Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
8 találat a(z) "sávszélesség" cimkére.

KIFÜ-színpad – A magyarországi digitalizáció szolgálatában

2018. november. 28. 08:46
A magyarországi digitalizáció szolgálatában – az állami infrastruktúra-hálózatok jelene és jövője címmel tartotta meg idén immár hagyományos előadássorozatát a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség az Infotér Konferencián.

Internetezés Magyarországon: a legfrissebb adatok

2018. március. 12. 07:00
2017 végére közel 9,5 millióra nőtt az internet-előfizetések száma, aminek 69 százaléka mobilinternet-előfizetés volt – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

Elindult a SZIP második szakasza

2017. március. 24. 08:14
Elkezdődött a Szupergyors Internet Program 2. üteme. Ennek keretében a közép-magyarországi régióban is elkezdődhetnek a fejlesztések. A pályázati felhívás hozzájárul ahhoz, hogy 2018 végéig az egész országot lefedő, legalább 30 Mbps sávszélességet biztosító hálózati infrastruktúra épüljön ki piaci szereplők bevonásával, a még ellátatlan területeken.

Nagyobb sávszélesség az állami intézményeknél

2017. május. 16. 12:43
A NISZ Zrt., az Antenna Hungária Zrt., az MVM NET Távközlési Szolgáltató Zrt. és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) alkotta konzorcium 2,8 milliárd forintot meghaladó, vissza nem térítendő uniós támogatásból elindított beruházással csaknem 1450 hálózati végpont fejlesztését végzi el az állami intézmények által használt nemzeti távközlési gerinchálózaton - közölte a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. kedden az MTI-vel.

Erre a sebességre van szükség, hogy filmet nézhessünk

2017. december. 15. 08:25
Vásároljuk az okostévéket. Sokban már külön Netflix gomb is található. De vajon rendesen működik-e majd? Megnézhető még vásárlás előtt, hogy elégséges-e a streaming lejátszáshoz a jelenlegi netsebességünk. Nyilván nem csak a Netflixhez, hanem jószerével bármelyik streaming filmszolgáltatóhoz. Mert, ha nem megfelelő a sávszélesség, akkor a lejátszás pufferelni fog, átmeneti adattárolóba dolgozik majd – magyarul akadozhat, dadoghat.

A Telekom aláírta a Digitális Jólét Program védjegyhasználati szerződését

2017. augusztus. 14. 11:25
A sikeres digitális átállás előfeltétele, hogy megfelelő infrastruktúra álljon rendelkezésre, és mindenki számára elérhető, megfizethető legyen az internetszolgáltatás – mondta Deutsch Tamás. A Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos a program védjegyhasználatáról szóló megállapodását pénteken írta alá a Magyar Telekommal, így innentől kezdve már a szolgáltató kínálatában is elérhető a Digitális Jólét Alapcsomag.

Több mint kétmilliárdos internetfejlesztés zárult le Somogyban és Baranyában

2016. március. 22. 08:23
Nagy sávszélességű szolgáltatások váltak elérhetővé 68 településen annak az optikai hálózatnak köszönhetően, amelynek kiépítése a közelmúltban fejeződött be Kaposvár, Barcs és Szigetvár körzetében. A beruházást megvalósító Optanet Kft. az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a mintegy 2,4 milliárd forintos, 70 százalékban európai uniós támogatást élvező fejlesztés részeként 356 kilométer hosszú hálózatot és településenként aggregációs pontokat alakítottak...

A jelenlegi maximumnál tízszer gyorsabb internetkapcsolatot produkált a UPC

2011. november. 18. 14:00
Másodpercenként 1 gigabit mennyiségű adatot sikerült továbbítania UPC Magyarországnak a jelenleg is használt lakossági kábelhálózaton - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel. A másodpercenkénti 1 gigabites adatátvitel a tízszerese annak, amit a jelenlegi leggyorsabb lakossági szolgáltatás lehetővé tesz. A konkurens vezetékes ADSL hálózatokon elérhető legmagasabb sávszélességet pedig mintegy 40-szeresen múlja felül. Ezzel a sebességgel a UPC bemutatóján három...