Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
5 találat a(z) "Rab Árpád" cimkére.

A digitális kultúra jövője – interjú Rab Árpáddal

2017. július. 27. 11:06
Rab Árpád szociológus az InfoParlament találkozóján mondta el véleményét az online zaklatással, és a digitális kultúrával kapcsolatban. A kerekasztal-beszélgetések főbb témája a kiberbiztonság volt, amely nagyban meghatározza majd a digitális kultúránk jövőjét is.

HTE MediaNet 2015

2015. december. 09. 07:25
Az őszi konferenciadömping egyik meghatározó állomása volt a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület által szervezett HTE MediaNet 2015 konferencia Kecskeméten. A rendezvény olyan aktuális kérdésekkel foglalkozott, mint a technológiai fejlődés legújabb állomásai, a közösségi média hatása a mindennapokra, illetve az új technológiák által szükséges szabályozási kérdések.

MENTA 2014 – Köznevelés, felsőoktatás, szakképzés – állami és piaci megoldások

2014. október. 02. 20:13
Az informatikai szektor munkaerőhiánya volt az egyik központi téma az IVSZ által szervezett Menta 2014 konferencia karmadik “Köznevelés, felsőoktatás, szakképzés – állami és piaci megoldások” című kerekasztal-beszélgetésén. A résztvevők – Sipos Imre, Dr. Nádai László, Rab Árpád, Pomázi Gyula és Szabó Bálint – mind egyetértettek abban, hogy kiemelt feladat a műszaki és természettudományos pályák felé orientálni a diákokat. Emellett fontosnak tartották azt is...

Atipikus oktatás – Online szabadegyetemek a gyakorlatban

2014. július. 27. 12:30
A hagyományos klasszikus oktatás már a múlté. Az IKT eszközök fejlődése átalakította a régi iskolai rendszert. A fiatalok már egyre inkább az multimédiás tananyagok iránt érdeklődnek. Kifejődtek az online tananyagok, egyre népszerűbb az e-learning, és ma már mindenki számára nyitottak az online szabadegyetemek. Az atipikus oktatás korát éljük.

IT Parlament 2014 – Rab Árpád: Elmélet és gyakorlat az oktatásban

2014. július. 11. 07:25
Ma már minden ember igénye, hogy legyen egy olyan eszköze, amellyel tudja tartani a kapcsolatot másokkal – hangzott el Rab Árpád előadásában. A szociológus szerint nemcsak az információszerzés eszközei változtak meg, hanem a motiváció és a koncentrálás területén is történtek változások, így új módszereket kell bevonni az oktatásba. Szerinte a siker kulcsa az lehet, ha ez utóbbi területre sokkal jobban összpontosítunk, és több munkát fektetünk az oktatás...