60 napig ingyen elérhető az online céginformációs rendszer

2020. március 20. péntek, 12:34
60 napra ingyenessé teszi a céginformációs rendszeréhez való hozzáférést az OPTEN. A cég közleménye szerint ezzel is csökkenthető a lánctartozások tömeges kialakulása.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Március 20-ától az OPTEN 60 napra ingyenesen elérhetővé teszi a cégek számára az online CÉGTÁR rendszert, aminek keretében számos olyan céginformációs modul is elérhetővé válik, amely jelen helyzetben kiemelten támogatja a vállalkozások pénzügyi kockázatának csökkentését, stabilitásuk fenntartását, illetve hatékony döntés-előkészítését.

Minden egyes utólagos fizetésű számla magában hordozza a nemfizetés kockázatát. A hazai KKV-k részére viszont gyakran ezen számlák biztosítják a működéshez szükséges likviditást. Fontos tehát felismerni, hogy kinek, mikor, milyen összegben adhatunk lehetőséget halasztott fizetésre. A céginformációs hozzáférés 60 napig érvényes, ez idő alatt a cégek számára ingyenes, folyamatosan frissülő, naprakész adatokat és információkat biztosítanak, amely online formában, felhasználónév/jelszó segítségével bárhonnan (mobil applikációról is) elérhető.

A cég közleménye kitér arra is, hogy kockázati besorolás modelljét folyamatosan illeszti a kialakult helyzethez, figyelembe véve a szektorális hatásokat, a kormányzati intézkedéseket, a vállalkozások export/import relációit, valamint tulajdonosi és pénzügyi likviditási hátterét.

portfolio.hu