Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
19 találat a(z) "programozás" cimkére.

Az USA-ban is tanítják magyar módszerrel programozni a gyerekeket

2018. szeptember. 27. 09:00
USA, Románia, Spanyolország, Németország, és Mexikó csatlakozásával már 11 országban tanítanak azzal az élményalapú módszerrel programozni, amelyet magyar programozó iskolában, a Logiscoolban fejlesztettek ki.

A profik sem gyerekként kezdik a programozást

2018. február. 17. 09:00
Jelenleg egy néhány hónapos intenzív képzés (bootcamp) is elég egy keresett programnyelv elsajátításához, és így akár a karrierváltáshoz is. A hazai cégek elsősorban logikai és a csapatmunkához szükséges készségeket várnak el a kezdő programozóktól.

Utólag törleszthető tandíjjal képez programozókat a magyar Codecool iskola

2017. szeptember. 13. 07:48
Nem kell, hogy zsebben legyen a pénz, vagy a jelenlegi állásunkból szerzett jövedelemből nyögjük ki a programozóiskola díját. Tizenkét hónap elméleti és hat hónapos gyakorlati képzését negyedévente indítja útjára a Codecool, a magyar helyszínek mellett már Lengyelországban is. A 2015-ben indult programozóiskolából ezekben a napokban újabb hallgatók kerülnek ki, és kezdik meg állásinterjúikat. Budapesten 51, Miskolcon 23, Krakkóban pedig 46 tanuló fejezi be...

Merkel: alapvető képességgé kell tenni a programozást

2017. március. 20. 09:23
A 21. századi ember boldogulása érdekében az írás, az olvasás és a számolás mellé a programozást is be kell emelni az alapvető képességek közé - mondta Angela Merkel német kancellár vasárnap este a világ legnagyobb információs technológiai szakkiállítását, a hannoveri CeBIT-et megnyitó beszédében. A kancellár kiemelte, hogy új világtörténelmi korszak bontakozik ki, amelyet a CeBIT idei díszvendég országában, Japánban az "5.0-ás társadalom" korának neveznek. Az...

Újfajta szemléletmód az informatikai oktatásában

2017. január. 14. 14:52
Építs játékot! - 9-12 éves diákok terveztek játékokat a Magyarországon első, gyerekeknek szóló programozóversenyen. Újfajta szemléletmód az informatikai alapismeretek oktatásában. Országos programozóversenyt hirdetett a Microsoft Magyarország a Kódolás Órája program keretében. A cél az volt, hogy játékos formában, a diákok bevonásával hívják fel a figyelmet a kódolás fontosságára.

IFTTT: okosprogramozás kezdőknek

2016. november. 04. 08:27
Akár az átlagfelhasználóknak tervezett IFTTT-t, akár a vállalati szférát célzó Microsoft Flow-t használja, a személyre szabható parancsok segítségével megkönnyítheti életét. A legtöbb programozó a „ha X, akkor Y” jellegű parancsok tervezésével kezdi. Az alkalmazások legnagyobb része ezen az elven működik, elég például egy okos-riasztórendszerre gondolni: ha a megadott időintervallumban (amikor a tulajdonos nincs otthon) a szenzorok mozgást érzékelnek, azonnal...

Okosjátékkal tanítják programozni a gyerekeket

2016. november. 02. 16:35
Tud járni, táncolni, és arra is megtanítható, hogy visszahozza a kulcscsomónkat – Marty a gyerekek és a lelkes amatőrök barátja, amely csak akkor kel életre, ha megtanulunk rajta programozni. A brit Robotical cég játékrobotja a MIT által kifejezetten gyerekek számára fejlesztett és egyébként ingyenesen elérhető grafikus programozási nyelv segítségével tanít programozni. Ezzel olyan szoftvereket írhatnak egyszerűen, amellyel Marty robot mozgását irányíthatják –...

Magyar siker a robotprogramozási versenyen

2016. március. 21. 11:42
A világ 80 országának több mint 230 ezer diákját érintő vetélkedő közép-európai döntőjét először rendezték meg Magyarországon március 19-20-án Debrecenben. A hajdú-bihari megyeszékhelyen hat ország legsikeresebb középiskolás csapatai mérték össze felkészültségüket és kreativitásukat. Az Európa Bajnokságra, amely Spanyolországban Tenerife szigetén lesz május 4-7. között öt csapat juthatott tovább.

Megtartották az Informatika Ünnepét a Várban, a Magyarság Házban!

2016. február. 23. 11:02
Az infokommunikáció egy olyan terület, ami nagyon erőteljesen növekszik a magyar gazdaságon belül. Ma már meghatározó szerepe van a gazdaság és az élet minden területén. A szervezők ezért érezték fontosnak, hogy legyen egy olyan exkluzív esemény, ahol a szektor társadalmi célokat, missziókat tud megfogalmazni. Erre volt kiváló lehetőség az InfoBál 2016!

Programozó középiskolások vetélkedtek Füleken és Salgótarjánban

2016. április. 25. 11:26
Huszadik alkalommal rendezték meg az Infoprog középiskolás programozói versenyt a Kárpát-medence több száz magyar középiskolájának részvételével. Biró Albert, az Infótér Egyesület elnökségi tagja elmondta, hogy a két évtizedes egyedülálló versennyel egyik kiemelt céljuk elérni, hogy 2018-ra a győztes diákok plusz pontot kapjanak – állampolgárságtól függetlenül - a magyarországi felsőoktatási felvételin.

összesen: 19 db | 10 db/oldal

1 2