Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
46 találat a(z) "technológia" cimkére.

A munkaerőpiacot is átformálja a technológiai fejlődés

2018. szeptember. 21. 11:00
Az újabb és újabb innovációk folyamatosan hatással vannak a munkaerőpiacra. Egyes teendők eltűnnek, emellett viszont újak is keletkeznek. A robotipar új munkalehetőségeket teremt, még olyan szakembereknek is, akik esetleg más iparágakban elvesztették állásukat.

Kiket segít az Ipar 4.0 országjárás?

2018. október. 19. 11:00
A feldolgozóiparban tevékenykedő kis- és közepes vállalkozások (kkv) technológiai és digitalizációs fejlesztését szolgálja az Ipar 4.0 mintagyár országjárás európai uniós projekt, amelyet az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. valósít meg konzorciumi formában - mondta Bárdos Krisztina, az IFKA ügyvezető igazgatója szerdán az MTI-nek.

Mesterséges intelligencia figyelmeztet a közelgő árvizekre

2018. október. 12. 13:00
A Google már évek óta figyelmezteti felhasználóit a közelgő természeti katasztrófákra, eddig azonban a megfelelő kormányszervek üzeneteit illesztette be a különböző applikációkba. Mostantól viszont saját előrejelzésekkel is dolgoznak.

Intelligens közvilágítási oszlopok: egy lépéssel közelebb a jövő városához

2018. október. 12. 09:00
Az okosvárosoknak új, innovatív megoldásokra van szükségük az épületekben, az autókban, az utakon és az utak mellett is. Íme, egy megvalósult budapesti projekt, amely megmutatja, hogy milyen többletszolgáltatásokra képes a jövő városa – például a közvilágítási oszlopokba épített digitális infrastruktúrának köszönhetően.

Technológiai cégek írják át az ingatlanpiac szabályait

2018. október. 08. 11:00
Kevesebb irodaterületre lesz szükség a jövőben, a bevásárlóközpontoknak eseményorientálttá kell válniuk és a blokklánc térhódítására is fel kell készülni a kereskedelmi ingatlanok piacán a Deloitte elemzése szerint.

Felvásárlással hoznák be technológiai lemaradásukat a cégek

2018. október. 05. 10:00
Folyamatos nyomást jelent a digitalizáció a nagyvállalatok vezetői számára.

Izgalmas együttműködést jelentett be a Samsung és a Szépművészeti

2018. március. 22. 16:00
Technológiából művészet, művészetből technológia lesz a The Frame-ben. A Szépművészeti Múzeum 73 év után ismét látogatható Román csarnokában április 2-ig a Samsung The Frame készülékein tekinthetik meg az érdeklődők a Szépművészeti Múzeum gyűjteményéneköt5 világhírű alkotását. A The Frame most először látható élőben Magyarországon. A koreai óriásvállalat különleges készülékeiben elmosódnak a művészet és a technológia határai.

Mennyire közeli az önvezető autók tömeges elterjedése?

2018. május. 17. 12:00
Az amerikai piacon – melynek alakulása mindig minimum jelzésértékű a többinek – már itt kopogtat a vásárlói remények szerint. Pár éve ez a technológia még a tudományos-fantasztikus művek birodalmába tartozott, mára valósággá vált. A Tesla járművei például képesek arra, hogy autopilot rendszereikkel akár teljesen átvegyék a vezető feladatait – ez még akkor is így van, ha időnként fájdalmas események világítanak rá arra, hogy a legkorszerűbb technika sem képes...

Rizsszemnél kisebb a világ legapróbb számítógépe

2018. június. 27. 13:00
A Michigani Egyetem kutatói által készített 0,3 milliméteres eszköz eltörpül még egy rizsszem mellett is.

Vezetékes vs. vezeték nélküli kommunikáció az iparban

2018. június. 21. 12:00
Az ipari IoT-alkalmazások ma már nehezen képzelhetőek el valamilyen „wireless” hálózat nélkül, ugyanakkor a vezetékes technológia is folyamatosan fejlődik.

összesen: 46 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5