Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
27 találat a(z) "robot" cimkére.

Ipar 4.0: új fokozatba kapcsol az autóipar

2018. szeptember. 11. 09:00
A járműgyártás az egyik legprogresszívebb ágazat: itt jelentek meg először ipari méretekben a robotok. Ráadásul a hazai gazdaság egyik sarokköve, ezért sem mindegy, mennyire alkalmazzák a cégek, és különösen a beszállítók az Ipar 4.0 megoldásait.

Robottal nyitotta meg az országos szakképzési tanévet Palkovics László

2018. szeptember. 03. 08:52
A győri Lukács Sándor Mechatronikai Szakgimnázium és Szakközépiskola Nao nevű humanoid robotjával nyitotta meg az idei országos szakképzési tanévet az innovációs és technológiai miniszter szombaton a Győri Műszaki Szakképzési Centrum Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolában.

Több állást hoznak a robotok, mint amennyit visznek

2018. május. 25. 07:44
A mesterséges intelligencia (MI) elterjedése hozzájárul a munkahelyterméshez, az új állások betöltéséhez azonban egyelőre hiányzik a megfelelő szakembergárda – mutat rá az MIT és az EY felmérése. Az MI szélesebb körű alkalmazása pozitív hatással lesz a munkaerőpiacra – hívja fel a figyelmet az MIT Technology Review Insights és az EY 122 vállalatvezető körében készített nemzetközi kutatása. A megkérdezett cégvezetők ötöde úgy látja, számos új pozícióra lesz...

Robot lesz az ügyfélszolgálat

2018. május. 10. 12:00
Becslések szerint 2020-ra az ügyfelek és a vállalatok közötti interakciók 85 százaléka teljesen automatizált lesz, a rendszerek jelentős részét pedig mesterséges intelligencia alapú algoritmusok segítik majd. Ez teljesen új korszakot nyithat az ügyfélkezelésben: hamarosan MI alapú személyi asszisztensünk intézheti ügyeinket a szintén MI alapú ügyfélszolgálattal, így eljuthatunk odáig, hogy robotok szervezik az életünket – hívta fel a figyelmet Bortnyák Adorján, a...

A postáknál is startol a digitális megújulás

2018. május. 05. 21:43
A posták sem húzhatják ki magukat a legújabb technológiák kipróbálása, alkalmazása alól - mutattak rá egy nemzetközi postás találkozó előadói. A szakma előtt álló kihívások jelentős része ugyanis kezelhetőek a digitális eszközök bevetésével. Számos példa mutatja, hogy nemcsak hatékonyabbá tehető a postaüzemek működése, de új bevételi forrásokat is teremthetnek.

A világ első igazi robotnője Budapesten járt

2018. június. 05. 08:00
Első megnyilvánulásától kezdve beszámolunk róla. Sophia, a világelső robotnő nem éppen nőies közléseivel is felhívta magára a figyelmet. A budapesti Corvinus Egyetemen rendezték meg a jövőfesztivált, amelyen megjelent és beszélt a joggal világsztárnak nevezhető robot, Sophia.

Nem kell félnünk a robotoktól

2018. június. 04. 16:00
A Forrester kutatóintézet felmérése szerint 2025-re 24 millió munkahely szűnik meg az Egyesült Államokban míg 13 millió keletkezik. Még nem tudni, mely munkakörök szűnnek meg és milyen új munkahelyek jönnek létre, de az új munkakörök új képességeket igényelnek és ez kihívás elé állítja az oktatási rendszert.

Nem tart a robotoktól az Aegon

2018. július. 03. 11:00
A 20 éves Aegon Alapkezelő továbbra is kitart a megbízható szakértőkkel aktívan végzett portfóliókezelés és a lokális piaci környezetre nyitott folyamatos termékfejlesztés mellett.

Robotok a mezőgazdaságban: hatalmas fejlődés előtt áll az iparág

2018. augusztus. 31. 11:00
A kutatók becslése szerint az iparág 2016-ban világszinten egymilliárd dolláros forgalmat bonyolított le, és ez az összeg 2020-ra elérheti az 5,7 milliárdot.

Az együttműködő mobil robotok már velünk vannak

2018. augusztus. 27. 11:00
Sokkal hatékonyabban vannak jelen a hétköznapjainkban a robotok, mint gondolnánk.

összesen: 27 db | 10 db/oldal

1 2 3