5 millió ember szerezhet ECDL bizonyítványt Európában

2011. április 21. csütörtök, 02:48 • infoter.eu
Az ECDL vizsgarendszer az Európai Bizottság által finanszírozott projektként indult. A projektet az Európai Professzionális Informatikai Társaságok Tanácsa fejlesztette globális szabvánnyá és bizonyítvánnyá, amely a végfelhasználók digitális készségeit mutatja. Az ECDL Alapítvány a világ minden táján óriási erőfeszítéseket tett az okmány fejlesztése, népszerűsítése és minőségi kivitelezése érdekében. Az egyik legújabb kötelezettség vállalás az európai polgárok segítése, köztük is a nőké, akik még mindig kiaknázatlan humántőke erőforrást jelentenek.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

 Az Európai Bizottságnak írt nyílt levélben, az ECDL Alapítvány kifejezte elkötelezettségét számos magas szintű cél végrehajtásának előmozdításával kapcsolatban, mely az Európai Digitális Menetrendhez kapcsolható. A Digitális Menetrend egy időszerű és igen fontos kezdeményezés, melynek célja a gazdasági fellendülés, valamint a szociális körülmények javítása. Ezeket a versenyképesség növelésével lehetne biztosítani.

A jobb digitális írástudás, valamint az ICT (információs kommunikációs technológiai) képességek fejlesztése kritikus kérdése a témának. Az európai gazdaság felkarolása, az innovatív munkaerő növelése, és a digitális szakadék minimálisra csökkentése alkotja az elképzelés szerves részét.

Az informatikai írástudást igazoló bizonyítványok területén vezető szervezet az ECDL Alapítvány. Pán-európai szereplőkkel karöltve megerősítette elkötelezettségét a Digitális Menetrend célkitűzései, megvalósításának támogatása mellett:

  • jelenleg 150 millió ember van, aki nem rendelkezik az internet használathoz megfelelő készségekkel. Ezen emberek létszámát 3%-al kívánják csökkenteni.

  • Európa-szerte elősegíteni a digitális készségfejlesztést, az oktatási rendszer korszerűsítését az oktatás minden szintjén. Eközben a mai fiatalok számára is biztosítani a jövőbeni munkaerő-piachoz szükséges mobilitást.

  • a tagállamokkal való együttműködés a hosszú távú digitális írástudás fejlesztésének témakörében. A bizonyítványok segítségével mérhetővé válik a beruházás megtérülése.

Az ECDL Alapítvány átfogó kampányának célja, hogy növelje a digitális menetrend fontosságát, és biztosítsa a komoly szakértelmet a célok elérésének sikeressége érdekében.