Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
7 találat a(z) "Petya" cimkére.

4 milliárd dollár kárt okozott idén a Petya és a WannaCry

2017. szeptember. 25. 08:29
Egyre több kiberfenyegetéssel kell a cégeknek szembenézniük, beleértve a zsarolóvírusokat, az üzleti e-maileket érintő visszaéléseket (Business Email Compromise, BEC) és az IoT-eszközöket célzó támadásokat, ráadásul már a kiberpropagandával is meg kell küzdeniük. A 2017 Midyear Security Roundup: The Cost of Compromise című jelentés azokat a fenyegetéseket elemzi, amelyek 2017 első félévében megnehezítették vagy ellehetetlenítették az informatikai tervezést.

Egyre gyakoribbak a kibertámadások

2017. június. 29. 16:40
Egyelőre még felmérni sem tudják a szakemberek, hogy mekkora károkat okozott pontosan az újabb világméretű hackertámadás. Még arról is zajlik a vita, hogy a Petya nevű vírus, vagy egy másik zsarolóvírus szabadult el tegnap. Félő, hogy egyre gyakrabban lesznek ilyen támadások. Nemes Dániel IT-biztonsági szakértő az M1 Ma Este című műsorában azt mondta: az már kiderült, nem a Petya nevű vírusról van szó.

Megvan a zsarolóvírus ellenszere?

2017. június. 29. 09:38
Egy izraeli cég alkalmazottja szerint megtalálták a világszerte károkat okozó Petya néven ismert zsarolóvírus ellenszerét. A Symantec számítástechnikai vállalat szakértői egy egyszerű megoldást javasoltak a vírus ellen. Állítólag a vírus C:\Windows\perfc. nevű fájlt keres a számítógépen, s ha ezt megtalálja, akkor leáll, és nem fertőzi meg a gépet. A szakértők azt tanácsolják ezért, hogy a felhasználók hozzanak létre a gépükön egy ilyen, csak olvasható fájlt.

Kis híján megint elszabadult Petya, a zsarolóvírus

2017. július. 06. 07:24
A Petya nevű zsarolóvírus újabb támadási hullámát akadályozták meg a hatóságok Ukrajnában - közölte szerdán Arszen Avakov belügyminiszter a Facebook internetes közösségi oldalon. A miniszter szavai szerint a támadás kedden helyi idő szerint 13.40-kor indult, 15.00-kor az ukrán kiberrendőrség blokkolta a vírust, és megakadályozta elterjedését.

Az ukrán kiberrendőrség megállította Petyát

2017. július. 02. 12:12
A keddi hackertámadás óta szerdán még mindig nem működött a kijevi Boriszpil nemzetközi repülőtér fő szervere. A központi kijelző táblát a járatok érkezéséről és indulásáról ezért kézi vezérléssel frissítik negyedóránként. Az ukrán kormány közleménye szerint a kibertámadást sikerült a szakembereknek leállítaniuk, a vírus nem terjed tovább. A megtámadott állami és kereskedelmi vállalatoknál jelenleg már az elveszett adatok helyreállításán dolgoznak.

Letartóztatták a Petya vírus vélt terjesztőjét

2017. augusztus. 10. 07:52
A vizsgálat még folyik, de az eddigi adatok szerint az őrizetbe vett férfi üzletet látott a vírusterjesztésben. Egy helyi lap beszámolója szerint az ukrán kiberbiztonsági rendőrség Nikopolban letartóztatott egy 51 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy terjesztette a nevezetes Petya.A zsarolóvírust, amely képes volt a teljes merevlemezt titkosítani – írja az ITcafe.hu.

Ez a vírus pillanat alatt tönkreteszi a gépét

2016. március. 29. 16:37
A most felfedezett Petya az első olyan zsarolóprogram, amely a teljes winchestert zárolja, méghozzá rendkívül gyorsan. A már ismert zsarolóprogramok, például a Magyarországon is jelentős pusztítást végző Locky, a CryptoWall és a TeslaCrypt a merevlemezen található dokumentumokat, táblázatokat és képeket egyesével titkosítják. A Petya készítőinek célkeresztjében a cégek állnak: az e-mailben érkező kártevőt jellemzően a HR osztályoknak küldik, „Jelentkezés állásra”...