Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
31 találat a(z) "támadás" cimkére.

Újfajta veszély kopogtat az okosotthonok ajtaján a kriptovaluta-bányászat képében

2019. január. 16. 10:00
Az idén tovább nő a fertőzött gépek segítségével, a felhasználó tudta és engedélye nélkül végzett (cryptojacking) kriptovaluta-bányászattal összefüggő támadások száma, miközben a kiberbűnözők okoseszközöket és otthoni okosmegoldásokat is felhasználnak majd a bányászfarmok építéséhez - derül ki az ESET IT-biztonsági vállalat 2019-es kiberbiztonsági előrejelzéséből.

A magyar internetezők többsége banki adatait félti

2019. február. 06. 13:00
A magyar internetezők 60 százaléka pénzügyi információinak, banki adatainak biztonsága miatt aggódik a Google megbízásából készített legfrissebb reprezentatív kutatás szerint, amelyet a biztonságos internet napja alkalmából küldtek kedden.

Etikus vagy etikátlan, avagy mitől etikus egy hekker?

2019. február. 04. 09:00
A filmek hatására a nagyközönség sokszor egyfajta modern Robin Hood-ként tekint a hekkerekre, holott viszonylag ritkán fordul elő, hogy a hekker az ellopott adatokért kapott Bitcoint szétosztja a világ éhezői között. Vajon mitől lesz egy hekker etikus?

Megint OTP-s ügyfelek átverésével próbálkoznak

2018. szeptember. 17. 12:00
Két hete sincs, hogy utoljára a legnagyobb hazai kereskedelmi bank ügyfeleit célzó sokadik online akcióról számoltunk be.

Az okos készülékeink az új Trójai falovak?

2018. június. 19. 11:00
Mindennap használjuk és megbízunk bennük, de könnyen feltörhetőek, sőt kiválóan működnek kémeszközként is. Jobb félni, mint megijedni, ezért mely eszközökkel bánjunk csínján?

A GDPR-hez kapcsolódó ingyenes webinarokkal támadnak a kiberbűnözők

2018. június. 17. 08:00
Az év első negyedévében a Kaspersky Lab adathalászat elleni technológiái több mint 3,6 millió olyan oldallátogatást regisztráltak, amelyek hamis közösségi oldalakra vezettek.

Mobiltelefonokra készült fejlett kártevők elleni védelem

2018. július. 24. 08:00
A friss verzió felügyeli a készülékeket, biztosítja a láthatóságot és gondoskodik az értékes vállalati adatok védelméről Android és iOS készülékeken egyaránt.

Még egy ok, amiért ne töltsünk ismeretlen forrásból a mobilra

2017. július. 20. 11:05
A többnyire egy szendvics árán kapható alkalmazások vásárlását még ma is sokan szeretik inkább fizetés nélkül beszerezni az okostelefonra. Így aztán gyakran egyszerűen hátsó ajtót telepítenek a hamisított – látszólag az eredetivel teljesen azonos, működő – alkalmazással a telefonra, s elérhetővé teszik minden adatukat, a készülék kameráját, a böngészőjük előzményeit, a szöveges üzeneteik lehallgatását hackereknek.

Veszélyben 50 fizetési app felhasználójának a pénze

2016. február. 28. 13:58
Felfedezték a valaha látott egyik legveszélyesebb androidos banki trójait. Az Acecard online pénzügyi és más alkalmazások, szolgáltatások felhasználóit képes megtámadni, s meg tudja kerülni a Google Play Áruház biztonsági intézkedéseit is.

Hacker támadta meg az Európai Központi Bankot

2014. július. 24. 22:47
Hackertámadás érte az Európai Központi Bankot (EKB), érzékeny adatok nem kerültek veszélybe - közölte csütörtökön a frankfurti intézmény. A támadók az EKB honlapját kiszolgáló egyik adatbázis biztonsági védelmén hatoltak át, és az EKB rendezvényeire jelentkező személyek e-mailcímét és egyéb elérhetőségeit tartalmazó listáról szereztek adatokat. A hackertámadásra azután derült fény, hogy egy névtelen üzenet érkezett az EKB-hez, amelyben pénzt követeltek a...

összesen: 31 db | 10 db/oldal

1 2 3 4