Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
10 találat a(z) "tanulás" cimkére.

Támogatás az egy életen át való tanulásra

2017. január. 18. 18:42
Benyújtható szerdától a támogatási kérelem a „Munkaerőpiaci kompetenciák fejlesztése a konvergenciarégiókban” című 2,5 milliárdos keretösszegű pályázati felhívásra – mondta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-nek.

Hogyan szabja át a technológia a munka világát?

2017. augusztus. 11. 08:24
A munkavállalók háromnegyede hajlandó új készségeket elsajátítani, illetve teljesen átképezni magát annak érdekében, hogy a jövőben is foglalkoztatható legyen – derül ki a PwC nemzetközi felméréséből. A megkérdezettek szaktudásuk korszerűsítését a saját, nem pedig a munkáltató felelősségének tekintik. A válaszok alapján kirajzolódik, hogy egyre inkább jellemző a munka melletti folyamatos tanulás, amelynek célja, hogy a munkavállalók lépést tudjanak tartani...

Infotér Konferencia 2015 – interjú Cseresnyés Péter államtitkárral

2015. november. 08. 13:51
A duális képzésről és a szakképzés átalakításáról beszélt Cseresnyés Péter a 6. Infotér Konferencián Balatonfüreden. A munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár elmondta: a cél az, hogy az intézmények a piac igényeinek megfelelő szakembereket képezzenek.

Szeptemberben indul a tanítást és a tanulást segítő portál

2015. március. 26. 23:09
Szeptemberben egy olyan fejlesztési program indul, amely egy ingyenesen elérhető portál révén segíti a tanítást és a tanulást - erről az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára beszélt Debrecenben, a Kölcsey Központban. Czunyiné Bertalan Judit az Oktatás a 21. században - határok nélkül című, kétnapos Kárpát-medencei szakmai konferenciát megnyitva hozzátette: mind a pedagógusok, mind a tanulók munkáját megkönnyítheti, hatékonnyá...

Minden harmadik ember tanulásra spórol

2015. május. 20. 07:55
Több mint 110 ezer diák kezdte meg idén az érettségit, jelentős részük a továbbtanulás reményében. A HR tanácsadók szerint a későbbi jövedelmező karrierhez nagy segítség lehet a külföldön eltöltött tanulmányi félév is. Ehhez azonban elengedhetetlen a szülői támogatás, az ösztöndíj ugyanis a legtöbb esetben nem fedezi a kint tartózkodás minden költségét. Érdemes rendszeresen, előre félretenni – tanácsolja az OTP Bank szakértője.

Oklevelet ad az ingyenes, online SAP képzés

2014. április. 15. 11:02
Újabb tananyagokkal bővül az ingyenes SAP kurzusokat kínáló openSAP platform. A tanfolyamok a szoftverfejlesztés iránt érdeklődők mellett az üzleti területeken dolgozókat és a felsőoktatási hallgatókat célozzák. Az angol nyelven elérhető kurzusok egy-másfél hónap hosszúak. Az oktatás videó alapú, melyet letölthető anyagok, és elvégzendő házi feladatok egészítenek ki. A tanfolyamokat teszt zárja, melynek sikeres elvégzését oklevél igazolja.

Élethosszig tartó tanulás a közigazgatásban is

2013. augusztus. 01. 12:49
Ahogy az életben egyre több területen jellemző az állandó tanulás, továbbképzéseken való részvétel, így van ez a közigazgatás területén is. A most indult Közszolgálati Egyetem nem csak a fiatalok nappali képzését biztosítja, hanem az idősebb dolgozók szakmai továbbképzését is koordinálja-jelentette ki Varga Zsolt igazgató, a Somogy Megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságának vezetője a Rádió Orient műsorában. A vezető a nyugdíjrendszer átalakítását...

Hogyan tanulnak a digitális kor gyermekei?

2013. április. 08. 12:11
Másként tanulnak a most iskolába kerülő gyerekek, akik már egy digitális világba születtek bele - mondta az InfoRádiónak Gyarmathy Éva pszichológus. A szakember szerint a tanárok többsége nem tud mit kezdeni a helyzettel. Hozzátette: a most iskolába jelentkező gyerekek nem buták, csupán más módszerekkel kellene őket oktatni.

Mától Internet Fiesta a könyvtárakban

2012. március. 23. 15:21
Az internetes munkakeresés és az e-ügyintézés rejtelmeibe is bevezetik az érdeklődőket az idei Internet Fiesta országos rendezvénysorozaton, amelynek a könyvtárak adnak otthont mától egy héten át. Az összegzés szerint több mint 220 település csaknem 300 intézménye 1100-nál is több programot kínál az érdeklődőknek, a legtöbb rendezvényt Bács-Kiskun és Borsod megyében hirdették meg.

Az okostelefonnal rendelkező diákok szorgalmasabbak

2011. december. 23. 09:08
Egyre több tinédzser és egyetemista használ okostelefont és táblagépet a mindennapokban. Egy tanulmány szerint az ezen eszközöket használó diákok általánosságban többet tanulnak társaiknál. A StudyBlue online diáktámogató weboldal által készített legújabb tanulmány szerint azok a diákok, akik okostelefonon keresztül jutnak hozzá a tananyaghoz, átlagosan körülbelül 40 perccel tanulnak többet hetente. A kapott eredményt közel egymillió StudyBlue felhasználó...