Az "ICT 2010 - Digitally driven" konferencia előadásai, dokumentumai

A szeptemberben Brüsszelben megrendezett "ICT 2010 - Digitally driven" című konferencián kutatók, vállalatvezetők, befektetők és politikai döntéshozók tanácskoztak a digitális technológiák jövőjéről. Az "ICT 2010" előadásai különösen hasznosak a kis- és középvállalkozások számára, amelyeknek képviselői az információs és kommunikációs technológiai projektek finanszírozásáról és a befektetések vonzásáról szóló műhelybeszélgetéseken vehettek részt. A kutatókat, az innovációval foglalkozó szakembereket, mérnököket és befektetőket hálózatépítő események is segítették abban, hogy kapcsolatba lépjenek egymással és partnerségeket alakítsanak ki.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Mindezeken túl több mint 100 standból álló kiállítás várta a látogatókat, amely az európai információs és kommunikációs technológiai kutatások legfrissebb eredményeit mutatja be. Ízelítő a kínálatból:

3D-Coform  - műalkotások és történelmi emlékhelyek 3 dimenzióban történő digitalizása, adatgyűjtés Európa kulturális örökségéről.

Solid State Lighting  - a hagyományos technológiáknál ötször hatékonyabb organikus fénykibocsátási technológiák fejlesztése.

Kompaï - olyan robot, mely a beteg, fogyatékossággal élő vagy idősödő embereket segíti abban, hogy otthonukban, önállóan tudjanak élni.

Presenccia - a virtuálisvalóság-technológiák fejlesztése abból a célból, hogy segítségükkel az amputáláson átesett emberek megtanulhassák, hogyan használják a művégtagot.

A konferencia letölthető előadásai és dokumentumai

(KOF)