Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
14 találat a(z) "Vágujhelyi Ferenc" cimkére.

Vágujhelyi Ferenc: Nem szabad elidegeníteni a gyerekeket az algoritmikus gondolkodástól!

2018. március. 08. 08:20
Ha informatikusokat akarunk képezni, akkor nem szabad elidegeníteni a gyerekeket az algoritmikus gondolkodástól – ez a álláspontja a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnökének. Vágujhelyi Ferenc szerint ez nem informatikai kérdés. Igazi pedagógusok kellenek. Az NHIT elnökével a digitalizáció és az oktatás kapcsolatáról beszélgettünk az ITBusiness & Technology konferencián.

A blockchaintől a Digitális Esély pályázatig – interjú Vágujhelyi Ferenccel

2017. december. 11. 09:28
Külső tekintély nélküli hitelesség – így foglalta össze néhány szóban a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnöke a blockchain technológia jelentőségét. Röviden kitért a technológia lehetséges alkalmazására a nemzetek közötti együttműködések területén, ezen kívül beszélt a 4 évvel ezelőtt indult Digitális Esély pályázat jelentőségéről is.

Infotér Konferencia 2016 – Vágujhelyi Ferenc előadása

2016. november. 22. 10:34
„Tudomásul kell vennünk, hogy a böngésző az ablak a világra” – jelentette ki Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnöke, az idén hétéves Infotér Konferencián. Hangsúlyozta, fontos az e-közigazgatás fejlesztése, az állam és polgárok közötti kapcsolattartás egyszerűsítése. Szerinte a közadat gazdálkodás kiterjesztése mellett a digitális tudás és kompetenciák erősítésére, a műszaki tudományos oktatás formálására elengedhetetlen több...

IT Business & Technology 2016 – Ha túl vagyunk az alapokon… Digitális Jólét a mindennapokban

2016. március. 28. 06:34
„Ha túl vagyunk az alapokon… Digitális jólét a mindennapokban” címmel rendeztek kerekasztal fórumot az IT Business & Technology konferencián. A beszélgetés résztvevői olyan kérdéseket feszegettek, mint az oktatás problémái – informatikusok képzése, digitális eszközök a tanórákon –, vagy az elektronikus közszolgáltatások fejlesztése területén meglévő tennivaló.

Digitális Jólét Program a kecskeméti Roxfortban

2016. május. 13. 13:52
A Digitális Jólét Program volt a kecskeméti ITBusiness&Technology második napjának fókuszában. A informatikai szektor szinte valamennyi szereplője részt vett azokon a kerekasztalokon, amelyek a projekt elemeit vesézték ki. A kormányzat, a nagyvállalatok és a szolgáltatók képviselői megosztották tapasztalataikat és véleményüket az induló programról.

Idén 20 éves az NHIT

2016. június. 28. 06:58
20 éves jubileumát ünnepelte a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács. Az alkalomból konferenciát és egy zártkörű vacsorát tartottak a volt és jelenlegi tagoknak. Az ünnepségen az NHIT volt elnökei értékelték azokat az időszakokat, amikor ők álltak a szervezet élén. Vágujhelyi Ferenc, jelenlegi elnök, pedig arról is beszélt, hogy milyen szerepet szán a tanácsnak a jövőben!

IT Parlament 2016 – Vágujhelyi Ferenc: Az NHIT beszámolója és jövőbeni tervei

2016. július. 29. 10:31
A Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elmúlt húsz évét értékelte Vágujhelyi Ferenc a 6. Információs Társadalom Parlamentjén. A szervezet elnöke bemutatta a tanács indulásának főbb mozzanatait, illetve kitekintést adott a jövőbeli célokra, programokra is. Hozzátette, az IKT iparágra a kormány már nemcsak a nemzetgazdaság egyik kitörési pontjaként tekint, hanem egy olyan eszközrendszerként, amely képes hozzájárulni az állampolgárok jobb, tartalmasabb...

Vágujhelyi Ferenc: Fejleszteni kell a digitális tartalmakat!

2016. július. 10. 09:33
Az információtechnológia és a média területén nagy kitörés várható. A jövő gazdasága e köré fog épülni- mondta Vágujhelyi Ferenc az Információs Társadalom Parlamentjén. A Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnöke hangsúlyozta: az informatika oktatást színvonalát ezekhez az elvárásokhoz kell igazítani a jövőben. Az elnök szerint a versenyképességhez a közigazgatás digitalizációja is elengedhetetlen.

Megtartották az Informatika Ünnepét a Várban, a Magyarság Házban!

2016. február. 23. 11:02
Az infokommunikáció egy olyan terület, ami nagyon erőteljesen növekszik a magyar gazdaságon belül. Ma már meghatározó szerepe van a gazdaság és az élet minden területén. A szervezők ezért érezték fontosnak, hogy legyen egy olyan exkluzív esemény, ahol a szektor társadalmi célokat, missziókat tud megfogalmazni. Erre volt kiváló lehetőség az InfoBál 2016!

Databoom – nemzetközi műhelykonferencia az adatrobbanásról

2016. február. 11. 18:41
Az informatika és távközlés robbanásszerű fejlődésének eredményein felépülő digitális gazdaság és a kialakuló félben lévő új társadalmi rend megkerülhetetlenül állítja a figyelem középpontjába az adatok kérdését. A Magyary Zoltán E-közigazgatástudományi Egyesület nemzetközi műhelyonferenciát szervezett, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az adatrobbanás jelenségére és segítse a témához kapcsolódó tapasztalatok...

összesen: 14 db | 10 db/oldal

1 2