Aláírták a Köznet Eszközkorszerűsítés projekt támogatási szerződését

A megvalósítási szakaszba lépett projekt célja, hogy a Közháló rendszerben a NISZ Zrt. által üzemeltetett intézmények végberendezéseit modernizálja, amelynek eredményeképpen biztosítják a sávszélesség-növelés lehetőségét, csökkennek a meghibásodások, javul a szolgáltatásokhoz való hozzáférés. 2012. december 14-én a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. aláírta „Az Informatikai Közháló programban a kormányzati feladatokat ellátó szervek és közintézmények részére biztosított internet hozzáférések kiszolgáló informatikai végberendezéseinek korszerűsítése” (EKOP-2.2.5) elnevezésű, Európai Unió által finanszírozott projekt támogatási szerződését. Ezzel a nettó 240 millió forint költségvetésű projekt a megvalósítási szakaszba lépett.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A projekt célja, hogy a Közháló rendszerben a Nemzeti Infokommunikációs
Szolgáltató Zrt. által működtetett – emeltszintű internet-szolgáltatással ellátott – intézmények telephelyein lévő, összesen 1033 végpont hálózati berendezéseinek korszerűsítésével lehetővé tegye az internet sávszélesség növekedését,  csökkentse a meghibásodások miatt kieső forgalmi időszakok tartamát.

A fejlesztéssel közvetlenül javul az intézmények Közháló szolgáltatásokhoz
hozzáférése, saját weboldalaik üzemeltethetősége, a saját működési hatékonyságuk. A fejlesztés eredményeképpen az intézmények és az állampolgárok a közigazgatási szolgáltatásokhoz is könnyebben férhetnek hozzá, amivel  közvetve a közigazgatási szolgáltatások hatékonysága is javul.
A projekt keretén belül a Köznet-hálózathoz tartozó végpontokon a  végberendezések cseréje 2013. év végére valósul meg. A projekt végzi a
cserélendő eszközök felmérését, az eszközök beszerzését és a telepítést is.