Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
15 találat a(z) "Virtuális valóság" cimkére.

Három piaci rés, amelyek gyümölcsöző befektetéseket rejtenek

2018. július. 10. 13:00
A klasszikus profilú vállalkozásokkal Dunát lehetne rekeszteni, ellenben a 2018-as üzleti trendeket meglovagoló cégek minimálisan vannak jelen, annak ellenére is, hogy hatalmas igény mutatkozna rájuk. Milyen típusú vállalkozások lesznek az elkövetkező évek irányadói?

Akár szelfivel is fizetnének a fogyasztók

2017. március. 01. 17:46
Pozitívan értékelik a felhasználók a virtuális valóság, valamint a szelfivel történő fizetés térnyerését – derül ki a Mastercard digitális fizetési kutatásából. A kártyagyártó a PRIME és a Synthesio kutatócéggel közösen készítette tanulmányát, amelyhez több mint 3,5 millió közösségi médiában megjelent bejegyzést elemeztek. Arra az eredményre jutott, hogy a digitális tárcák érdeklik leginkább a fogyasztókat jelenleg, az elemzett – fizetéstechnológiáról szóló –...

Milyen kockázatokat rejt a technológiai fejlődés?

2017. január. 17. 22:09
A hírportálok hajlamosak az okosfejlesztések előnyös oldalára fókuszálni, azonban minden előrelépés veszélyeket is hordoz magában: például a munkaerőpiac ismét megszenvedheti az automatizációt. A Világgazdasági Fórum tagjai idén januárban is összegyűlnek a svájci Davosban, hogy megtárgyalják a gazdaságra legnagyobb hatást gyakorló trendeket. Ezek között külön ki kell emelni a mesterséges intelligencia térnyerését, melynek terjedése gyorsabb ütemben csökkentheti...

Jövőre még okosabbak lesznek az okostelefonok

2017. január. 01. 13:59
A mobilok vékonyabbak, gyorsabbak, és lehet, hogy még okosabbak lesznek 2017-ben. Jövőre megjelenik a virtuális valóság a jutányos áron kínált okostelefonokon is, amelyek jobb grafikus feldolgozással, nagyobb felbontású kijelzővel és még nagyobb tárhellyel érkeznek. Minden eddiginél több felhasználó fizet majd különböző termékekért és lép be weboldalakra a telefonjáról – írja a computerworld.hu.

VISZ 20 – Betekintés a jövőbe

2017. április. 03. 07:31
Fennállásának 20 éves évfordulóját ünnepelte a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége. A szervezet azért jött létre, hogy a magyar informatikai piacon képviselje az informatikai eszközöket, rendszereket és szolgáltatásokat működtető vállalatok és intézmények érdekeit. A szervezők a jubileumi rendezvény elején felelevenítették a kezdeteket, a konferencia további témáival pedig a jövőbe tekintettek. Így kerülhetett terítékre például a virtuális valóság is!

Új mobilalkalmazás tölti meg élettel a Thury-várat

2016. november. 14. 20:16
Megelevenedik a történelem a várpalotai Thury-várban egy új mobiltelefonos alkalmazásnak köszönhetően. A magyar szakemberek által kifejlesztett applikáció a vár öt helyszínén segíti a látogatókat. Az applikáció lényege, hogy a kiterjesztett valósággal még vonzóbbá tegyék a várat a látogatók számára, akik piactéri jelenetet, portyára való készülődést és egy katonai gyakorlatot is láthatnak "a virtuális valóságban", valamint egy kovácsműhely és egy kínzókamra is...

Miénk lehet a VR-világ a kanapéról

2016. május. 13. 15:45
Videokonferenciákhoz készült, de a mozgáskorlátozottak segítségére is lehet a távvezérelt kommunikációs robot. Cingár lábakon álló képernyő, mely kerekein egy távollévő ember akarata szerint közlekedik, ezt kínálja a Beam.

A virtuális valóságban is van biznisz

2016. május. 02. 08:24
Virtuális lakberendezés, látványos egzotikus kiruccanás; az üzletláncok meglátták a dollárjelet a VR technológia mögött. Az áruházak némelyikében a vásárlást segítik a szemüvegek, máshol a betérők szórakoztatását szolgálják. Először a videójátékok kezdték el használni, de mára az élet egyre több területén találkozni a virtuális valósággal: moziban, vidámparkban, sőt már az otthonokban és iskolákban is feltűnik a valóságnak tetsző, 3 dimenziós tér élménye.

Mert mit adott nekünk a CES?

2016. január. 20. 10:31
Húszezer vadonatúj kütyüt, háromezer nyolcszáz cégtől, köztük ötszáz startuptól – és világos jövőképet a szórakoztató elektronikáról. Összeállítottuk az idei CES Top 5 techtrendjét, melyek garantáltan átformálják a jövőt.

Ezt hozza 2016: kütyü minden mennyiségben

2016. január. 05. 19:09
Nem kezdődhet év CES, azaz Consumer Electronics Show nélkül. Las Vegasban mondják meg, hogy 2016-ban milyen kütyüre kell költeni.

összesen: 15 db | 10 db/oldal

1 2