A szakképzés hatékonyságát segítő program indul Veszprém megyében

2018. március 27. kedd, 12:00 • www.mti.hu
A képzés hatékonyságát növelő programra nyert támogatást a Veszprémi Szakképzési Centrum. Az uniós támogatásból Veszprém megye nyolc oktatási intézménye részesül, a program 2020 nyarára valósul meg - közölte a projekt hétfői nyitórendezvényén a Veszprémi Szakképzési Centrum projektmenedzsere. Mézes József elmondta, hogy az 550 millió forintos uniós támogatásból megvalósuló fejlesztés célja, hogy 10 százalék alá csökkenjen a szakképzést végzettség nélkül elhagyók száma, és egyben segítse a végzett tanulók elhelyezkedését.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Kifejtette: infrastruktúrafejlesztést, 153 pedagógus számára továbbképzést és 403 tanulót bevonó foglalkozásokat, képzéseket foglal magában a program, ezen kívül 100 millió forint értékben informatikai eszközöket vásárolnak.
    
A projektmenedzser elmondta, hogy a szakgimnáziumokat, szakközépiskolákat érintő fejlesztés részeként a pályaválasztást segítő digitális közösségi alkotóműhelyt, új közösségi tereket alakítanak ki, valamint digitális kompetenciákat fejlesztő programokat indítanak, nyári táborokat, szakköröket szerveznek.
    
Schindler Lászlóné, a Veszprémi Szakképzési Centrum igazgatója felidézte: az elmúlt két és fél évben 200 millió forintot fordítottak energetikai-, 53 millió forintot épületenergetikai fejlesztésre, 4 intézményt napelemmel szereltek fel 116 millió forintból.
    
A most elnyert 550 millió forinttal együtt több mint 900 millió forint uniós támogatáshoz jutottak az intézmények - közölte.
    
Ovádi Péter, fideszes önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy az önkormányzat tervei között szerepel a szakképzési centrumon belül egy új képzőközpont létrehozása. Amennyiben megvalósul a 4 milliárdos, kormányhatározatra váró fejlesztés, példa lehet az egész országban.