A Telenornál visszahívást kérhetnek az ügyfelek, a Telekomnál júliusban nyilatkozhatnak a díjszabás módosítással kapcsolatban

2015. június 30. kedd, 07:51 • www.mti.hu
A Telenornál június 30-ig visszahívást igényelhetnek az ügyfelek, amennyiben nem fogadják el a július 1-jén életbe lépő díjszabás módosítást. A Telekom pedig júliusban új értesítőket küld, így a társaság előfizetői ezek kézhezvételétől számított 15 napon belül utasíthatják vissza a tarifaváltozást - tájékoztatták a szolgáltatók az MTI-t hétfőn. Az ügyfeleknek arra is érdemes figyelniük, hogy amennyiben nem nyilatkoznak a megadott határidőig, akkor életbe lép a szerződésmódosítás. A Telenor arról tájékoztatott, hogy június 24-én és 25-én SMS-ben, személyre szabott módon tájékoztatta érintett ügyfeleit a díjszabásuk várható módosításáról. Az előfizetők a Telenor bármely ügyfélszolgálati csatornáján jelezhetik, ha nem fogadják el a díjváltozást, így az nem lép hatályba a számukra.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A Telenor jelezte azt is, hogy emiatt a telefonos ügyfélszolgálaton és az üzletekben átmenetileg megnövekedett a várakozási idő. Ezért a szolgáltató azt javasolja az ügyfeleknek, hogy a 1220-as telefonos ügyfélszolgálaton a 6-os menüpontban a 2-es gombbal kérjenek visszahívást.
    
Hozzátették, hogy a Telenor ügyintézői júliusban mindenkit felhívnak, aki visszahívást kér és mindenkivel személyesen egyeztetnek, így az ügyfeleknek a visszahívásig nem kell aggódniuk a július elsejei tarifaváltozás miatt. Emellett a társaság hétfőn déltől az üzletekben is gyorsított ügyintézési eljárást vezetett be, visszahívási igényüket ott is jelezhetik az ügyfelek. 
    
A Telekom azt közölte, hogy a díjváltozásról szóló értesítőket júliusban  fogja megküldeni az előfizetők számára. A számlás (postpaid) előfizetők a július 1-je után kézhez vett első számlájukon találják meg, míg a Domino (prepaid) előfizetők SMS-ben kapják majd meg szintén július 1. után, tehát a 15 napos nyilatkozási határidő onnantól kezdve számítható majd. 
    
Amennyiben az előfizetők a kétoldalú szerződésmódosításra vonatkozó szolgáltatói ajánlatra az ajánlat kézhezvételét követően 15 napon belül úgy nyilatkoznak, hogy azt nem fogadják el, az előfizetői szerződések változatlan feltételekkel hatályban maradnak.
    
A Telekom azt javasolja, hogy a nyilatkozni kívánó ügyfelek a díjmentesen hívható telefonos ügyfélszolgálaton jelezzék ezt. Ezenkívül minden más ügyfélszolgálati csatornán - személyesen a Telekom üzletekben, írásban, emailen - is jelezhetik, ha nem fogadják el a szerződésmódosítást. 
    
A két távközlési szolgáltató társaság a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal (NMHH) a múlt héten kötött hatósági szerződésben vállalta, hogy a teljes körű tájékoztatás érdekében újabb értesítéssel hívja fel az előfizetők figyelmét a július 1-jén hatályba léptetni kívánt tarifa módosítással kapcsolatos jogaikra.