Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
19 találat a(z) "zsarolóvírus" cimkére.

Félmilliárd forint zsarolóvírusra

2017. január. 09. 11:39
A vírusirtó szoftvereket gyártó G Data tapasztalatai szerint átlagosan 180 ezer forint körüli összeget kell fizetniük a megzsarolt magyar vállalatoknak, amikor egy kártevő titkosítja az adatokat a számítógépeiken. Fizetés után sokan közülük valóban megkapják az adatok helyreállításához szükséges kulcsot, de maradéktalanul sikeres visszaállításra szinte soha nem kerül sor. A G Data becslése szerint a hazai vállalatok az elmúlt két évben körülbelül 500 millió...

Egymilliárd dollárt kaszáltak tavaly zsarolóvírusokkal

2017. január. 06. 15:05
Jobb antivírus technológiákra és szélesebb körű információ-megosztásra lenne szükség a zsarolóvírusok elleni küzdelemhez. Becslések szerint a zsarolóvírusokat használó kiberbűnözők tavaly 1 milliárd dollárnyi váltságdíjat zsebeltek be. Ennyi pénz érkezett a zsarolóprogramokhoz köthető bitcoin tárcákba – írja a computerworld.hu.

Tanulmány az orosz kibermaffia felépítéséről

2017. február. 20. 19:41
A zsarolóvírusokból származó napi bevétel elérheti a 30 millió forintot, s a zsarolóvírusok 75%-a orosz eredetű. Állítja a Kaspersky. Tavaly a Kaspersky Lab kutatói 62 új zsarolóprogram-családot fedeztek fel, amelyből legalább 47-et oroszul beszélő internetes bűnözők fejlesztettek.

Már a tévék sincsenek biztonságban – Ön mennyit fizetne az adataiért?

2017. február. 16. 10:26
Ellopott kódok, leürített bankszámlák – a digitális világban az adathalászat mindennapos, ám sokan mégis mindenre rákattintanak, ami az egér közelébe kerül. Az ismeretlenbe vezető ablakok, a kéretlenül kapott levelek jelentős része rosszindulatú tartalmat hordoz. Egy gyanús melléklet megnyitásával gyakran kémprogramot telepíthetünk a gépre, de az is előfordul, hogy minden adatunk egy zsarolóvírus fogságába kerül, és ott is marad, amíg nem fizetünk.

Ne fizessünk a zsarolónak: már 10 ezer áldozatnak sikerült visszaszerezni az adatait

2017. április. 11. 23:04
Magyar támogatója is van a zsarolóprogramok ellen küzdő szervezetnek. A No More Ransom projekt 2016 júliusában a Holland Nemzeti Rendőrség, az Europol, McAfee és a Kaspersky Lab együttműködésével indult azzal a szándékkal, hogy a bűnügyi szervek és a magánszektor közösen lépjen fel a zsarolóvírusok ellen.

Csak egy zip fájl és annyi

2016. szeptember. 17. 13:46
Az új trójai, amelyet teljes mértékben JScript programozási nyelven írtak, egy zip archívumot küld az áldozatnak, amiben egy rosszindulatú .js file van. A frissített verzió offline is tud titkosítani anélkül, hogy kapcsolatot létesítene a vezérszerverrel. A szakértők úgy vélik, hogy ezzel a verzióval a csalók inkább vállalatokat fognak célba venni. Az RAA zsarolóvírus 2016 júniusában tűnt fel, ez az első ismert zsarolóvírus, amit teljes mértékben JScript...

Majd minden második megzsarolt fizet

2016. október. 26. 14:29
Virágkorukat élik a zsarolóvírusok, már a kibertér egyik legnagyobb fenyegetését jelentik a Kaspersky Lab szerint. A cég ingyenes anti-ransomware eszközzel segíti az ellenük vívott küzdelmet. A kiberbűnözők új csodafegyvere a zsarolóvírus: a számítógép adatait zároló, és pénzért feloldó szoftverek futótűzként terjednek a neten. Nem véletlen, hogy a Kaspersky Lab nemzetközi kiberbiztonsági cég éves európai konferenciájának is ez volt a kiemelt témája.

Zsarolóvírust nyelt? Ingyen javítókulcs van hozzá

2016. október. 07. 10:07
Már a Polyglot zsarolóvírus áldozatai is visszaszerezhetik a fájljaikat. Letölthető a Kaspersky Lab szakértői által fejlesztett dekódoló kulcs. A Polyglot trójai zsarolóvírus spam emailek útján terjed, melyek egy RAR archívumba csomagolt rosszindulatú csatolmányt tartalmaznak. A titkosítási folyamat alatt a trójai nem változtatja meg a fájlneveket a fertőzött gépen, csak megakadályozza a hozzájuk való hozzáférést.

Az Apple gépeket is elérték a zsarolóvírusok

2016. március. 13. 18:24
Az Apple számítógépek operációs rendszerét is elérik a különféle kártevők, köztük a kiberbűnözők körében egyre népszerűbb zsarolóvírusok, március elején az ESET kiberbiztonsági cég szakemberei az Apple védelmi technológiáját kijátszó vírust lepleztek le. Az ESET és a szintén IT-biztonsággal foglalkozó Sicontact Kft. közös közleménye szerint például a KeRanger nevű kártevő a megfertőzött hivatalos letöltő oldal érvényes fejlesztői aláírásával ki tudta játszani az...

Zsarolóvírusok veszélyeztetik a számítógépeket

2016. március. 08. 09:16
Magyarországon is tömegesen terjednek a legújabb, a felhasználók adatait titkosítással hozzáférhetetlenné tevő zsarolóvírusok, amelyek egyik leggyakoribb képviselője a CTB-Locker - közölte az informatikai és információbiztonsággal foglalkozó Kürt Zrt. az MTI-vel hétfőn. A közlemény szerint a cég az elmúlt hónapokban több száz megkeresést kapott, hogy segítsen visszanyerni a zsarolóvírusok miatt elveszített adatállományokat.

összesen: 19 db | 10 db/oldal

1 2