengerentúlon a gazdaságot és a jogrendszert a személyes adatok védelme helyett a nyilvánosság és a szabadság hatja át. Ennek keretében egy független ombudsmani intézményt is létrehoz az amerikai kormány – mondta a Rádió...

Egységessé válik az európai adatvédelem

2016. április. 11. 07:33
Két év múlva lép életbe az egységes európai adatvédelmi rendelet, amely számos új feladatot ró a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságra. „Az új rendelethez harmonizálni kell az EU-tagállamok eljárási szabályait, ennek érdekében már most el kell kezdeni az együttműködést” – hívta fel a figyelmet a Rádió Orienten Péterfalvi Attila. Hozzátette: éppen ezért ez lesz a fő témája a májusban Budapesten megrendezésre kerülő európai adatvédelmi konferenciának.

Egységesítené az adatvédelmi szabályokat az új EU-s irányelv

2015. június. 23. 15:36
Az uniós országok igazságügy minisztereinek múlt heti találkozóján fontos előrelépés történt a személyes adatok védelméről és felhasználásáról szóló uniós rendelettervezettel kapcsolatban. A miniszterek elfogadták az általános alapelveket, amellyel megnyílik a lehetőség a tervezet általános parlamenti vitája előtt - mondta Péterfalvi Attila a Rádió Orienten. A NAIH elnöke szerint a reformcsomagot akár két éven belül elfogadhatják.

Péterfalvi: Biztonságos lesz az e-kártya

2015. június. 03. 07:50
Adatvédelmi szempontból nem tartja aggályosnak az e-kártya bevezetését a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke. A személyiségi jogok biztonságát garantálja, hogy sem az ujjlenyomat, sem pedig a fénykép nem lesz biometrikus, ráadásul a kártyák olvasásához a tulajdonos aktív közreműködése szükséges. Az adatokhoz hozzáférő szervek számára pedig csak az adott információ elérését biztosítja a rendszer, aki azokkal mégis visszaél, bűncselekményt...

Péterfalvi: anonim módon is lehessen közérdekű adatot igényelni

2015. július. 30. 13:26
Nem tartja szerencsésnek az infótörvény legújabb módosításának azon részét Péterfalvi Attila, amely elutasíthatja az anonim módon igényelt közérdekű adatok kiadását. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke szerint meg kell adni a lehetőséget az adatok ilyen módú igénylésére is, amelyeket csak megalapozott indokkal lehet elutasítani – hívta fel a figyelmet a Rádió Orienten, hozzátéve, hogy a törvénymódosítást kidolgozó bizottságnál...

Ma van a Biztonságosabb internet napja

2015. február. 10. 13:10
Év végére minden EU-tagállamában alkalmazható adatbiztonsági-adatvédelmi oktatási programot dolgoz ki általános iskolásoknak a lengyel és a szlovén társhatósággal, valamint egy belgiumi egyetemmel közösen a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság - mondta el a NAIH elnöke a 12. alkalommal megrendezett Biztonságosabb internet nap budapesti rendezvényén, ahol átadták a leginkább és legkevésbé felhasználóbarát honlapoknak odaítélt díjakat is.

Péterfalvi: nem sérti a magánszférát az egységes kártyarendszer

2015. április. 19. 18:03
Elkészült a Nemzeti Egységes Kártyarendszer rendelettervezete, aminek használata ugyan számos adatvédelmi kérdést vet fel, alkalmazása - biometrikus rendszerek használata híján – biztonságos, ugyanis az adatokhoz csak a jogszabályban foglalt keretek között lehet hozzájutni – mondta Péterfalvi Attila, a Rádió Orienten. Kiemelte: az adatok védelmére garanciát jelent az is, hogy a kártyák használatához az érintett aktív közreműködésére van szükség.

összesen: 22 db | 10 db/oldal

1 2 3