A NISZ Zrt. fejleszti a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat végpontjait

2013. március 5. kedd, 16:02 NISZ • NISZ, Nemzeti Távközlési Gerinchálózat, fejlesztés,
Az Új Széchenyi Terv keretén belül zajlik az NHP – Nemzeti Hálózatfejlesztési Projekthez kapcsolódó fejlesztés megvalósítása, melynek során a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ Zrt.) végzi a kormányzati intézmények kommunikációs eszközeinek korszerűsítését. Az EKOP 2.2.4 számú, „Kormányzati intézmények telephelyein végberendezések modernizációja” elnevezésű projekt költségvetése 1 milliárd forint, a forrást az Európai Unió biztosítja. A NISZ Zrt.-nek, mint a projekt kedvezményezettjének elsődleges célja az, hogy a kormányzati intézmények infrastruktúrájába integrálja az elérhető legkorszerűbb elektronikus hírközlési szolgáltatásokat és eszközöket, ezzel tovább erősítve az állam hatékony működésének feltételeit.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
 Az érintett intézmények kommunikációs eszközparkjának cseréje magában foglalja a hálózati berendezések modernizációját, az elérési hálózat sávszélességének növelését és a kormányzati célú távközlési szolgáltató támogató rendszereinek funkcionális fejlesztését, melyek együttesen járulnak hozzá a korábban létrehozott Nemzeti Távközlési Gerinchálózat magasabb szintű kihasználáshoz. Ennek eredményeképpen a hagyományos csatornákról fokozatosan a modern online platformokra kerül át az intézményi kommunikáció, mely jelentősen csökkenti a költségvetés információs és kommunikáció-technológiai célokra fordított kiadásait.

 A hálózati eszközök korszerűsítése öt nagyobb eszközcsoportra terjed ki: új hálózati berendezések kerülnek a budapesti központi telephely végpontjaihoz, ezzel párhuzamosan sor kerül a Kormányablakok végpontjainak modernizációjára, lezajlik a redundáns kapcsolatok kialakítására alkalmas hálózati eszközök beszerzése és telepítése a Legfőbb Ügyészség részére, valamint a járási hivatalok végpontjaihoz kerülnek telepítésre új hálózati eszközök. A projekt jelentős mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a közigazgatás szervezeti reformjaként a járási hivatalok 2013. január 1-én zökkenőmentesen elindulhattak.

 A 2013. december 27-én záruló EKOP 2.2.4 számú projekt az öt eszközcsoportban összesen 1034 db új eszköz beszerzését és telepítését, illetve 180 elavult hálózati berendezés cseréjét foglalja magában. 
 
 A megvalósuló fejlesztések összhangban állnak a Magyary Zoltán Program stratégiai célkitűzéseivel, melyek értelmében megvalósul az állami működés hatékonyságának és a közszolgáltatások színvonalának emelése. A projekt során megújuló kormányzati kommunikációs eszközpark olyan modern infrastruktúrát biztosít, mely a jövőben lehetővé teszi újabb intézmények csatlakozását és új szolgáltatások bevezetését is.

További információ:

Joó Gábor marketing és kommunikációs menedzser
NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.
Email: joo.gabor@nisz.hu
Telefon: 06-30-258-6056