A fiatalok lakhatását és internetelérését segítő programot javasol a Fidelitas

2015. október 19. hétfő, 10:55 • www.mti.hu
Fiataloknak szóló lakhatási programot javasol a Fidelitas, amely azt is kezdeményezi, hogy minden egyetemen, főiskolán és kollégiumban legyen ingyenes wifi. A terveket Böröcz László, a Fidesz ifjúsági társszervezetének elnöke és Szabó Krisztián alelnök ismertette hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón. A lakhatási programról szólva Böröcz László - elsősorban a drasztikusan megemelkedett albérletárakra hivatkozva - kifejtette: úgynevezett "gólyaházakat" hoznának létre azoknak a felsőoktatási hallgatóknak, akik nem kapnak kollégiumi férőhelyet. Ezeket az ingatlanokat a kollégiumok mintájára alakítanák ki, és azok a hallgatók vehetnék igénybe - előre meghatározott időre, kedvező feltételekkel -, akiknek nincs teljes állásuk, legfeljebb részmunkaidőben dolgoznak.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Lakhatási javaslatuk másik része - folytatta -, hogy a már állással rendelkező felsőoktatási hallgatók, illetve a középiskola elvégzése után dolgozni kezdők kis alapterületű lakásokat, "fecskeházakat" vehessenek igénybe jóval a piaci ár alatt.
    
Mindennek finanszírozásról Böröcz László azt mondta, "nyilván ez nem egy olcsó dolog, hiszen komplett házakat kell építeni", de a hazai mellé európai uniós forrásokat vagy akár magántőkét is bevonnának.
    
Az internet-hozzáférés szélesítésére vonatkozó Fidelitas-kezdeményezést Szabó Krisztián alelnök ismertette, közölve: azt javasolják, hogy minden magyarországi egyetemen, főiskolán és kollégiumban legyen ingyenes, szélessávú wifiszolgáltatás.
    
A programok további részleteit a folytatásban a kormányzattal és szakmai szervezetekkel közösen, velük egyeztetve szeretnék kidolgozni - mondták.