Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
53 találat a(z) "Szijjártó Péter" cimkére.

A legideálisabb kutatás-fejlesztési helyszínné kell tenni Magyarországot

2017. március. 20. 18:38
Magyarország ideális termelési helyszínnek bizonyult, a következő feladat pedig az, hogy a legideálisabb kutatás-fejlesztési helyszínné váljon. Az ehhez szükséges kormányzati döntések már megszülettek - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közmédiának hétfőn a hannoveri CeBIT-en, a világ legnagyobb informatikai szakkiállításán.

A régió legnagyobb innovációs fórumát rendezi meg hazánk

2017. március. 09. 06:57
Nemzetközi és hazai szakértők, vezető politikusok és gazdasági döntéshozók részvételével, Szijjártó Péter fővédnöksége mellett rendezi meg a második think.BDPST régiós innovációs konferenciát az Antall József Tudásközpont (AJTK), együttműködésben a Külgazdasági és Külügyminisztériummal (KKM), illetve a Nemzetközi Visegrádi Alappal – jelentette be Balogh Csaba, a KKM közigazgatási államtitkára. Idén március 29. és 31. között sorra kerülő rendezvény főtámogatója az...

Digitális szolgáltató központot hoz létre a Photel-csoport Szekszárdon

2017. január. 14. 09:34
Digitális szolgáltató központot hoz létre a Photel-csoport Szekszárdon, a 130 új munkahelyet létrehozó, 946 millió forintos beruházáshoz a kormány 378 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt. Lakatos Zsolt, a Photel Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy felgyorsult az internet világa, a vásárlói magatartás megváltozott. Szolgáltatásukkal az ügyfeleiket abban segítik, hogy sikeresebben tudják értékesíteni termékeiket az online térben.

Szijjártó: a digitális gazdaságot megjelenítő munkahelyek jöhetnek létre

2017. január. 12. 07:45
Harminc új német vállalati beruházásról tárgyal a kormány, ezek nyolcezer új munkahelyet jelenthetnek – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a magyar közmédiának szerdán Berlinben, ahol részt vesz a Die Welt című német konzervatív lap gazdasági fórumán.

Az egészségügyi innováció fővárosa lesz Budapest

2017. február. 21. 10:50
Nemzetgazdasági szinten több száz, akár ezermilliárd forintos értéket képviselhet az egészségügyi innováció és az ebből adódó hatékonyságjavulás, illetve kedvezőbb népegészségügyi helyzet Magyarországon. A humánerőforrás jó kondíciója akár 30-40 százalékban is hozzájárulhat a gazdasági prosperitáshoz, emellett jelentős gazdasági hasznot képvisel az innovatív eszközök használatából adódó hatékonyságjavulás is az egészségügyben. A digitalizáció a megelőzés, a...

Think.BDPST 2017 – összefoglaló

2017. április. 12. 08:12
Magyarország egyre inkább innovációs központtá kíván válni – mondta Szijjártó Péter a think.BDPST elnevezésű innovációs konferencián. A kormány ezért döntött úgy, hogy a jövő évtől minden kutatás-fejlesztéssel foglalkozó vállalkozás kétszer annyi pénzt vonhat le az adóalapjából, mint amennyit innovációra fordít.

Budapesten gyűlnek össze a régió innovatív gondolkodói

2017. április. 04. 08:43
Magyarország egyre inkább innovációs központtá kíván válni, ezért a jövő évtől minden kutatásfejlesztéssel foglalkozó vállalkozás kétszer annyi pénzt vonhat le az adóalapjából, mint amennyit innovációra fordít – jelentette be Szijjártó Péter a think.BDPST elnevezésű innovációs konferencián. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, valamint Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes...

Elsősorban gazdasági és oktatási kérdésekről volt szó Szijjártó Péter kétoldalú tárgyalásain

2016. szeptember. 26. 07:41
Elsősorban gazdasági és oktatási együttműködési kérdések szerepeltek Szijjártó Péter pénteki kétoldalú tárgyalásain. A külgazdasági és külügyminiszter hat ország külügyminiszterével folytatott megbeszéléseket New Yorkban. Irán, Indonézia, az Egyesült Arab Emírségek, Nigéria, Türkmenisztán és Mongólia képviselői valamennyien támogatásukról biztosították Magyarország jelöltségét az ENSZ Emberi Jogi Bizottságába.

Szuperszámítógépet adtak át a győri Széchenyi István Egyetemen

2016. október. 06. 11:23
Új szuperszámítógépet adtak át kedden a győri Széchenyi István Egyetemen (SZE) a világ egyik vezető infokommunikációs vállalata, a Huawei Technologies és az intézmény között idén májusban aláírt stratégiai együttműködés első lépéseként. A nagy számítási képességű számítógép új kutatási lehetőségeket nyit és hozzájárul ahhoz, hogy az intézményben nemzetközi szinten is elismert mérnököket képezhessenek - hangzott el az átadási ünnepségen.

Szijjártó: változik a befektetésösztönzési rendszer jövőre

2016. november. 25. 08:47
Alapvetően megváltozik a hazai befektetésösztönzés rendszere jövőre - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara rendezvényén csütörtökön Budapesten. "Minél több nagy nemzetközi vállalat települ le Magyarországon, minél több nemzetközi cég bővíti magyarországi kapacitásait, annál jobb lesz a hazai kis- és közepes cégeknek, annál több hazai kis- és közepes cég tud bekapcsolódni e cégek beszállítói hálózatába"...

összesen: 53 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6