A PayPal 32 európai piacon indítja el új pénzátutalási szolgáltatását

2019. július 17. szerda, 10:00 • hirado.hu
A PayPal kedden 32 európai országban, többek között az Egyesült Királyságban, Németországban és Franciaországban is elindította nemzetközi pénzátutalási megoldását, a Xoomot.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Az Xoom-szolgáltatás lehetővé teszi 32 európai országban élő magyarok számára, hogy Magyarországragyorsan és biztonságosan pénzt küldjenek, telefonegyenleg-feltöltést és számlakifizetést teljesítsenek. A PayPal közleményében ismerteti: az Európai Unió statisztikái szerint jelenleg több mint 400 000 magyar él és dolgozik valamelyik európai uniós tagállamban, akik közül sokan támogatják Magyarországon élő családtagjaikat pénzátutalással.

Idézik a Világbank adatait, amely szerint 2018-ban mintegy 4,86 milliárd amerikai dollárt küldtek külföldről Magyarországra – ez körülbelül 1400 milliárd forint –, ami a magyar GDP 3,1 százalékának felel meg. A globális személyközi átutalási iparág folyamatosan nő, értéke becslések szerint jelenleg 689 milliárd dollár.

Rámutatnak: az elmúlt évtizedekben a pénz határokon átnyúló biztonságos és hatékony mozgatása lassú volt, de a digitális technológia – különösen a mobiltechnológia – fejlődése az átutalás idejének jelentős csökkentését eredményezi.

Dan Schulman, a PayPal elnök-vezérigazgatója a közleményben úgy fogalmazott: a Xoom lehetővé teszi, hogy mobiltelefon segítségével akár egy londoni vagy berlini buszról is küldhessenek pénzt az ügyfelek, amelyet a címzett néhány perc múlva felvehet Miskolcon vagy Nyíregyházán.

A PayPal digitális fizetési platformja jelenleg csaknem 277 millió aktív számlatulajdonost köt össze, és kínál lehetőséget számukra, hogy egymás között tranzakciókat bonyolítsanak – olvasható a közleményben.