2018 legjobb olcsó Android mobilja

2018. november 12. hétfő, 13:00 • hirado.hu
Megnéztük, a 80 ezer forint alatti kategóriában ár-érték arányt tekintve most melyik készülék az ideális választás.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Természetesen rendkívül bizonytalan fogalom a „legjobb”. Mi azért javasoljuk a Motorola idén áprilisban piacra dobott Moto G6-ját, mert viszonylag alacsony áron a teljesítmény, az elérhető funkciók és az igényes kivitel szerencsés kombinációját kínálja.

Kinek érdemes ezt a telefont választani?

Nem mindenkinek van szüksége nagy, drága androidos telefonra: a gyártók zászlóshajói már mind 300 ezer Ft feletti árcédulával kínálnak egy sor sokaknak fölösleges szolgáltatást. Ehhez képest a Moto G6 egyes hazai boltokban már hatvanpárezer forintért is elérhető.

És igen, ez a régi, jó nevű gyártó készüléke, divatosan, elől-hátul üvegbe csomagolva (csúszik is, de legalább szép), s hátlapján két kamera kukucskál.

A dupla kamera kiemelkedően teljesít – különösen, ha a saját árkategóriájában nézzük. A 3000 mAh-s akkumulátor hozza az egy napos elvárható üzemidőt, az 5,7 hüvelykes (1080 x 2160 pixeles, remek, 424 ppi felbontású) kijelző pedig bőven elég.

Snapdragon 450 SoC-ot és elegendő, 3GB memóriát kapott 32/64 GB tárhellyel, gyorstöltővel, kényelmes ujjlenyomat-olvasóval.

Van két SIM-es változata, dual standby technológiával.

Miért most vásároljuk?

Mert a Moto G6 még mindig új, nem pedig egy nagy gyártó kifutó, vagy olcsósított szériája, s a Motorola azt ígéri, hogy frissíti és támogatja egészen 2020-ig.