Az ország legsikeresebb vállalkozásfejlesztési programjait keresik - Európai Vállalkozásfejlesztési Díj 2020

2020. augusztus 5. szerda, 09:38
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az Európai Bizottsággal közösen 2020-ban is díjazni kívánja a kiemelkedő vállalkozásokat, vállalkozásfejlesztési programokat. Az Európai Bizottság által 2005-ben alapított verseny a legkreatívabb és legsikeresebb vállalkozásfejlesztési programokat ismeri el, célja az olyan kezdeményezések megismertetése, amelyek megkönnyítik a vállalkozóvá válást, illetve a vállalkozások mindennapjait, és nemzetközi szinten is kiemelkedő példával szolgálhatnak.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj elismerésért vállalkozások, civil szervezetek, önkormányzatok, állami szervek által legalább 15 hónapja működtetett programokkal lehet jelentkezni hat kategóriában.

A díj kategóriái: a vállalkozói kedv ösztönzése, a vállalkozói ismeretek növelése, az üzleti környezet fejlesztése, a vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése, a zöldgazdaság ösztönzése, valamint a vállalkozás a társadalmi esélyegyenlőségért.

A díjra való nevezés két kiválasztási szakaszban zajlik: nemzeti és európai szinten. Az európai fordulóba két projektet juttat tovább a magyarországi szakmai zsűri. Az Európai Zsűri Fődíját - amelynek díjazottja bármely kategóriából kikerülhet - az a pályázat nyeri el, amely Európa legkreatívabb és leginspirálóbb vállalkozásfejlesztési programjának bizonyul.

A díjátadó ünnepséget - amelyre a nemzeti forduló mindkét továbbjutója meghívást kap - az Európai KKV Közgyűlés részeként rendezik meg 2020 novemberében Németországban.

A díj eddigi legnagyobb hazai sikere a Gazdagmami Kft. 2014-es győzelme volt, amikor a cég elnyerte az európai zsűri fődíját, egyben a „Vállalkozói kedv ösztönzése” kategóriában is győztes lett.

A 2019-es fordulóban nemzeti díjat vehetett át Palkovics László innovációs és technológiai minisztertől a szegedi Junior Achievement Alapítvány, továbbá a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ (Budapest) a „Vállalkozz Józsefváros! ötletversenyével”. Mindkét program kiemelkedő segítséget nyújt a résztvevőknek a vállalkozói kompetenciák fejlesztésében.

Az Európai Vállalkozásfejlesztési Díjra a kkvdij@itm.gov.hu email címen 2020. augusztus 12-ig lehet jelentkezni. A pályázati kiírás, a jelentkezési lap és az eljárási szabályzat a kapcsolódó anyagok között érhető el.

(ITM Kommunikáció)
Fotó: pixabay