Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
5 találat a(z) "Petya" cimkére.

Egyre gyakoribbak a kibertámadások

2017. június. 29. 16:40
Egyelőre még felmérni sem tudják a szakemberek, hogy mekkora károkat okozott pontosan az újabb világméretű hackertámadás. Még arról is zajlik a vita, hogy a Petya nevű vírus, vagy egy másik zsarolóvírus szabadult el tegnap. Félő, hogy egyre gyakrabban lesznek ilyen támadások. Nemes Dániel IT-biztonsági szakértő az M1 Ma Este című műsorában azt mondta: az már kiderült, nem a Petya nevű vírusról van szó.

Megvan a zsarolóvírus ellenszere?

2017. június. 29. 09:38
Egy izraeli cég alkalmazottja szerint megtalálták a világszerte károkat okozó Petya néven ismert zsarolóvírus ellenszerét. A Symantec számítástechnikai vállalat szakértői egy egyszerű megoldást javasoltak a vírus ellen. Állítólag a vírus C:\Windows\perfc. nevű fájlt keres a számítógépen, s ha ezt megtalálja, akkor leáll, és nem fertőzi meg a gépet. A szakértők azt tanácsolják ezért, hogy a felhasználók hozzanak létre a gépükön egy ilyen, csak olvasható fájlt.

Kis híján megint elszabadult Petya, a zsarolóvírus

2017. július. 06. 07:24
A Petya nevű zsarolóvírus újabb támadási hullámát akadályozták meg a hatóságok Ukrajnában - közölte szerdán Arszen Avakov belügyminiszter a Facebook internetes közösségi oldalon. A miniszter szavai szerint a támadás kedden helyi idő szerint 13.40-kor indult, 15.00-kor az ukrán kiberrendőrség blokkolta a vírust, és megakadályozta elterjedését.

Az ukrán kiberrendőrség megállította Petyát

2017. július. 02. 12:12
A keddi hackertámadás óta szerdán még mindig nem működött a kijevi Boriszpil nemzetközi repülőtér fő szervere. A központi kijelző táblát a járatok érkezéséről és indulásáról ezért kézi vezérléssel frissítik negyedóránként. Az ukrán kormány közleménye szerint a kibertámadást sikerült a szakembereknek leállítaniuk, a vírus nem terjed tovább. A megtámadott állami és kereskedelmi vállalatoknál jelenleg már az elveszett adatok helyreállításán dolgoznak.

Ez a vírus pillanat alatt tönkreteszi a gépét

2016. március. 29. 16:37
A most felfedezett Petya az első olyan zsarolóprogram, amely a teljes winchestert zárolja, méghozzá rendkívül gyorsan. A már ismert zsarolóprogramok, például a Magyarországon is jelentős pusztítást végző Locky, a CryptoWall és a TeslaCrypt a merevlemezen található dokumentumokat, táblázatokat és képeket egyesével titkosítják. A Petya készítőinek célkeresztjében a cégek állnak: az e-mailben érkező kártevőt jellemzően a HR osztályoknak küldik, „Jelentkezés állásra”...