Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
16 találat a(z) "Virtuális valóság" cimkére.

Eljött a virtuális valóság megoldás cégeknek

2018. november. 12. 13:30
A HTC VIVE bejelentette vállalati környezetbe szánt prémium VR megoldását, hozzá új platformot és hardvert valamint egy kereskedelmi forgalomban elérhető szoftvert.

Három piaci rés, amelyek gyümölcsöző befektetéseket rejtenek

2018. július. 10. 13:00
A klasszikus profilú vállalkozásokkal Dunát lehetne rekeszteni, ellenben a 2018-as üzleti trendeket meglovagoló cégek minimálisan vannak jelen, annak ellenére is, hogy hatalmas igény mutatkozna rájuk. Milyen típusú vállalkozások lesznek az elkövetkező évek irányadói?

Akár szelfivel is fizetnének a fogyasztók

2017. március. 01. 17:46
Pozitívan értékelik a felhasználók a virtuális valóság, valamint a szelfivel történő fizetés térnyerését – derül ki a Mastercard digitális fizetési kutatásából. A kártyagyártó a PRIME és a Synthesio kutatócéggel közösen készítette tanulmányát, amelyhez több mint 3,5 millió közösségi médiában megjelent bejegyzést elemeztek. Arra az eredményre jutott, hogy a digitális tárcák érdeklik leginkább a fogyasztókat jelenleg, az elemzett – fizetéstechnológiáról szóló –...

Milyen kockázatokat rejt a technológiai fejlődés?

2017. január. 17. 22:09
A hírportálok hajlamosak az okosfejlesztések előnyös oldalára fókuszálni, azonban minden előrelépés veszélyeket is hordoz magában: például a munkaerőpiac ismét megszenvedheti az automatizációt. A Világgazdasági Fórum tagjai idén januárban is összegyűlnek a svájci Davosban, hogy megtárgyalják a gazdaságra legnagyobb hatást gyakorló trendeket. Ezek között külön ki kell emelni a mesterséges intelligencia térnyerését, melynek terjedése gyorsabb ütemben csökkentheti...

Jövőre még okosabbak lesznek az okostelefonok

2017. január. 01. 13:59
A mobilok vékonyabbak, gyorsabbak, és lehet, hogy még okosabbak lesznek 2017-ben. Jövőre megjelenik a virtuális valóság a jutányos áron kínált okostelefonokon is, amelyek jobb grafikus feldolgozással, nagyobb felbontású kijelzővel és még nagyobb tárhellyel érkeznek. Minden eddiginél több felhasználó fizet majd különböző termékekért és lép be weboldalakra a telefonjáról – írja a computerworld.hu.

VISZ 20 – Betekintés a jövőbe

2017. április. 03. 07:31
Fennállásának 20 éves évfordulóját ünnepelte a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége. A szervezet azért jött létre, hogy a magyar informatikai piacon képviselje az informatikai eszközöket, rendszereket és szolgáltatásokat működtető vállalatok és intézmények érdekeit. A szervezők a jubileumi rendezvény elején felelevenítették a kezdeteket, a konferencia további témáival pedig a jövőbe tekintettek. Így kerülhetett terítékre például a virtuális valóság is!

Új mobilalkalmazás tölti meg élettel a Thury-várat

2016. november. 14. 20:16
Megelevenedik a történelem a várpalotai Thury-várban egy új mobiltelefonos alkalmazásnak köszönhetően. A magyar szakemberek által kifejlesztett applikáció a vár öt helyszínén segíti a látogatókat. Az applikáció lényege, hogy a kiterjesztett valósággal még vonzóbbá tegyék a várat a látogatók számára, akik piactéri jelenetet, portyára való készülődést és egy katonai gyakorlatot is láthatnak "a virtuális valóságban", valamint egy kovácsműhely és egy kínzókamra is...

Miénk lehet a VR-világ a kanapéról

2016. május. 13. 15:45
Videokonferenciákhoz készült, de a mozgáskorlátozottak segítségére is lehet a távvezérelt kommunikációs robot. Cingár lábakon álló képernyő, mely kerekein egy távollévő ember akarata szerint közlekedik, ezt kínálja a Beam.

A virtuális valóságban is van biznisz

2016. május. 02. 08:24
Virtuális lakberendezés, látványos egzotikus kiruccanás; az üzletláncok meglátták a dollárjelet a VR technológia mögött. Az áruházak némelyikében a vásárlást segítik a szemüvegek, máshol a betérők szórakoztatását szolgálják. Először a videójátékok kezdték el használni, de mára az élet egyre több területén találkozni a virtuális valósággal: moziban, vidámparkban, sőt már az otthonokban és iskolákban is feltűnik a valóságnak tetsző, 3 dimenziós tér élménye.

Mert mit adott nekünk a CES?

2016. január. 20. 10:31
Húszezer vadonatúj kütyüt, háromezer nyolcszáz cégtől, köztük ötszáz startuptól – és világos jövőképet a szórakoztató elektronikáról. Összeállítottuk az idei CES Top 5 techtrendjét, melyek garantáltan átformálják a jövőt.

összesen: 16 db | 10 db/oldal

1 2