Ausztrália: a gyerekek kétharmadának van okostelefonja

2015. március 17. kedd, 08:37 • www.hirado.hu
A 3 és 17 év közötti ausztrál gyerekek és fiatalok több mint kétharmadának van okostelefonja, és hetente átlagosan majdnem egy teljes napot töltenek el a készülékek használatával egy új jelentés szerint. Ausztrália legnagyobb telekommunikációs szolgáltatója, a Telstra által közzétett jelentés szerint a 3-17 éves korosztály tagjai átlagosan 21 órát és 48 percet fordítanak hetente az okostelefonjukra. A jelentés készítői több mint 1300 szülőt kérdeztek ki gyerekeik okostelefon-használati szokásairól. A szülők többsége úgy nyilatkozott: leginkább a virtuális biztonság hiánya és az időpocsékolás aggasztja őket - áll a jelentésben.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A szülők kétharmada saját bevallása szerint beszélt gyerekével a kérdésről, és mintegy negyedük említette azt is, gyereke megszegte az ígéretét, hogy kevesebb időt tölt a telefon képernyője előtt. A jelentés szerint a kiskorú okostelefon-tulajdonosok átlagéletkora 12 év, a 10 éves korosztály 14,7 órát tölt el az eszköz használatával hetente, a 17 évesek ennél jóval többet, 26,3 órát.

A szülők szerint egyébként gyermekeiknek főképp a Facebook és az azonnali üzenetküldő alkalmazások használata bizonyult a legidőigényesebb és a figyelmüket minden mástól leginkább elvonó tevékenységnek.