Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
46 találat a(z) "tablet" cimkére.

Mobilon tájékozódunk, PC-n vásárolunk

2017. március. 20. 22:19
Míg 2000-ben 361 millióan voltak jelen az online térben, addig a legfrissebb adatok szerint ma már több, mint három-milliárd ember elérhető online – derül ki a Google egyik friss felméréséből. A legnagyobb növekedés Európában tapasztalható. Az európai lakosság 75 százaléka rendelkezik internet-hozzáféréssel.

Hihetetlen összegeket képesek elkölteni a gyerekek okostelefonnal

2017. július. 17. 09:55
A hosszú nyári napok során könnyű lekötni a gyerekek figyelmét egy táblagéppel vagy okostelefonnal, vagyis elektronikus bébiszitterrel. Ellenőrzés és megfelelő biztonsági beállítások nélkül azonban a kicsik rövid idő alatt akár több százezer forintot is elkölthetnek virtuális játékokra.

Egyre kevesebben vesznek táblagépet

2017. február. 18. 18:13
Tavaly 6,6 százalékkal csökkent a táblagépek világpiaci forgalma és az idén is hasonló mértékű csökkenésre lehet számítani a Trendforce piackutató vállalat elemzése szerint. A Trendforce kimutatásai szerint tavaly 157,4 millió táblagépet értékesítettek globálisan, 6,6 százalékkal kevesebbet, mint 2015-ben. A csökkenő tendencia az idén is folytatódik, 147,8 millió, a tavalyinál hat százalékkal kevesebb táblagép eladására lehet számítani.

Palkovics: tankönyv helyett tabletet kaphatnak az általános iskolások

2017. április. 07. 10:16
Tankönyv helyett tabletet kaphat 2018 szeptemberétől több ezer ötödik osztályos diák, és a tanárokat is korszerű digitális eszközökkel szerelik fel - mondta az oktatási államtitkár csütörtökön egy szombathelyi tanácskozáson. Palkovics László arról is beszélt, hogy tízmilliárd forintot szánnak iskolabuszok beszerzésére, amelyek kistelepülésekről viszik majd a felsősöket a jól felszerelt térségi vagy városi iskolákba.

2 millió 600 ezer magyar tapad a mobilnetre

2016. szeptember. 27. 18:00
Ugyan a mobilnet szerepe a nyári pihenés során felértékelődik, de az év többi időszakában sem tudunk már meglenni nélküle. A 2016 augusztus-szeptemberében végzett online kutatás alapján okostelefont már a felnőtt magyar internetezők kétharmada, tabletet pedig negyede használ. Okostelefonján és/vagy tabletjén wifit 98% (több mint 3 és félmillió ember), mobilnetet pedig már 72% használ (azaz 2 millió 600 ezren). A mobilnet-előfizetők körében a 4G szolgáltatással...

Nem a mobiltelefont kell kitiltani az iskolából

2016. október. 17. 22:29
A szakember szerint nem az a cél, hogy a gyerek ne vihesse be az iskolába a mobiltelefonját, laptopját, tabletjét. Ezeknek az eszközöknek meg kell találni a helyét a tanítási órákon, mert ez még motiválja is diákokat. Az információs társadalom sebessége nagy felelősséget ró az írástudókra, hangsúlyozta Alföldi István, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság ügyvezető igazgatója a Kossuth Rádió Napközben című műsorában.

Közel kétezer háztartás és 13 köznevelési intézmény jut notebookhoz és táblagéphez

2016. október. 05. 09:51
2016. október 3. és 29. között kapják meg a Digitális Nemzet Fejlesztési Program Nyíregyházi település-központú kísérleti modellprogramjának keretében meghirdetett eszközpályázat nyertesei a térítésmentesen használható notebookokat és táblagépeket. A Kormányzati Fejlesztési Informatikai Ügynökség által meghirdetett, a nagycsaládosokat, gyermeküket egyedül nevelőket, megváltozott munkaképességűeket, fogyatékkal élőket, 45 év feletti munkavállalókat,...

Észrevétlen leamortizálják használóikat az okos készülékek

2016. november. 16. 07:20
Szemfáradtságot, hát-, nyak- és fejfájást, fokozott idegrendszeri terhelést, látásromlást okozhat a digitális eszközök, köztük az okostelefonok, táblagépek, laptopok túlzott használata. A felnőttek több mint 90 százaléka legalább kettő, míg a 18-29 évesek fele legkevesebb kilenc órát tölt digitális eszközök használatával. Az archoz közel tartott okoseszközök és a környezet közötti állandó fókuszváltás a szem számára megerőltető, az alkalmazkodóképessége gyengül.

Interjú Palkovics Lászlóval

Palkovics László: Rövidebb lehet a nyári szünet, tankönyv helyett tablet jön

2016. június. 24. 10:05
Az oktatás szervezeti átalakítása után látványos változtatások levezénylésére készül a tartalmi részeknél is Palkovics László oktatási államtitkár, az Indexnek több kormányzati tervet is elárult. 2018-tól indul az új alaptanterv, a tanév rendje is teljesen átalakulhat, várhatóan rövidebb lesz a mostani két és fél hónapos nyári szünet. Nem a frontális oktatást fogják erőltetni, és a kormány terve, hogy a jövőben a diákoknak tankönyvek helyett tabletet adnak....

A Z generáció nem dobta a televíziózást

2016. július. 24. 22:26
Árnyékkutatás készült a 15−24 évesek médiahasználatáról. A Pécsi Tudományegyetem kutatói a tévénézésről, a zenehallgatásról is kérdezték a fiatalokat. Mind a marketing-, mind a médiakutatásnak népszerű témája manapság a fiatal generációk médiahasználata, amiről bizonyos szempontból sokat, másfelől viszont nagyon is keveset tudunk. Ezt a hiányt érzékelve egy nemrégiben lezárult kutatás során a Pécsi Tudományegyetem médiakutatóival ebben az összefüggésben...

összesen: 46 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5