Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
59 találat a(z) "technológia" cimkére.

A munkaerőpiacot is átformálja a technológiai fejlődés

2018. szeptember. 21. 11:00
Az újabb és újabb innovációk folyamatosan hatással vannak a munkaerőpiacra. Egyes teendők eltűnnek, emellett viszont újak is keletkeznek. A robotipar új munkalehetőségeket teremt, még olyan szakembereknek is, akik esetleg más iparágakban elvesztették állásukat.

iPhone-nal összekapcsolható orvosi ultrahang? Már debütált!

2018. október. 26. 12:00
A Butterfly iQ-t gyártó Butterfly Network bejelentette, hogy 250 millió dollárt gyűjtött össze, amiből elkezdi a korábbitól eltérő technikán alapuló készülékek kiszállítását. A tervek szerint a fejlesztést a világon mintegy 40 millió egészségügyi szakemberhez juttatják majd el.

2020-ra Kína saját, mesterséges Holddal világítaná meg az eget

2018. október. 24. 13:00
Ha a Hold nem világít eléggé, szerezz magadnak egy másikat – tartja a bölcselet. A viccet félretéve, egy kínai város pontosan ezt tervezi megvalósítani. A futurisztikus ötlet az energiahatékonyság égisze alatt született, mégpedig azért, hogy a városi lámpákat kiváltsák egy mesterséges Holddal. Ahogy az ötlet, úgy a megvalósítás is elég bravúrosnak ígérkezik.

Kiket segít az Ipar 4.0 országjárás?

2018. október. 19. 11:00
A feldolgozóiparban tevékenykedő kis- és közepes vállalkozások (kkv) technológiai és digitalizációs fejlesztését szolgálja az Ipar 4.0 mintagyár országjárás európai uniós projekt, amelyet az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. valósít meg konzorciumi formában - mondta Bárdos Krisztina, az IFKA ügyvezető igazgatója szerdán az MTI-nek.

Mesterséges intelligencia figyelmeztet a közelgő árvizekre

2018. október. 12. 13:00
A Google már évek óta figyelmezteti felhasználóit a közelgő természeti katasztrófákra, eddig azonban a megfelelő kormányszervek üzeneteit illesztette be a különböző applikációkba. Mostantól viszont saját előrejelzésekkel is dolgoznak.

Intelligens közvilágítási oszlopok: egy lépéssel közelebb a jövő városához

2018. október. 12. 09:00
Az okosvárosoknak új, innovatív megoldásokra van szükségük az épületekben, az autókban, az utakon és az utak mellett is. Íme, egy megvalósult budapesti projekt, amely megmutatja, hogy milyen többletszolgáltatásokra képes a jövő városa – például a közvilágítási oszlopokba épített digitális infrastruktúrának köszönhetően.

Technológiai cégek írják át az ingatlanpiac szabályait

2018. október. 08. 11:00
Kevesebb irodaterületre lesz szükség a jövőben, a bevásárlóközpontoknak eseményorientálttá kell válniuk és a blokklánc térhódítására is fel kell készülni a kereskedelmi ingatlanok piacán a Deloitte elemzése szerint.

Felvásárlással hoznák be technológiai lemaradásukat a cégek

2018. október. 05. 10:00
Folyamatos nyomást jelent a digitalizáció a nagyvállalatok vezetői számára.

A hongkongi tőzsdére megy a világ negyedik legértékesebb technológiai startupja

2018. november. 29. 10:00
A pekingi székhelyű technológiai startup, a Meituan-Dianping, benyújtotta a honkongi tőzsdére a tőzsdei bevezetéshez szükséges dokumentumokat. A társaság legalább 4 milliárd dollárnak megfelelő nagyságú új tőkét szeretne bevonni az IPO-n keresztül.

Könnyebb átjutni a kereszteződésen a Jaguar Land Rover új fejlesztésével

2018. november. 28. 13:00
A V2X technológia kiküszöbölné, hogy az autók feleslegesen várakozzanak a lámpánál. A Vehicle-to-Infrastructure a jármű és a közlekedési infrastruktúra elemei közti kommunikációt teremti meg.

összesen: 59 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6