Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
8 találat a(z) "vállalat" cimkére.

A hazai vállalatok még nem készültek fel a Brexitre

2019. március. 18. 13:00
A magyar cégek többsége elkerülhetőnek tartja, hogy az Egyesült Királyság megállapodás nélkül hagyja el az Európai Uniót, ezért egyelőre nem készült fel a kilépés következményeire – mutat rá az EY közel 50 vállalati vezető körében végzett felmérése. A közelgő határidő miatt egyre nő az esélye az úgynevezett hard (megállapodás nélküli) Brexitnek, így a hazai szereplőknek minél előbb meg kell tenniük a szükséges lépéseket.

Infotér Konferencia 2018 – Somkuti András előadása

2018. november. 06. 09:00
A digitalizációt számos aspektusból lehet firtatni. Somkuti András a makrogazdaság szemszögéből tette mindezt, és előadásában számos érdekes összefüggésre világított rá, mind gazdasági, mind vállalati szinten.

Kaspersky: stratégiai döntési szintre kell emelni a vállalatoknál a kiberbiztonságot

2018. november. 05. 11:00
A gazdasági digitalizáció terjedésével párhuzamosan a működés biztonságának garantálása érdekében stratégiai szintre kell emelni az informatikai szakemberek szerepét a vállalati döntéshozatalban - állapítja meg a Kaspersky Lab kiberbiztonsági vállalat elemzése.

Magyarországnak elkötelezett vállalatokra van szüksége

2016. október. 30. 10:11
Magyarországnak elkötelezett emberekre és vállalatokra van szüksége, amelyek mögött ott áll a jól működő gazdaság és a kormány - jelentette ki a miniszterelnök a herendi Jáger Parkban csütörtökön. A Jáger csoporthoz tartozó Csatári Plast Kft. egymilliomodik mérőóra-szekrényének átadása alkalmából tartott ünnepségen Orbán Viktor kiemelte, "a magyar gazdaság éppen a Csatári Plasthoz hasonló nemzeti vállalkozások segítségével juthat ki véglegesen az erdőből, ahová a...

Ötből egy vállalatnak lopták már el adatait

2014. szeptember. 08. 14:43
27 országban közel 4000 IT szakember körében végzett kutatás szerint a gyártó cégek 21 százaléka szenvedte el valamely szellemi tulajdonának elvesztését biztonsági incidens következtében az elmúlt évben. A gyártók nagyon is tisztában vannak vele, milyen fontos szellemi tulajdonuk védelme. A kutatás megállapította, hogy a gyártók a „belső működési információk” és a „szellemi tulajdon” lehetőséget jelölték meg a nem pénzügyi adattípusok közül olyan információnak,...

Újabb 400 szoftverfejlesztő

2014. június. 03. 11:19
Idén még nagyjából 200 fővel bővíti létszámát az EPAM Systems Kft. így év végére 1200 embert foglalkoztat majd Magyarország legnagyobb szoftverfejlesztő vállalkozása. Idén már eddig is több mint 200 új alkalmazottat vettek fel, és ezt a számot az év végéig megduplázzák – mondta el a cég pénteki sajtótájékoztatóján Fejes Balázs, az EPAM banki és pénzügyi szolgáltatások üzletágának globális vezetője. A komplex szoftverfejlesztési szolgáltatásokat kínáló, nemzetközi...

Infokommunikáció a vállalati logisztikában - Infotér elemzés

2012. február. 29. 14:37
Az infokommunikációs eszközöknek és megoldásoknak ma már kiemelt szerep jut (pontosabban célszerű volna jutnia) a gazdasági szervezetek logisztikai tevékenységeinél, legyen szó beszerzésről, raktározásról vagy szállításról. A vállalkozásoknál a termelési, ellátási és szolgáltatási lánc menedzsment tevékenységek optimálisan nem működhetnek megfelelő szintű informatizáltság nélkül. Elemzésünkben az ez irányú lehetőségeket igyekszünk bemutatni.

A játékos eszközök használata általánosan elfogadottá válik

2011. december. 16. 07:41
2011-ben egyre többet találkoztunk a ‘gamification’ kifejezéssel, vagyis a játékok keretében megszokott tevékenységek és fogalmak alkalmazásával a vállalati szoftverek területén. A fogalom által lefedett jelenség nem új, korábban is volt rá példa, de most válik általánosan elfogadottá. Vezető cégek kezdik el alkalmazni, sőt megtartották a terület első konferenciáját is.