A Samsung bejelentette a világ első 5G-s táblagépét

2020. január 31. péntek, 06:45
Ma megkezdődik a világ első 5G-hálózatokra is kapcsolódni tudó táblagépének forgalmazása, a Samsung Galaxy Tab S6 5G elsőként Dél-Koreában kerül piacra, az ajánlott fogyasztói kezdőára durván egymillió won, olyan 260 ezer forint lesz. Egyelőre nem világos, hogy melyik további piacokon jelenhet meg, de a széles körben elérhető 5G-s hálózatok hiányában feltehetően nem fogja túlságosan erőltetni a Samsung.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Az október óta pletykált táblagép alapvetően nem újdonság, a Samsung még tavaly július végén jelentette be a Galaxy Tab S6-ot, ám eddig csak wifis és 4G-s változatban volt kapható. Az 5G-s kiadás pusztán annyiban különbözik az eddigi kiadásoktól, hogy képes felcsatlakozni az ötödik generációs mobilhálózatokra is.

Az eszközön kívülről szinte semmi nem változott, és a belbecs is maradt a régiben az 5G megjelenésétől eltekintve. A készülék egy 10,5 hüvelykes megjelenítőt vonultat fel 2560 x 1600 képpontos felbontással és Super AMOLED technológiás alappal. A kijelző itt már a HDR10+ technológiát is ismeri, így még jobb HDR élményt tud nyújtani. Bluetooth-os S Pen is van a tablethez, ami esetenként pontosabb, kényelmesebb kezelést tesz lehetővé.

Ez a szerkezet már gyárilag az Android 10 rendszerrel érkezik, amire a One UI 2 grafikus felhasználói felületet illesztette a Samsung. A Galaxy Tab S6 5G kamerarendszerét összesen három egység alkotja. A frontkamera 8 megapixeles felvételek és Full HD videók készítésére alkalmas, a hátlapon található párosból pedig az egyik 13, a másik pedig 5 MPixeles, és a szerényebb egy ultra-széles látószögű optikát kapott. A főkamera már 4K Ultra HD videózásra is alkalmas, de LED-es villanó nincs a fedélzeten.

A Samsung Galaxy Tab S6 5G Dél-Koreában kerül először a boltokba, a termék átszámítva 850 dollárba fog kerülni a 6 GB RAM-mal és a 128 GB-os adattárolóval. A forgalmazása január 30-án indult, és idővel remélhetőleg más régiókban is elérhető lesz majd.

Forrás: ipon.hu, origo.hu, samsung.com