50 millió forintra emelkedett a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel kerete

2015. június 28. vasárnap, 17:28 • www.kormany.hu
A Széchenyi Kártya Program 2002 óta segíti eredményesen a magyar vállalati szektor erősödését. A kis- és középvállalkozások lehetőségeinek további bővítését teszi lehetővé a Széchenyi Folyószámlahitel eddig 25 millió forintos keretének megduplázása. A kormány kiemelt célja a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások kedvező finanszírozási lehetőségekhez juttatása, e célból módosította a Széchenyi Kártya Program egyes konstrukciói támogatásának folytatásáról szóló kormányhatározatot is. A közeljövőben hatályba lépő új előírások szerint az eddigi 25 millió forint hitelösszegnél magasabb, legfeljebb 50 millió forintos hitelösszegű Széchenyi Kártya Folyószámlahitel-ügyletek megkötése is lehetővé válik.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A módosításra – figyelembe véve a piaci körülmények kedvező változását – a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége közös tulajdonában álló, a konstrukciók működtetését koordináló Kavosz Zrt. tett javaslatot.

A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel 13 éves működése során kiemelkedően sok vállalkozáshoz jutott el, szerepe a vállalkozások likviditásának fenntartásában továbbra is jelentős. A konstrukciót 2014-ben több mint 15 ezer hazai cég vette igénybe, közel 123 milliárd forint forrással bővítve ezzel a magyar gazdaságot.